SiolNET. Sportal Hokej
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger
aljoša crnovič in mitja robar se selita v zmajevo gnezdo

Železar in nekdanji reprezentant bosta oblekla dres Olimpije

0,76

termometer

HK Olimpija - HDD Jesenice
Aljoša Crnovič, ki na torkovem derbiju ni igral, se iz Jesenic seli v Ljubljano. Takole so navijači zeleno-belih na derbiju "zbodli" navijače večnega tekmeca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejistom HK SŽ Olimpija, ki so na torkovem derbiju za državno prvenstvo s 3:0 premagali HDD Sij Acroni Jesenice, se bosta v zeleno-belem dresu pridružila nova branilca. Eden je Aljoša Crnovič, čigar selitev z Gorenjske v Ljubljano so med derbijem pozdravili domači navijači, drugi pa nekdanji dolgoletni reprezentant Mitja Robar. Jeseničani so se na odhod Crnoviča odzvali z izjavo za javnost, v kateri so med drugim zapisali, da hokejst ni več njihov član, a da pogodba z njihovim klubom še ni uradno končana.

HK Olimpija - HDD Jesenice Sportal Olimpiji večni derbi in nova soigralca

Slabih deset minut pred koncem torkovega derbija za državno prvenstvo, na katerem je Olimpija prevladovala in zasluženo slavila (3:0), so navijači ljubljanskega kluba razgrnili transparent, na katerem je pisalo "Zeleni Crnovič", in pozdravili novo selitev iz Jesenic v Ljubljano.

Crnovič izkoristil klavzulo "Ne Aljoša ne mi nismo nič krivi. Izkoristil je klavzulo v pogodbi, ki jo ima," je o selitvi 22-letnika dejal trener Olimpije Mitja Šivic. "Ne Aljoša ne mi nismo nič krivi. Izkoristil je klavzulo v pogodbi, ki jo ima," je o selitvi 22-letnika dejal trener Olimpije Mitja Šivic. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

O tej je po zmagi spregovoril tudi glavni trener zeleno-belih Mitja Šivic, ki se je pred sezono skupaj z več igralci, trenerjem vratarjev Anžetom Ulčarjem in zdravnikom Tomom Cvetkovičem preselil iz Jesenic v Ljubljano. Že takrat je bil v igri za prihod med zmaje tudi Crnovič, a se je Šivic naposled odločil za finskega branilca Joono Ervinga, saj je imel ta za pasom več odigranih tekem v ligah, ki so po kakovosti bližje ICEHL, kot je Alpska liga.

Finski steber obrambe se je v začetku novembra poškodoval in bo odsoten še vsaj šest tednov, prav tako Ljubljančani še nekaj časa ne bodo mogli računati na branilca Tineta Klofutarja, zato so se odpravili na lov za novimi močmi.

"Videli ste transparent, pridružuje se nam Aljoša Crnovič. Naj pojasnim njegov primer, saj bi se lahko rdeči navijači malo razjezili. Aljoša je imel pogodbo, ki mu dovoljuje odhod. Ne Aljoša ne mi nismo nič krivi. Izkoristil je klavzulo v pogodbi. Njegova velika želja je bila, da se Olimpiji pridruži v ICEHL. V četrtek bo z nami na treningu," je Šivic dejal o selitvi 22-letnega branilca v zeleni dresi.

"Moje mnenje, pogled na vse skupaj je, da jaz tako ne bi naredil. A dobro ... Razšli smo se v prijateljskem duhu, Aljoši smo se zahvalili za sodelovanje. Imel je tako pogodbo, da je to lahko naredil," pravi trener Jesenic Nik Zupančič. "Moje mnenje, pogled na vse skupaj je, da jaz tako ne bi naredil. A dobro ... Razšli smo se v prijateljskem duhu, Aljoši smo se zahvalili za sodelovanje. Imel je tako pogodbo, da je to lahko naredil," pravi trener Jesenic Nik Zupančič. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zupančič: Imel je pogodbo, ki mu je to dopuščala

Kaj o odhodu pomembnega člena pravi trener Jesenic Nik Zupančič? "Moje mnenje, pogled na vse skupaj je, da jaz tako ne bi naredil. A dobro ... Razšli smo se v prijateljskem duhu, Aljoši smo se zahvalili za sodelovanje. Imel je tako pogodbo, da je to lahko naredil. Želim mu vse najboljše, mi gremo naprej s fanti, ki jih imamo."

