Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2019,
20.26

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

Kari Savolainen Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 28. 7. 2019, 20.26

4 leta, 8 mesecev

Selektor predstavil cilje in želje v svojem novem mandatu

Kopitar: Izziv bo najti mlade, a ne smemo črtati izkušenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Matjaž Kopitar | Matjaž Kopitar: Vrnil sem se na obojestransko željo. Moram reči, da sem delno pogrešal delo z našimi fanti. | Foto Vid Ponikvar

Matjaž Kopitar: Vrnil sem se na obojestransko željo. Moram reči, da sem delno pogrešal delo z našimi fanti.

Foto: Vid Ponikvar

Poletni hokejski premor se že počasi končuje. V novi sezoni bo slovensko člansko izbrano vrsto spet vodil Matjaž Kopitar, ki je danes prvič predstavil cilje in želje v svojem novem mandatu.

Kopitarja so na mesto selektorja pri Hokejski zvezi Slovenije potrdili po koncu prejšnje sezone, ko je delo končal Ivo Jan. Matjaž Kopitar je bil v ožjem izboru za to mesto že lani, a takrat zaradi klubskih obveznosti v Los Angelesu naloge ni mogel sprejeti, zdaj se je z delodajalci v Kaliforniji dogovoril, da ga selektorsko delo ne bo oviralo.

Matjaž Kopitar Anže Kopitar
Sportal Pogreša romantiko v športu in je na preži za potencialnimi NHL-ovci

"Stvari se spreminjajo, nekateri nehajo igrati, drugi se starajo"

"Obveznosti v klubu v LA so iste, kot so bile, a lani še nisem vedel, kaj me čaka. Takrat ni bilo posluha z njihove strani. Letos sem, ko smo imeli po sezoni sestanek v LA, izrazil željo, da bi bil selektor. Razložil sem svoj pogled na delo v klubu, obseg tega dela mi dovoljuje, da tukaj delam stoodstotno," je na novinarski konferenci na Jesenicah, kjer so se danes na strokovnem sestanku zbrali selektorji vseh slovenskih ekip, dejal Kopitar.

"Vrnil sem se na obojestransko željo. Moram reči, da sem delno pogrešal delo z našimi fanti. To je tudi eden od razlogov, da sem sprejel delo. Izgubljam ne prav rad, a tudi to bo prišlo. Stvari se spreminjajo, nekateri nehajo igrati, drugi se starajo. Izziv bo najti mlajše igralce. A to ne pomeni, da lahko črtamo izkušene. Nimamo bazena, da bi se jim lahko odrekali," je o svojem delu v prihodnje dejal Kopitar.

Anže Kopitar tiskovka
Sportal Anže Kopitar ponosen, da je glas segel tudi do Kitajcev #video

Ni se še pogovoril z Janom Muršakom

Bo Jana Muršaka selektor Kopitar prepričal, da se vrne v reprezentanco? | Foto: Sportal Bo Jana Muršaka selektor Kopitar prepričal, da se vrne v reprezentanco? Foto: Sportal Poudaril je, da nikogar ne želi črtati s seznama. "Pomlajevanje ja, ne pa odpovedovanje. Če je nekdo pri 37 letih v formi, v pravi kondiciji ... potrebujemo izkušene igralce," pravi Kopitar. Ni se še pogovoril z Janom Muršakom o njegovi odločitvi o koncu kariere, s številnimi kandidati za ekipo pa se je ali pa se še bo v kratkem osebno pogovoril.

Osrednji cilji bodo v prihajajoči sezoni sicer novembrski prijateljski turnir v Rigi, kvalifikacije za OI 2022 na Jesenicah in drugoligaško SP, ki ga bo aprila in maja gostila Slovenija.

Na slovensko hokejsko sceno pa se vrača - oziroma na njej po krajšem premoru ostaja - tudi Kari Savolainen. Finec, ki je močno povezan s slovenskim hokejem, je bil nazadnje selektor lani na OI in SP. Zdaj bo pomočnik selektorja, kar mu bolj ustreza, a obenem bo počasi prevzel vajeti vodenja oziroma povezovanja vseh selekcij v Sloveniji.

Matjaž Kopitar Anže Kopitar
Sportal Matjaž Kopitar: Pogrešal sem adrenalin trenerskega dela

Kari Savolainen bo več kot pomočnik selektorja

Finski strokovnjak kari Savolainen ne bo le pomočnik selektorja, pač pa tudi razvijalec nacionalnih ekip. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Finski strokovnjak kari Savolainen ne bo le pomočnik selektorja, pač pa tudi razvijalec nacionalnih ekip. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vesel se, da sem tukaj. Zdaj kot del slovenske ekipe, skupaj s prijateljem Matjažem. Imava lepe spomine na skupno delo v preteklosti, dobro se poznava in lahko bova dobro delala v prihodnje. V bližnji prihodnosti pa bom pomagal tudi zvezi, ne le kot pomočnik selektorja. Prevzel bom delo v razvoju nacionalnih ekip. Zdaj to postaja mogoče, ker se bom na Finskem konec leta upokojil," je dejal Savolainen.

"Strast me še ni zapustila, vem, kako bi lahko delali. Danes smo imeli že sestanek s trenerji, skupaj bomo sprejemali odločitve za prihodnost. Vedno spremljam slovenski hokej, vse od leta 1998. Zdaj smo že res dobri prijatelji, ostajamo v stiku. Zanimam se tudi za igralce, kako napredujejo. Slovenija je postala moja druga ekipa."

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca SP 2019 Nursultan Robert Sabolič
Sportal Robert Sabolič se seli v Švico
Matic Podlipnik
Sportal Bo Slovenec prepričal Slovake, ki so vzeli slovo od KHL?
Pia Pren
Sportal Zlata slovenska kapetanka se vrača v "povsem drug svet"
Ne spreglejte