Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2024,
21.29

Osveženo pred

2 dneva, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Natisni članek

VIenna Capitals Nik Simšič HK Olimpija Ljubljana IceHL

Torek, 22. 10. 2024, 21.29

2 dneva, 17 ur

ICEHL, 22. oktober

Olimpija v podaljšku slavila na dvoboju prestolničarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47
HK Olimpija Ljubljana - Vienna Capitals, liga ICEHL | Hokejisti HK Olimpija so po podaljšku premagali Dunaj. | Foto Aleš Fevžer

Hokejisti HK Olimpija so po podaljšku premagali Dunaj.

Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti HK Olimpija Ljubljana so gostili Dunaj in ga po podaljšku premagali z 2:1. Zmaji so se tako po petkovem porazu v Linzu vrnili v zmagoviti ritem. Pred tekmo so se v Hali Tivoli z minuto molka poklonili nedavno umrlemu velikanu slovenskega hokeja Štefanu Semetu. Slovenski napadalec Jan Muršak, ki si je pred dvema tednoma na tekmi lige prvakov poškodoval ramo, naj bi bil še nekaj časa med gledalci. 

HK Olimpija Ljubljana, Žiga Pavlin
Sportal Olimpija tekmovalno počiva, njen naslednji tekmec izgubil

Ljubljanska Olimpija je povsem drugačen teden, kot je bil pretekli, ko so zmaji odigrali zgolj eno tekmo, začela z domačo zmago nad Dunajčani, zdaj pa se lahko ekipa Anttija Karhule, ki sicer ni navdušila, usmeri proti še dvema izzivoma. Ta ju čakata v petek in nedeljo, ko bo najprej gostovala pri Pustertalu, nato pa še enkrat gostila neugodni Gradec.

Po nedavnem porazu v Linzu so zmaji spet okusili slast zmage, a je bil Dunaj danes zanje trd oreh. V prvih dveh tretjinah gledalci niso videli golov, prvi je padel šele v 50. minuti tekme, ko je mrežo Sebastiana Wraneschitza zatresel Rudolf Červeny. Olimpija je izkoristila "power-play". Slabih sedem minut zatem pa je ljubljanska obramba zaspala in gostom dovolila nevaren protinapad, z izenačujočim golom pa je gostitelje kaznoval Zane Franklin. Odločal je podaljšek, ki pa je trajal le minuto in deset sekund, ko je za zmago domačih po podaji Červenyja zadel Blaž Tomaževič.

Lukaš Horak je zbral 31 obramb. | Foto: Aleš Fevžer Lukaš Horak je zbral 31 obramb. Foto: Aleš Fevžer

Zmaje je danes reševal Lukaš Horak, ki je zbral 31 obramb. Olimpija je na vrata Wraneschitza sprožila 26 strelov.

To je sedma zmaga za Olimpijo, peta na domačem ledu v šestih nastopih, s katero so se izbranci trenerja Karhule učvrstili med prvimi šestimi ekipami, ki se bodo po 48 tekmah rednega dela neposredno uvrstile v četrtfinale.

Kuraltovi do četrte zaporedne zmage, Muršak še naprej med gledalci

Fehervar AV19 (Anže Kuralt) je z 2:0  premagal Beljak, Slovenec pa danes ni vknjižil točke. Asiago je s 3:0 premagal Linz Kena Ograjenška in Luke Mavra, prvaki iz Salzburga so kar s 6:1 slavili v Innsbrucku, Pustertal pa je doma zanesljivo opravil z Vorarlbergom (4:0).

V sredo je na sporedu še srečanje med Celovcem (Jan Muršak, Luka Gomboc) in vodilnim Bolzanom. Korošci še nekaj časa ne bodo mogli računati na Muršaka. Štajerec si je na tekmi lige prvakov pred dvema tednoma poškodoval ramo, po pisanju Kleine Zeitung se je že vrnil na trening, a z njegovo vrnitvijo v tekmovalni ritem v klubu ne bodo prehitevali. Avstrijski medij je pred dnevi poročal, da bi se 36-letnik lahko vrnil šele po reprezentančnem premoru - Celovec bo takrat (13. novembra) gostoval pri Asiagu.

ICEHL, 22. oktober

Lestvica

Preberite še:

Kale Kerbashian
Sportal Kale Kerbashian: Čakanje na vrnitev je zahtevno, predvsem psihološko
Black Wings Linz : HK OLimpija Ljubljana
Sportal Olimpija izgubila pri vse bolj razpoloženemu Linzu, za tega zadel tudi Luka Maver
Ne spreglejte