Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2020,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

Fischtown Pinguins Bremerhaven Jan Urbas Miha Verlič legionarji liga DEL

Torek, 7. 1. 2020, 9.20

4 leta, 3 mesece

Slovenca sta vlečna konja Bremerhavna

Jan Urbas kandidat za najboljšega igralca meseca v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Jan Urbas Miha Verlič | Jan Urbas in Miha Verlič sta ključna člena nemškega prvoligaša iz Bremerhavna. | Foto Sportida

Jan Urbas in Miha Verlič sta ključna člena nemškega prvoligaša iz Bremerhavna.

Foto: Sportida

Če se kdo od standardnih hokejskih reprezentantov lahko pohvali z odličnim prvim delom klubske sezone, sta to člana nemškega prvoligaša Fischtown Pinguins Jan Urbas in Miha Verlič. Slovenska napadalca sta gonilna sila kolektiva iz Bremerhavna, najboljši strelec lige Urbas je tudi kandidat za najboljšega igralca lige DEL v decembru in najboljšega hokejista v prvi polovici tekmovalnega obdobja.
 

Pogled na sezone standardnih članov slovenske hokejske reprezentance, ki jih med 6. in 9. februarjem na Jesenicah čakajo olimpijske predkvalifikacije (igrali bodo z Japonci, Litovci in Španci ali Hrvati), v novi sezoni pogosto ne vzbuja optimizma. Nekateri se v novih okoljih niso znašli in ne dobivajo priložnosti, drugim so načrte prekrižale poškodbe, tretji nimajo kluba ... 

slovenska hokejska reprezentanca Hrvaška
Sportal Slovenci čakajo 8. januar: na Jesenice Hrvati ali Španci?

Je pa toliko bolj razveseljujoč skok v elitno nemško ligo DEL, v kateri navdušujeta drugo sezono zapored klubska soigralca pri Bremerhavnu Jan Urbas in Miha Verlič. Le redke so bile tekme, da slovenski duo ni igral v istem napadu ali pa da se kdo od naveze ne bi vpisal med strelce. 

Najboljši in deseti strelec lige

Urbas je na 33 tekmah v statistiko vpisal 31 točk (17 zadetkov, 14 asistenc), kar je največ med oklepniki kluba, Verlič je s 27 (14 zadetkov, 13 asistenc) na 35 tekmah na tretjem mestu. Cerkničan je najboljši strelec celotne lige, Štajerec pa na klubski lestvici takoj za njim (v celotni ligi je po zadetkih deseti), tudi med podajalci sta pri klubskem vrhu.

Cerkničan je s 17 zadetki najboljši strelec prve nemške lige. | Foto: Vid Ponikvar Cerkničan je s 17 zadetki najboljši strelec prve nemške lige. Foto: Vid Ponikvar

Po nizu decembrskih zmag poskočili

Bremerhaven je po zaslugi izjemnega decembra, na 11 tekmah so izgubili le dvakrat, enkrat po podaljšku, trdno med želeno šesterico, ki si po rednem delu neposredno zagotovi končnico. Trenutno so peti. Vodi lanski podprvak, pred tem pa trikratni zaporedni prvak Red Bull München.

Za Urbasom, ki je pred kratkim drugič postal očka, je odličen december, tudi njegovemu klubu je šlo "zmagovito". | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za Urbasom, ki je pred kratkim drugič postal očka, je odličen december, tudi njegovemu klubu je šlo "zmagovito". Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Med kandidati za igralca meseca in prve polovice sezone

Produktiven december je tudi za Urbasom, ki je lansko sezono predčasno končal zaradi težjega pretresa možganov. Pomočnik kapetana je na devetih tekmah vknjižil sedem zadetkov in šest podaj.

Tridesetletni napadalec se je s svojimi predstavami uvrstil med peterico kandidatov za najboljšega igralca decembra 2019 v ligi DEL. Glasovanje za naj igralca meseca pripravlja portal Eichockey News v sodelovanju z ligo in ne več liga sama, kot je bilo to v navadi. Glasujete lahko tukaj. Glasovanje bo trajalo do petka do 12. ure. Ob glasovih navijačev bodo šteli tudi glasovi hokejskih strokovnjakov, ki pobližje spremljajo ligo DEL, in novinarjev.

Visokorasli hokejist se je znašel tudi v glasovanju hockey-news.info za najboljšega hokejista prve polovice sezone lige DEL, v katerem je po en član vsakega moštva. Glasujete lahko tukaj, glasovanje poteka do konca meseca.

Preberite še:

Mitja Šivic HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani do visoke zmage, tudi Olimpija podaljšala zmagoviti niz
Ne spreglejte