Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
19.25

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

IceHL Antti Karhula HK Olimpija

Četrtek, 26. 10. 2023, 19.25

6 mesecev

antti karhula po 20. zaporednem domačem porazu v ligi ICE

"Frustrirajoče, kot da se ničesar ne naučimo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Antti Karhula | Finec Antti Karhula je trenersko vodenje Olimpije prevzel konec januarja, a domače zmage z ekipo še ne pozna. V sredo so tesno izgubili z madžarskim klubom iz Szekesfehervarja. | Foto www.alesfevzer.com

Finec Antti Karhula je trenersko vodenje Olimpije prevzel konec januarja, a domače zmage z ekipo še ne pozna. V sredo so tesno izgubili z madžarskim klubom iz Szekesfehervarja.

Foto: www.alesfevzer.com

"Odigrali smo najboljšo drugo tretjino sezone, v tretji želeli igrati pametno, igrali pa kot majhni otroci. Znova smo na lahek način prepustili točke, kot da se ničesar ne naučimo. Frustrirajoče," je po 20. zaporednem domačem porazu v ligi ICE dejal finski trener HK SŽ Olimpija Antti Karhula.

HK Olimpija :  Fehervar AV19
Sportal Olimpijin domači negativni niz zdaj traja že 20 tekem

Hokejisti Olimpije so bili v sredo blizu, a na koncu znova daleč od prekinitve negativne domače rezultatske krize. Ta se v mednarodni ligi ICE vleče že od 2. decembra lani, ko so Ljubljančani proti Pustertalu vknjižili zadnjo domačo zmago. Vse od takrat v IceHL niso okusili slasti zmage na tivolskem ledu, na sploh prvo domačo zmago še vedno čaka finski trener Upi Karhula, ki je vodenje zeleno-belih prevzel konec januarja.

Olimpija je v sredo doma pričakala moštvo z vrha lestvice Fehervar AV19, mu večji del tekme parirala ali bila celo nevarnejši tekmec, povedla s 3:2, nato pa po medlem začetku zadnje tretjine gostom dopustila dva hitra zadetka, s katerima so iz Ljubljane odpotovali s polnim plenom.

"V zadnji tretjini smo želeli odigrati pametno, igrali pa kot majhni otroci. Kot da se nič ne naučimo." | Foto: HKO/Martin Metelko "V zadnji tretjini smo želeli odigrati pametno, igrali pa kot majhni otroci. Kot da se nič ne naučimo." Foto: HKO/Martin Metelko

Najboljša druga tretjina sezone, nato pa ...

"Zelo frustrirajoče. Odigrali smo najboljšo drugo tretjino te sezone, bili smo precej boljši tekmec, v tej bi lahko dosegli še dva, tri gole,  a jih nismo. V zadnji tretjini smo želeli odigrati pametno, igrali pa kot majhni otroci. Kot da se nič ne naučimo, znova smo tri gole prejeli iz njihovih hitrih napadov ... Tretji in četrti gol sta me res razjezila. Ta trenutek sem res razočaran in jezen, občutki so slabi, kot bi prepustili zmago," po novem domačem porazu razočaranja pred redkimi novinarji v dvorani Tivoli ni skrival 47-letni Finec.

"Igraš dobro, si večji del boljši tekmec, nato pa na hitro vse zapraviš. Če želimo biti ekipa z zmagovalno miselnostjo, ne moremo igrati tako, ne smemo si privoščiti neumnih sekund, saj zanje vedno plačamo. Tekmeci nas za te napake kaznujejo. Težko je."

Čudno

Ogled videoposnetka spornega gola ni bil mogoč. | Foto: HKO/Martin Metelko Ogled videoposnetka spornega gola ni bil mogoč. Foto: HKO/Martin Metelko

V drugi tretjini so gostje povedli s spornim golom nekdanjega Olimpijinega napadalca Guillauma Leclerca, ko je bil domači gol premaknjen. Sodniki si videoposnetka niso ogledali, saj da kamera ni delovala. "Čudno. Rekli so mi, da kamera ne deluje. Mi smo si nato v slačilnici lahko ogledali gol z različnih zornih kotov in ne bi smel biti priznan. Dobro, take stvari se včasih zgodijo ... Zatem smo udarili nazaj, povedli, a se na koncu ni izšlo."

"Moramo se naučiti zmagovite miselnosti"

Ljubljančani imajo danes prost dan, v petek in soboto jih čakata treninga, v nedeljo pa nova domača tekma. V Tivoliju bodo pričakali 11. Asiago. Ekipi sta se pred desetimi dnevi pomerili v Italiji, kjer so zmaji zmagali s 5:0. 

Olimpija bo negativni niz poskušala končati v nedeljo, ko bo v Tivoliju gostoval Asiago. Pred desetimi dnevi so ga zmajiv  gosteh premagali s 5:0. | Foto: Serena Fantini / Asiago Hockey Olimpija bo negativni niz poskušala končati v nedeljo, ko bo v Tivoliju gostoval Asiago. Pred desetimi dnevi so ga zmajiv gosteh premagali s 5:0. Foto: Serena Fantini / Asiago Hockey

"To ne bo lahka tekma, za nas pravzaprav lahkih tekem ni. Zdaj moramo nekako iti prek zadnjega poraza. Moramo se naučiti zmagovite miselnosti. Vemo, da lahko igramo zelo dobro, a hkrati lahko na trenutke igramo zelo slabo. Potrebujemo konsistentnost. A vse kaže, da moramo skozi vse te težke trenutke, da se bomo naučili zmagovalne miselnosti," je pred naslednjim dvobojem še dodal Karhula.

Asiago bo v petek gostil Pustertal, v nedeljo pa prihaja v Tivoli, kjer bo prvi plošček padel ob 18. uri.

Lestvica ICE:

 

IceHL: HK Olimpija - Bolzano
Sportal Olimpija ostaja brez domače zmage, je pa tokrat klonila šele v podaljšku
Ne spreglejte