Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 11. 2021,
21.51

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice državno prvenstvo

Torek, 23. 11. 2021, 21.51

2 leti, 5 mesecev

Državno prvenstvo, 23. november

Olimpiji večni derbi in nova soigralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
HK Olimpija - HDD Jesenice Oscar Fröberg | Olimpija je Jesenicam vrnila za oktobrski poraz z enako mero. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpija je Jesenicam vrnila za oktobrski poraz z enako mero.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so se v torek v okviru državnega prvenstva v Hali Tivoli pomerili z Jesenicami in jim vrnili za oktobrski poraz. Zmaji, ki se jim bosta pridružila še nedavno član železarjev Aljoša Crnovič in izkušeni branilec Mitja Robar, so zmagali s 3:0.

HK Olimpija - HDD Jesenice
Sportal Železar in nekdanji reprezentant bosta oblekla dres Olimpije

Najboljši slovenski hokejski ekipi sta danes v dvorani Tivoli odigrali drugi letošnji obračun v državnem prvenstvu. Potem ko sta se v prejšnjih sezonah ekipi merili na več tekmah, saj sta igrali v istem regionalnem tekmovanju, je bila današnja tekma zadnja v rednem delu sezone. Naslednja priložnost bo šele končnica državnega prvenstva, če se bosta moštvi pomerili v dvobojih na izpadanje.

Fotogalerija z večnega derbija v Hali Tivoli (Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 48

Današnji obračun – ogledalo si ga je za koronske omejitvene razmere skoraj maksimalno dovoljeno število ljubiteljev hokeja, na koncu pa so bili lahko bolj zadovoljni domači privrženci – sta tekmeca začela kot vodilna v svojih regionalnih ligah. Jeseničani so vodilna ekipa alpske lige, Ljubljančani pa lige ICEHL. Na domači sceni pa je v boljšem položaju jeseniški klub, ki je imel do te tekme stoodstoten izkupiček; SŽ Olimpija, ki v DP sicer običajno igra s pomlajeno zasedbo, pa je bila na šestem mestu.

V Ljubljano prihajata Crnovič in Robar

Ljubljanski navijači v Hali Tivoli so razgrnili transparent z napisom "zeleni Crnovič" in s tem pozdravili novo selitev iz jeseniškega tabora v ljubljanski, med zeleno-bele se seli branilec Aljoša Crnovič, ki danes ni igral, Olimpiji se bo po besedah trenerja Mitje Šivica na treningu pridružil v četrtek.

Šivic je po zmagi dodal, da so se ob težavah s poškodbami branilcev za enomesečno sodelovanje dogovorili še z veteranom, nekdanjim reprezentantom Mitjo Robarjem.

Aljoša Crnovič se iz Jesenic seli v Olimpijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aljoša Crnovič se iz Jesenic seli v Olimpijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Znova 3:0, a tokrat za Olimpijo

Danes so, tako kot na prvem derbiju oktobra v Podmežakli, zmaji na led poslali prvo postavo iz lige ICEHL, v kateri zaradi poškodb ni bilo vratarja Paava Hölsäja (odsoten bo od tri do štiri tedne), branilcev Joone Ervinga (vrnil naj bi se januarja) in Tineta Klofutarja, še vedno pa ni nared dlje časa odsotni napadalec, današnji slavljenec Anže Ropret.

Začetek je po rahli terenski premoči pripadel gostom – pogrešali so tri pomembne člene Žigo Urukala, Crnoviča in Jesperija Viikilo – tudi zato, ker so imeli v prvi tretjini dvakrat igralca več. Toda Ljubljančani so se ubranili, nato pa imeli priložnost za zadetek celo ob igralcu manj, ko so zadeli tudi okvir gola, a se je prva tretjina končala z 0:0.