Pogodba z Jesenicami še ni uradno končana

"Razlog za prekinitev pogodbe s klubom je, da je njegova želja nadaljevati svojo kariero v Olimpiji, s katero je že bila podpisana pogodba z njegove strani." "Razlog za prekinitev pogodbe s klubom je, da je njegova želja nadaljevati svojo kariero v Olimpiji, s katero je že bila podpisana pogodba z njegove strani." Foto: Morgan Kristan/Sportida Dan po derbiju so se z izjavo za javnost odzvali tudi pri jeseniškem klubu, pri katerem so zapisali, da Crnovič ni več član njihove ekipe in do prestopa ne bo več oblekel rdečega dresa, čeprav pogodba z njihovim klubom še ni uradno končana. 

"V preteklih dneh je Aljoša Crnovič samostojno izrazil željo, da zapusti našo ekipo. Prav tako je on podal zahtevo za prekinitev pogodbe, s katero je Železarjem obljubil zvestobo do konca letošnje sezone. Razlog za prekinitev pogodbe s klubom je, da je njegova želja nadaljevati svojo kariero v Olimpiji, s katero je že podpisal pogodbo. V klubu na odločitve posameznikov ne moremo, niti ne želimo vplivati, zato smo njegovo željo in prošnjo spoštovali."

"Zaradi že sklenjenega dogovora z novim klubom, v katerega bo prestopil Aljoša, pa po mnenju vodstva kluba in privolitvijo glavnega trenerja ne more biti več član naše ekipe in igrati v rdečem dresu. Odločitev je bila sprejeta na podlagi dogovorov znotraj kluba, saj ne želimo, da bi določene odločitve vplivale na razpoloženje preostalih igralcev in članov ekipe," so v izjavi za javnost dodali pri HDD Sij Acroni Jesenice.

Pogačar: Če bo v določenem časovnem roku izpolnil pogodbena določila, bo pridobil status prostega igralca

"Prosimo, da naši večni tekmeci ne govorijo o kakršnemkoli spoštovanju med kluboma, saj tega nikakor ni mogoče zaslediti." "Prosimo, da naši večni tekmeci ne govorijo o kakršnemkoli spoštovanju med kluboma, saj tega nikakor ni mogoče zaslediti." Foto: Vid Ponikvar "Igralec Aljoša Crnovič je vložil zahtevo za enostransko prekinitev pogodbe, saj si želi kariero nadaljevati na višji ravni, in sicer v klubu HK SŽ Olimpija, ki je v tem trenutku edina vstopna točka v ligo ICEHL za igralce iz slovenskega prostora. Ker je z novim klubom že sklenil dogovor, je odstranjen iz ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice, kljub temu da pogodba z našim klubom še ni uradno prekinjena. Če bo v določenem časovnem roku izpolnil pogodbena določila iz veljavne pogodbe s HDD Jesenice, bo pridobil status prostega igralca, saj v našem klubu ne želimo zadrževati v ekipi igralca, ki ne želi biti del naše zgodbe. Aljoši se zahvaljujem za njegov doprinos k minulim uspehom naše ekipe. Hkrati pa bi želel kadrovnikom našega tekmeca sporočiti, naj ne živijo v strahu, saj na Jesenicah ne novačimo igralcev večnega tekmeca med končnico ali finalom državnega prvenstva ter pred večnim derbijem. Prav tako prosimo, da naši večni tekmeci ne govorijo o kakršnemkoli spoštovanju med kluboma, saj tega nikakor ni mogoče zaslediti. Očitno je, da čeprav je njihova ekipa boljša (na papirju) in igra v po besedah močnejši ligi, smo jim očitno Jeseničani še vedno trn v peti. Veseli smo, da v nas vidijo težkega nasprotnika, pomislimo samo, kaj bi bilo, če bi Jesenice delovale z enakim proračunom," pa je ob tem dejal direktor jeseniškega društva Anže Pogačar.

