Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
12.35

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

liga KHL Rok Tičar Robert Sabolič Torpedo Nižni Novgorod Kunlun Red Stars

Petek, 31. 8. 2018, 12.35

5 let, 7 mesecev

Že v prihajajoči sezoni v khl nov sistem točkovanja

Sabolič in Tičar po točke v stilu lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Robert Sabolič | Robert Sabolič bo v prihodnji sezoni igral za Torpedo Nižni Novgorod v ligi KHL, v kateri bo v veljavi nov točkovni sistem. | Foto Vid Ponikvar

Robert Sabolič bo v prihodnji sezoni igral za Torpedo Nižni Novgorod v ligi KHL, v kateri bo v veljavi nov točkovni sistem.

Foto: Vid Ponikvar

V Kontinentalni hokejski ligi (KHL), v kateri bosta drsala slovenska napadalca Rok Tičar in Robert Sabolič, so potrdili spremembe točkovalnega sistema. Že od prihodnje sezone, ki se bo začela jutri, bo zmagovalec tekme za zmago prejel dve točki, in ne več tri (če je zmagal po rednem delu). V novem točkovanju - uporabljajo ga tudi v ligi NHL - vidijo večjo konkurenčnost moštev v ligi.

Zgolj teden dni pred začetkom nove sezone lige KHL je Ruska hokejska zveza vodstvu tekmovanja predlagala spremembo točkovnega sistema. Do zdaj je moštvo za zmago po rednem delu obračuna prejelo tri točke, za zmago po podaljšku ali kazenskih strelih dve, za poraz po podaljšku ali kazenskih strelih pa si je ekipa priborila eno točko.

A takšnega točkovanja že v prihajajočem tekmovalnem obdobju ne bo več. V KHL so prikimali zamisli, da bi zmagovalec dvoboja (ne glede to, ali do zmage pride po rednem delu ali po podaljšku/kazenskih strelih) prejel zgolj dve točki, ekipi, ki bi izgubila po podaljšku ali loteriji, pa bi še naprej pripadla ena točka. Takšno delitev točk že dlje časa poznajo v najmočnejši hokejski ligi na svetu NHL.

V Rusiji so se za spremembe zavzeli, saj verjamejo, da bi novost prinesla večjo tekmovalnost, hkrati pa manjše razlike na lestvici, bolj ogorčen boj, ki bi posledično na tribune pripeljal več gledalcev.

Odločili tik pred začetkom sezone

Vodstvo lige KHL je za spremembo glasovalo v četrtek, dva dneva pred uvodnim spopadom nove sezone, na katerem se bosta udarila prvak Bars Kazan in SKA Sankt Peterburg. 

Rok Tičar
Sportal Rok Tičar se seli na Kitajsko

Sankt Peterburg bo tudi prvi tekmec napadalca Roberta Saboliča, ki igra za Torpedo iz Nižnega Novgoroda (3. september). Drugi Slovenec v KHL Rok Tičar bo s kitajskim klubom Kunlun Red Star v svojo peto sezono lige KHL prav tako zadrsal 3. septembra. Gostovali bodo pri finskem Jokeritu.

Preberite še:

Luka Gračnar
Sportal Po koncu ere pri Salzburgu le našel nov klub
HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija preverila teren za pokal in visoko zmagala
Matic Podlipnik
Sportal Dobil svobodo, prepričal Čehe in uresničil dolgoletni cilj #intervju
jan urbas
Sportal Slovenci zadevali in zbirali zmage na pripravljalnih turnirjih

 

 

Ne spreglejte