Oktobra so s 3:0 zmagali Jeseničani, tokrat s 3:0 Ljubljančani.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Oktobra so s 3:0 zmagali Jeseničani, tokrat s 3:0 Ljubljančani. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V drugi tretjini se je razmerje moči spremenilo in domači so močneje pritisnili. Obe ekipi sta zapravili po eno prednost igralca več, ko pa so bile moči izenačene, je v 34. minuti po natančni podaji Nika Simšiča pred gol pred vrati palico podstavil Guillaume Leclerc in prvič premagal Oscarja Fröberga. Do konca tretjine so imeli Ljubljančani še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, najlepšo Luka Kalan, ko je bil sam pred vrati, a ploščka ni znal spraviti v mrežo.

Ko je nato domača ekipa že po 20 sekundah zadnje tretjine povišala vodstvo, natančen je bil spretni Aleš Mušič, se je že pokazalo, v katero smer bo šel derbi. Zeleno-beli niso popuščali, Blaž Tomaževič je zadel okvir vrat, imeli pa so več od igre tudi v tej tretjini, premoč pa potrdili še s tretjim zadetkom, ko je številčno prednost v 52. minuti v zadetek spremenil Kalan. V zadnjih minutah so gostje imeli dvakrat igralca več na ledu, a so domači strnili vrste pred vratarjem Žanom Usom in mu pomagali do ničle. 

Trenerski pogled

"Bili smo predvsem boljši kot zadnjo tekmo proti Salzburgu. Daleč od tega, da bi bilo lahko, počasi smo jih lomili in stvari so se nam začele odpirati, rezultat bi bil lahko tudi precej višji. Posest ploščka, streli, priložnosti za zadetke ... V vsem teh elementih smo bili boljši. Tudi ob igralcu manj so znova dobro odigrali, svoje je dodal tudi Us. Takšne tekme nikoli niso lahke, predvsem iz pshiloškega vidika, tako da fantom čestitam za pristop, da niso popustili," je po zmagi dejal Šivic.

"Vidi se, da Olimpija igra na višji ravni, da so hitrejši. Druga tretjina nam je pobrala veliko energije, ker smo težko prihajali do menjav. Menim, da smo jih dve tretjini precej dobro držali na zunanji strani, stran od nevarnih con, tudi če so prišli v te, smo precej dobro odreagirali v obrambi. V tretjo tretjino smo šli z zaostankom enega gola, takrat bi se še dalo kaj obrniti, a škoda zadetka na začetku zadnje tretjine. Potem se dinamika igre spremeni. Imeli smo kar nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili, na takih tekmah moraš zadeti, mi nismo, tako da je Olimpija zasluženi zmagala. Pozna se nam vsak igralec, nimamo tako širokega kadra, da bi lahko igralca zamenjali, a to ni nobeno opravičilo," pa je po porazu dejal Nik Zupančič.

Na vrhu Kranjčani, večni derbi bi bil lahko že v polfinalu

Trenutno so na prvem mestu državnega prvenstva hokejisti HK Triglav Kranj, na drugem mestu je Slavija Junior, ki imajo štiri oziroma dve točki več od tretjega HDD Sij Acroni Jesenice, a so odigrali tudi tri oziroma dve tekmi več. Olimpija je po današnji zmagi peta, do konca rednega dela bo odigrala še dve tekmi, že v sredo v Celju, kjer bo znova igrala z mlado zasedbo. Kaj lahko se zgodi, da bo večni derbi na sporedu že v polfinalu DP.

Državno prvenstvo

Torek, 23. november
HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
1:0 Leclerc (K. Čepon, Simšič, 33.), 2:0 Mušič (Sodja, Pance, 41.), 3:0 Kalan (Magovac, Tomaževič, 52., PP1)

Lestvica
1. HK Triglav Kranj 12 tekem - 28 točk
2. HK Slavija Junior 11 - 26
3. HDD Sij Acroni Jesenice  9 - 24
4. HD Hidria Jesenice  12 - 19
5. HK SŽ Olimpija 12 - 16
6. HKMK Bled 11 - 16
7. HK Celje 13 - 8
8. HDK Maribor  14 - 4

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija
Sportal Jeseničani so se oddolžili Avgustinčičevi četi in podajšali zmagoviti niz
HK Olimpija Red Bull Salzburg
Sportal Salzburg do nove zmage, uspešni tudi Celovčani
 
Ne spreglejte