Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
21.20

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Anže Kuralt Fehervar AV19 HK Olimpija IceHL

Sreda, 25. 10. 2023, 21.20

6 mesecev, 1 teden

icehl, 25. oktober

Olimpijin domači negativni niz zdaj traja že 20 tekem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
HK Olimpija :  Fehervar AV19 | Olimpija je na domačem ledu premoč priznala še madžarskemu tekmecu z vrha lestvice. | Foto HKO/Martin Metelko

Olimpija je na domačem ledu premoč priznala še madžarskemu tekmecu z vrha lestvice.

Foto: HKO/Martin Metelko

Negativna serija hokejistov HK SŽ Olimpije na domačih tekmah v ligi Ice se nadaljuje. Zmage v tem tekmovanju na domačem ledu ne poznajo že vse od 2. decembra lani, danes so negativni niz na število 20 podaljšali s porazom proti madžarski ekipi Fehervar AV19. Ta je po zaostanku z 2:3 v zadnji četrtini prišla do zmage s 4:3 in pokazala, zakaj je pri vrhu lestvice. 

IceHL: HK Olimpija - Bolzano
Sportal Olimpija ostaja brez domače zmage, je pa tokrat klonila šele v podaljšku

Ljubljanski hokejisti ostajajo brez domače zmage v tej sezoni lige ICEHL. Na osmih tekmah v Tivoliju so vpisali dve točki za poraza po podaljških. Danes so klonili proti madžarskemu Fehervarju s 3:4, kar je njihov sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah.

Novi priložnosti za zmago v Ljubljani bo imela SŽ Olimpija v naslednjih sedmih dneh; v nedeljo bo gostila Asiago, 1. novembra pa Vienno Capitals.

Olimpija je tekmo izgubila v zadnjih dvajsetih minutah, ko ni uspela zadeti mreže gostov, hkrati pa je v kratkem razmaku dobila dva zadetka, ki sta jo iz vodstva pripeljala do zaostanka.

Iz tega se ni izkopala tako, kot jih je to uspelo pri prvih dveh. Uvodni zaostanek je izničila v vsega devetih sekundah. Takoj po prejetem zadetku je krenila s sredine, Marcel Mahkovec pa je zadel v polno.

Tudi po 1:2 so se Ljubljančani hitro pobrali. Najprej je Žiga Mehle v 34. minuti izenačil rezultat, manj kot tri minute kasneje pa je Žiga Pavlin zadel za 3:2.

Ključne so bile uvodne minute zadnje tretjine. Madžari so v minuti in 40 sekundah dvakrat premagali vratarja Lukasa Horaka in se na koncu veselili pete zaporedne zmage, ki jih je učvrstila tik pod vrhom razpredelnice.

Podlipnik se bo dokazoval na Predarlskem

Matic Podlipnik bo oblekel dres Pioneers Vorarlberg. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matic Podlipnik bo oblekel dres Pioneers Vorarlberg. Foto: Grega Valančič/Sportida

Moštvo Pioneers Vorarlberg je po poškodbi finskega branilca Ollija Vanttaje poiskalo novo moč. Vsaj začasno jo je našlo v slovenskem branilcu Maticu Podlipniku, ki v tej sezoni ni imel kluba, v lanski pa je igral na Slovaškem. Enaintridesetletnik se bo poskušal do reprezentančnega premora dokazati in vključiti v ekipo.

O morebitni dolgoročni pogodbi pa naj bi se, tudi na podlagi zdravstvenega stanja Vantaje, odločili med premorom, poročajo avstrijski mediji. Podlipnik za klub, katerega član je tudi slovenski napadalec Luka Maver, v sredo še ni zaigral. Pionirji pa so s 6:1 premagali Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič).

Liga ICE

Sreda, 25. oktober

Lestvica

 

EC KAC : HK Olimpija
Sportal Celovec s tremi goli v manj kot treh minutah odločil zmagovalca
Ne spreglejte