Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
9.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

New York Rangers New Jersey Devils Philadelphia Flyers Boston Bruins Columbus Blue Jackets Winnipeg Jets liga NHL

Petek, 1. 2. 2019, 9.00

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 31. januar

Šved iranskih korenin pokopal New Jersey #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Mika Zibanejad | Šved iranskih korenin Mika Zibanejad je prvič po treh letih dosegel hat-trick. | Foto Reuters

Šved iranskih korenin Mika Zibanejad je prvič po treh letih dosegel hat-trick.

Foto: Reuters

Vse tri četrtkove tekme severnoameriške poklicne hokejske lige so bile negotove do konca, vse so se končale z golom razlike. Edini, ki so izkoristili prednost domačega igrišča, so bili hokejisti Winnipega, ki so s 4:3 ugnali Columbus, še drugo njihovo tekmo zapored je odločil Kyle Connor.

New York Rangers so z istim izidom ugnali New Jersey, največ po zaslugi Šveda Mike Zibanejada, ki je imel prste vmes pri vseh golih svoje ekipe, dosegel je tri gole in podajo. V Newarku se je tako plesalo po notah švedskega zvezdnika. Drugič po letu 2016 in tekmi proti Ottawi je dosegel "hat trick", spretno je izkoriščal podaje Matsa Zuccarella, ki je tekmo končal s tremi asistencami.

Domači so sicer vodili z 2:0, toda nato sta stvari v roke vzela omenjena hokejista in spreobrnila rezultat, bila sta tudi tvorca odločilnega gola pri rezultatu 3:3, ta je padel štiri minute in pol pred zadnjim zvokom sirene. Newyorčani so s tem ohranili nekaj upanja za uvrstitev v končnici, poraz bi jih bržkone povsem oddaljil od nje, tako kot je to skoraj zagotovo New Jersey.

Zadetka Pastrnaka nista zadostovala

Philadelphia je po podaljšku s 3:2 premagala Boston, ki mu nista zadostovala dva gola Čeha Davida Pastrnaka, ki se je prebil na četrto mesto najboljših strelcev lige, doslej se je v sezoni že 30-krat vpisal med strelce. Boston je še drugič v nizu izgubil po podaljšku, Philadelphia pa je zabeležila še šesto zaporedno zmago.

Vrhunci dvoboja v Bostonu:

Gostitelji so bili z dvema goloma Pastrnaka po dveh tretjinah v vodstvu, podaljšek je gostom po odlični podaji Jakuba Voračka zagotovil Šved Oskar Lindblom. V tretji minuti podaljška so nato gosti izkoristili igralca več, le sekundo preden se je iztekla kazen Bradu Marchandu, je v polno zadel Travis Sanheim.

Connor: Naj se uživanje nadaljuje

Kyle Connor je v zadnjem času eden najbolj vročih igralcev lige. V zadnjih 11 tekmah je k uspešnim predstavam svoje ekipe, ki je na drugem mestu zahodne konference, prispeval devet golov. V torek je proti Bostonu vknjižil dva gola in zadel še odločilni kazenski strel, tokrat je dvoboj proti Columbusu odločil že v rednem delu, v polno je zadel minuto in 14 sekund pred koncem tekme.

Vrhunci dvoboja v Winnipegu:

"Uživam, čudovito je biti del te ekipe. Igralci garamo eden za drugega, to se pozna pri rezultatih. Naj se to uživanje nadaljuje," je bil po tekmi dobre volje Connor. Njegova ekipa je na tekmi vedno povedla za gol, domači so trikrat izenačili, za četrtič jim je zmanjkalo časa. Columbus, za katerega je Artemij Panarin prispeval gol in podajo, je izgubil že četrtič zaporedoma.

Liga NHL, 31. januar:

Lestvici: 

Preberite še: 

Pittsburgh Penguins Tampa Bay Lightning sidney crosby
Sportal Crosby in druščina ugnali najboljše moštvo
Winnipeg Jets
Sportal Prvič na led in se že takoj stepel #video
Carl Grundstrom
Sportal Kopitar z novim soigralcem Grundstromom, Muzzin v Toronto
Ne spreglejte