Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2018,
8.20

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

hokejska liga prvakov Jan Muršak Bern Matija Pintarič Rouen legionarji

Sobota, 8. 9. 2018, 8.20

5 let, 7 mesecev

Hokejska liga prvakov, 3. in 4. krog

Dišalo je po presenečenju Pintaričevih, a so jim Finci preprečili veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Matija Pintarič | Matiji Pintariču in soigralcem Rouena je po dobrih 18 minutah kazalo odlično, a nato so Finci priredili preobrat in Francozom zadali še tretji poraz v skupinskem delu lige prvakov. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Matiji Pintariču in soigralcem Rouena je po dobrih 18 minutah kazalo odlično, a nato so Finci priredili preobrat in Francozom zadali še tretji poraz v skupinskem delu lige prvakov.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski hokejski vratar Matija Pintarič je s francoskim prvakom Rouenom izgubil še tretje srečanje v ligi prvakov. Francozi so proti favoriziranemu finskemu prvaku Oulun Kärpät celo vodili z 2:0, na koncu pa izgubili z 2:4.

Matija Pintarič
Sportal Pintaričevi drago prodali kožo

Po dveh gostujočih porazih v skupinskem delu lige prvakov so se člani Rouena preselili na domač teren, kjer so v petek gostili finskega prvaka Oulun Kärpät. Slovenski vratar Matija Pintarič in soigralci so po 19 minutah vodili z 2:0, a so vodilni Finci v nadaljevanju upravičili vlogo favorita in zmagali s 4:2. Zadnji zadetek so ob igralcu manj dosegli v prazen gol, saj je Rouen izenačenje lovil brez Pintariča. Ta je igral slabih 59 minut in zaustavil 34 strelov od 37.

Zadnji Rouen bo v naslednjem krogu v nedeljo doma pričakal češkega prvoligaša Hradec Kralove.

Muršakov šov za novo veliko zmago Berna

Slovenski napadalec Jan Muršak je s soigralci Berna v četrtek še drugič v tednu dni premagal švedskega prvaka in lanskega finalista lige prvakov Växjö Lakers, ki so ga Švicarji pred začetkom tekmovanja označili za favorita skupine. 

Švicarji po tretji tekmi ostajajo neporaženi na vrhu svoje skupine. Še drugič v tednu dni so na kolena spravili švedski Växjö Lakers. Tokrat na domačem terenu, kjer so se v obračunu, v katerem so se kazni vrstile na obeh straneh (več jih je bilo na strani gostov), odlično znašli predvsem ob igralcu več.

Jan Muršak je z dvema zadetkoma Bernu izdatno pomagal do nove zmage nad švedskim prvakom. | Foto: Getty Images Jan Muršak je z dvema zadetkoma Bernu izdatno pomagal do nove zmage nad švedskim prvakom. Foto: Getty Images

Po dobri polovici tekme so vodili z 2:0, nato so gostje znižali na 2:1, a je Bern spet kmalu ušel na +2, in sicer po zaslugi slovenskega napadalca Jana Muršaka, ki je ob številčni premoči za 3:1 zadel v 36. minuti. Švedi so se v nadaljevanju vrnili v igro in v 51. minuti izenačili. Nato je na sceno spet stopil Štajerec in dobre štiri minute pred koncem po dvojni podaji s kapetanom Simonom Moserjem z backhandom premagal Viktorja Fastha za zmago s 4:3. To sta bila prva zadetka Slovenca v dresu Berna na uradnih tekmah.

Zmagoviti zadetek Jana Muršaka:

Bern bo v soboto gostil še Cardiff Devils, ki ga je pretekli teden premagal v podaljšku. Po sobotni tekmi bodo imeli hokejisti Berna v ligi prvakov mesec dni premora, zadnji tekmi skupinskega dela proti ekipi Red Bull Salzburg pa bodo slovenski napadalec in soigralci odigrali 10. in 17. oktobra.

Jan Muršak
Sportal Jan Muršak o novem izzivu: Odločil sem se po tehtnem premisleku

 

Še drugič zapored v hokejski ligi prvakov, ki se med hokejskimi privrženci ni dobro uveljavila, sodeluje 32 moštev, razdeljenih v osem skupin.

V skupinskem delu (med 30. avgustom in 17. oktobrom) bo vsaka ekipa v skupini odigrala po dve tekmi z vsakim nasprotnikom (doma in v gosteh). Najboljša dva kolektiva vsake skupine se bosta po skupinskem delu uvrstila v osmino finala. Finale, v katerem bo le ena tekma, bo na sporedu 5. februarja.

Tretji krog, skupina G:

Lestvica, skupina G
1. Bern 3 tekme - 8 točk
2. Red Bull Salzburg 3 - 6
3. Växjö Lakers 3 - 3
4. Cardiff Devils 3 - 1

Tretji krog, skupina F:

Lestvica, skupina G
1. Oulun Kärpät  3 tekme - 9 točk
2. Nürnberg Ice Tigers 3- 5
3. Mountfield HK 3 - 4
4. Rouen 3  - 0 

Četrti krog, skupina G:

Četrti krog, skupina F:

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani za polfinale prerešetali mrežo Maribora
Gregor Koblar
Sportal Po slabi sezoni na Češkem odskočno desko poiskal v domovini
David Rodman
Sportal Jeseničani pred pokalom pokazali zobe, Američan se je že poslovil
jan urbas
Sportal Slovenci zadevali in zbirali zmage na pripravljalnih turnirjih
Robert Sabolič
Sportal Robert Sabolič sezono začel z zadetkom in skalpom SKA
Ne spreglejte