Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2024,
14.05

Osveženo pred

2 uri, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kuralt Nik Zupančič Žiga Jeglič Miha Verlič Jan Urbas hokejska liga prvakov

Sobota, 14. 9. 2024, 14.05

2 uri, 2 minuti

Hokejska liga prvakov, 14. in 15. september

Kuraltovi pričakujejo Lozano, slovenski trio pa francoske prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Jan Urbas | Kapetan nemškega podprvaka Jan Urbas bo s soigralci danes gostil Rouen. Z novo zmago bi naredili še korak proti osmini finala lige prvakov. | Foto Guliverimage

Kapetan nemškega podprvaka Jan Urbas bo s soigralci danes gostil Rouen. Z novo zmago bi naredili še korak proti osmini finala lige prvakov.

Foto: Guliverimage

Na sporedu so četrte tekme prvega dela hokejske lige prvakov. Danes bosta na delu dva kluba s slovenskim pridihom, tako Fehervar AV19 kot Fischtown Pinguins bosta igrala doma.

Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič, Fischtown Pinguins
Sportal Verlič, Urbas in Jeglič tlakovali pot do petarde, Zupančičevi vzeli točko rdečim bikom

Nemški podprvak Fischtown Pinguins, ki si napad brez slovenske trojke Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič težko predstavlja, je po treh tekmah pri dveh zmagah in enem porazu ter šestih točkah. Zvečer bo gostil francoskega prvaka Rouen (še brez točke), z novo zmago bi nemški kolektiv na stežaj odprl vrata napredovanja v osmino finala.

V slabšem položaju je madžarski Fehervar AV19, za katerega igra slovenski napadalec Anže Kuralt. Ta je po treh tekmah eno od treh moštev brez točke. Tudi popoldanski obračun zanj ne bo lahek, saj bodo doma pričakali hokejiste Lozane, ki so s sedmimi točkami v vrhnjem delu lestvice.

Unia Oswiecim, ki jo s trenerske klopi vodi Nik Zupančič, bo v nedeljo gostovala na Koroškem. | Foto: Guliverimage Unia Oswiecim, ki jo s trenerske klopi vodi Nik Zupančič, bo v nedeljo gostovala na Koroškem. Foto: Guliverimage

V nedeljo se bosta predstavila še preostala kluba s slovenskim pridihom, ki se bosta udarila med seboj. Celovec (Jan Muršak zaradi poškodbe še ni igral, Luka Gomboc) bo jutri pričakal poljski klub Unia Oswiecim, ki se je v petek dobro boril proti prvaku tekmovanja, v katerem nastopajo Korošci, Salzburgu. Izgubil je v podaljšku. Celovec je po treh tekmah pri eni zmagi in treh točkah, Unia Oswiecim pa pri treh porazih in dveh točkah.

V predtekmovanju lige prvakov nastopa 24 klubov. Vsak odigra šest tekem, nato najboljših 16 s skupne lestvice napreduje v izločilne boje. Zmagovalec bo znan februarja prihodnje leto. Naslov brani švicarski Geneve Servette.

 

Hokejska liga prvakov, četrte tekme:

Sobota, 14. september

Nedelja, 15. september

Lestvica

 

Preberite še:

hokejska liga prvakov
Sportal Nemške prvake pri Zupančičevih pričakal sporen transparent, klubu finančna kazen

 

 

Ne spreglejte