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

1 / 48
2 / 48
3 / 48
4 / 48
5 / 48
6 / 48
7 / 48
8 / 48
9 / 48
10 / 48
11 / 48
12 / 48
13 / 48
14 / 48
15 / 48
16 / 48
17 / 48
18 / 48
19 / 48
20 / 48
21 / 48
22 / 48
23 / 48
24 / 48
25 / 48
26 / 48
27 / 48
28 / 48
29 / 48
30 / 48
31 / 48
32 / 48
33 / 48
34 / 48
35 / 48
36 / 48
37 / 48
38 / 48
39 / 48
40 / 48
41 / 48
42 / 48
43 / 48
44 / 48
45 / 48
46 / 48
47 / 48
48 / 48

Prihajajo še štajerske izkušnje

Šivic je po torkovi zmagi potrdil še en branilski prihod: "Za en mesec smo podpisali z Mitjo Robarjem." Dolgoletni slovenski reprezentant se je po pestri sezoni 2018/19, v kateri je z Medveščakom v ligi EBEL vztrajal vse do klavrnega konca, poslovil od igralskega profesionalizma. Postal je predsednik HDK Maribor, vstopil v svet agentskega dela in se prelevil tudi v trenerja. V lanskem in tem tekmovalnem obdobju je članski ekipi lisjakov na nekaj tekmah pomagal tudi kot igralec, zdaj pa bo 38-letnik vsaj začasno znova del profesionalnega igralskega ustroja.

38-letni Mitja Robar je v ligi EBEL (zdaj ICEHL) zadnjič igral v sezoni 2018/19, zdaj se v tekmovanje vrača z Olimpijo, pri kateri je na enomesečni preizkušnji. 38-letni Mitja Robar je v ligi EBEL (zdaj ICEHL) zadnjič igral v sezoni 2018/19, zdaj se v tekmovanje vrača z Olimpijo, pri kateri je na enomesečni preizkušnji. Foto: Sportida

"Mitja živi življenje, ki je zelo uglajeno, zelo pravilno. Tudi tisto leto, ko ni igral, vem, da je migal, da je ostal v odličnem kondicijskem stanju. Lani je bil na ledu z Mariborom, odigral nekaj tekem, prav tako letos. Zadnjih deset dni je bil z nami na treningih. Deluje dobro. Gre za en mesec, mislim, da bi lahko zelo presenetil, lahko bi bil zelo zelo dober. Bomo pa potem videli, kaj bo po enem mesecu," je o prihodu soimenjaka še dejal Šivic.

Njegovi varovanci bodo v tekmovalni akciji znova v petek, ko bodo v sklopu lige ICEHL gostovali pri Linzu, ki ga po novem s trenerske klopi vodi nekdanji trener Olimpije Raimo Summanen. Vratarski tandem bo do vrnitve poškodovanega Paava Hölsäja (odsoten bo tri do štiri tedne) ob Žanu Usu sestavljal Luka Kolin.

Robar še vedno čuti strast do igranja hokeja

V sredo popoldan so se s sporočilom za javnost oglasili tudi pri Olimpiji, ki je prihod Crnoviča "prepustila" navijačem, in zapisali, da se bo ekipa okrepila na branilskih položajih.

"Za prestop sem se odločil, ker si želim igrati hokej na višjem nivoju in Olimpija mi je to omogočila. Veselim se, da se bom pridružil tako talentirani ekipi, in komaj čakam, da zaigram prvo tekmo v ligi ICE," je povedal Crnovič, Robar pa dodal: "Od zaključka zgodbe v Zagrebu sem ostal v hokeju, igral in pomagal v HDK Maribor ter bil, sicer na nižjem nivoju, vseskozi v hokejskem pogonu. Po spletu okoliščin s poškodbami pri Olimpiji sem treniral z ekipo in si rekel: 'Zakaj pa ne'. Počutim se dobro, še vedno čutim strast do igranja hokeja in še enkrat si želim izkusiti igranje na visokem nivoju."

Alpska liga: HK Olimpija - Asiago (1-. tekma finala) Raimo Summanen Sportal Raimo Summanen vendarle v ICEHL

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin