Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 9. 2018,
20.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Matija Pintarič Rouen Jan Muršak Bern hokejska liga prvakov

Nedelja, 9. 9. 2018, 20.55

5 let, 7 mesecev

Hokejska liga prvakov, 4. krog

Pintarič ob zgodovinski zmagi zaklenil vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Matija Pintarič | Matija Pintarič je zaustavil vseh 35 strelov češkega moštva Mountfield Hradec Kralove in Rouenu pomagal do premierne zmage v ligi prvakov. | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Matija Pintarič je zaustavil vseh 35 strelov češkega moštva Mountfield Hradec Kralove in Rouenu pomagal do premierne zmage v ligi prvakov.

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Francoski hokejski prvak Rouen je vknjižil premierno zmago v hokejski ligi prvakov. Francozi so na kolena spravili češkega extraligaša Hradec Kralove. Slovenski vratar Matija Pintarič je ob zmagi z 2:0 ohranil mrežo nedotaknjeno in bil izbran za "prvo zvezdo" četrtega kroga tekmovanja. Jan Muršak si je z Bernom dve tekmi pred koncem skupinskega dela že zagotovil vstopnico za izločilne boje.

Slovenski čuvaj mreže Matija Pintarič je z Rouenom pisal zgodovino. Francoski prvak je vknjižil prvo zmago v ligi prvakov. Francozi so na domačem terenu gostili člana najkakovostnejše češke hokejske lige Hradec Kralove in ga premagali z 2:0. Štajerec je branil vso tekmi ter zaustavil vseh 35 strelov Čehov in zaklenil svoja vrata.

Rouen, ki je vknjižil sploh prve točke v ligi prvakov, ostaja na zadnjem mestu. Preostali tekmi skupinskega dela ga čakata oktobra proti nemškemu prvoligašu Nürnberg Ice Tigers, ki je v nedeljo ugnal finskega prvaka Oulun Kärpät. Ta se je skoraj opekel že v petek pri Rouenu. Pintarič in kolegi so vodili z 2:0, a na koncu izgubili z 2:4. 

Aplavz ob premierni zmagi Rouena v ligi prvakov:

Pintarič izbran za najboljšega igralca 4. kroga: 

Muršak z Bernom dolgo trl odpor Cardiffa in napredoval v izločilne boje

Slovenski hokejski napadalec Jan Muršak z Bernom tudi po četrti tekmi skupinskega dela lige prvakov ostaja neporažen. Švicarji so, potem ko so dvakrat zaostajali, Cardiff Devils premagali s 3:2. Muršak je ob zmagi, s katero si je Bern dve tekmi pred koncem že zagotovil napredovanje v izločilne boje, podal za izenačenje na 1:1.

Kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak se je s soigralci Berna že uvrstil v izločilni del lige prvakov. | Foto: Stanko Gruden, STA Kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak se je s soigralci Berna že uvrstil v izločilni del lige prvakov. Foto: Stanko Gruden, STA

Hokejisti Berna so v četrtek z izdatno pomočjo Jana Muršaka vknjižili veliko zmago nad švedskim prvakom Växjö Lakers, v soboto pa zmagoviti niz nadaljevali proti Cardiff Devils. Moštvo iz Walesa se je še enkrat več izkazalo za neugodnega nasprotnika. Gostje so celo dvakrat vodili, a so se Švicarji vselej vrnili v igro in po preobratu slavili s 3:2. Muršak je podal za 1:1. 

Z novo zmago so si dve tekmi pred koncem skupinskega dela že zagotovili vstopnico za osmino finala. Bern bo preostali tekmi v svoji skupini odigral oktobra, ko se bo dvakrat srečal z Red Bull Salzburg.

V skupinskem delu (med 30. avgustom in 17. oktobrom) bo vsaka ekipa v skupini odigrala po dve tekmi z vsakim nasprotnikom (doma in v gosteh). Najboljša dva kolektiva vsake skupine se bosta po skupinskem delu uvrstila v osmino finala. Finale, v katerem bo le ena tekma, bo na sporedu 5. februarja.

Četrti krog, skupina G:

Lestvica, skupina G
1. Bern* 4 tekme - 11 točk
2. Red Bull Salzburg 4 - 9
...............................................
3. Växjö Lakers 4 - 3
4. Cardiff Devils 4 - 1

*ekipa se je uvrstila v osmino finala

Četrti krog, skupina F:

Lestvica, skupina G
1. Oulun Kärpät  4 tekme - 9 točk
2. Nürnberg Ice Tigers 4 - 8
3. Mountfield HK 4 - 4
4. Rouen 4  - 3

Preberite še:

Matija Pintarič
Sportal Pintaričevi drago prodali kožo
HK Olimpija HDD Jesenice finale pokal Slovenije
Sportal Gorenjec odločil pokalnega zmagovalca in zbodel Jesenice
Genadij Timčenko
Sportal Ruski milijarder z načrtom, ki bo za seboj pustil vse NHL lepotice
Gregor Koblar
Sportal Po slabi sezoni na Češkem odskočno desko poiskal v domovini

 

Ne spreglejte