Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 11. 2021,
20.42

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

KAC Celovec HK Olimpija IceHL

Nedelja, 21. 11. 2021, 20.42

2 leti, 4 mesece

liga icehl, 20. krog

Salzburg do nove zmage, uspešni tudi Celovčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
HK Olimpija Red Bull Salzburg | Salzburžani so po zmagi nad Olimpijo premagali Gradec in skočili na tretje mesto. Sredi tedna jih čaka povratna tekma lige prvakov, na kateri bodo doma poskušali nadoknaditi zaostanek s prve, ko so pri Rouenu izgubili z 0:3. | Foto Grega Valančič/Sportida

Salzburžani so po zmagi nad Olimpijo premagali Gradec in skočili na tretje mesto. Sredi tedna jih čaka povratna tekma lige prvakov, na kateri bodo doma poskušali nadoknaditi zaostanek s prve, ko so pri Rouenu izgubili z 0:3.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Salzburga, ki so v petek visoko premagali vodilno ekipo tekmovanja HK SŽ Olimpija, so z 2:0 premagali Gradec in s četrto zaporedno zmago skočili na tretje mesto. Celovec je z istim rezultatom premagal Znojmo, a zmaga ima grenak priokus. Andrej Tavželj zaradi poškodbe v zadnji tretjini ni igral, četi poškodovanih se je pridružil še Matt Fraser. Nič kaj dobre novice pred povratno tekmo lige prvakov. Bolzano pa s 3:1 zadnji Linz, za katerega igra Blaž Gregorc.

HK Olimpija Red Bull Salzburg
Sportal Neprepričljivi zmaji občutili moč Salzburžanov

V Innsbrucku, kjer je bila petkova tekma odpovedana zaradi neugodnih zdravstvenih razmer, bi moral v nedeljo gostovati Beljak, a je tudi to srečanje zaradi več pozitivnih testov na koronavirus prestavljeno. Korošci so tako ostali še brez druge tekme po premoru, v petek bi se morali pomeriti z Bratislavo.

Hokejisti Pustertala so v soboto po kazenskih strelih premagali drugouvrščeni Fehervar. | Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal Hokejisti Pustertala so v soboto po kazenskih strelih premagali drugouvrščeni Fehervar. Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal Pustertal ugnal najbližje zasledovalce Olimpije

Na Dunaju, ki je v petek klonil prvič po šestih zmagah, je v soboto gostoval Dornbirn, ki mu za razliko od gostiteljev v zadnjem času ne gre. Prestolničarji so z zmago s 4:0 niz porazov gostov podaljšali na devet.

Pustertal se je na odmor za reprezentanco odpravil z desetimi zaporednimi porazi, vmes zamenjal glavnega trenerja (zdaj ga vodi nekdanji legendarni finski hokejist Raimo Helminen), po vrnitvi pa je nanizal tri zmage. Najprej so na kolena spravili Gradec, v petek s 6:2 Bolzano, v petek pa so po kazenskih strelih premagali še trenutno drugouvrščeni Fehervar, za katerega igra Anže Kuralt.

Summanen še ni odpisan?  Linz naj kljub visokim zahtevam še ne bi odpisal Raima Summanena. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Linz naj kljub visokim zahtevam še ne bi odpisal Raima Summanena. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Pri Linzu še naprej iščejo novega glavnega trenerja. Potem ko se je pred tednoma kot eden od favoritov na vrhu trenerskih želja znašel Finec Raimo Summanen, ki je v drugem delu lanske sezone vodil Olimpijo, so pri avstrijskem klubu pozneje dejali, da skupnega jezika niso našli. A po zadnjih informacijah Kronen Zeitunga naj bi bil Summanen kljub visokim zahtevam še vedno v igri za prevzem trenerske taktirke. Po pisanju avstrijskih medijev je medtem Mark Szücsk, ki se je začasno iz pomočnika prelevil v glavnega trenerja, zavrnil prevzem vloge trenerskega šefa.

Ljubljančani bodo pred petkovim gostovanjem gostili derbi

Hokejisti vodilnega moštva lige HK SŽ Olimpija bi morali v soboto gostiti Bratislavo, a je ta po tragičnih dogodkih predčasno končala sezono, ki se nadaljuje s 13 ekipami. Olimpija bo naslednjo tekmo ICEHL odigrala v petek, ko bo gostovala pri Linzu, še prej pa jo v okviru državnega prvenstva čaka derbi s HDD Sij Acroni Jesenice. Tega bo v torek ob 19.45 gostil Tivoli.

Olimpija bi morala danes gostiti Bratislavo, ki je izstopila iz tekmovanja. Zmaji bodo v petek gostovali pri Linzu, v torek pa gostili Jesenice. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija bi morala danes gostiti Bratislavo, ki je izstopila iz tekmovanja. Zmaji bodo v petek gostovali pri Linzu, v torek pa gostili Jesenice. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Ko dobiš gol v prvi minuti, ni nikoli lahko. Nato so imeli še power-play in takoj po sodniškem metu in naši napaki zadeli, potem hitro še tretji gol po naši novi individualni napaki. Ko zaostajaš za tri gole, je težko. Sicer se lahko še marsikaj zgodi, a smo bili preslabi, na splošno prva tretjina ni bila dobra. Nismo bili dovolj dobri, da bi si zaslužili kaj več. Lahko pa fante kljub vsemu pohvalim, saj se niso predali, borili so se do konca. Če se ne bi, bi bil poraz lahko še višji," je po petkovem porazu s Salzburgom dejal trener Ljubljančanov Mitja Šivic.

Branilec Aleksandar Magovac pa je v izjavi za Šport TV dejal: "Razočaran sem. Videti je bilo, kot da sploh nismo pripravljeni na njihovo igro. Na začetku so nas presenetili, prvi zadetek, potem se nam je vse skupaj porušilo, nismo uspeli zadeti, njim pa je padlo vse zelo lahko v gol. Na tak dan težko zmagaš. To tekmo moramo čim prej pozabiti."

Liga ICEHL, 20. krog

Sobota, 20. november
Pustertal : Fehervar AV19 4:3** (1:2, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih
(Anže Kuralt je ob porazu sprožil tri strele na gol nasprotnika in odsedel malo kazen.)

Vienna Capitals : Dornbirn 4:0 (0:0, 2:0,2:0)

Nedelja, 21. november
Red Bull Salzburg : Graz 99ers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
(Aljaža Predana ob zmagi ni bilo v postavi; Ken Ograjenšek je ob porazu dvakrat streljal na gol tekmeca.)

EC KAC : Orli Znojmo 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
(Rok Tičar je ob zmagi trikrat streljal na vrata tekmeca in odsedel malo kazen, Andrej Tavželj ob zmagi ni vpisal strela na gol tekmeca.)

Bolzano : Steinbach Black Wings Linz 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
(Blaž Gregorc je ob porazu trikrat streljal na gol Bolzana.)

Innsbruck - VSV Beljak - prestavljeno

 

Lestvica:

 1. SŽ Olimpija          18 tekem -  2,166 točke/na tekmo (39 točk)
 2. Fehervar             19 -  1,895 (36)
 3. Salzburg             21  -  1,810 (38) 
 4. Innsbruck            18  -  1,778 (32)
 5. Bolzano              19  -  1,684 (32) 
 6. Vienna Capitals      19  - 1,632 (31) 
..................................................................
 7. KAC Celovec          19 -  1,579 (30)
 8. VSV Beljak           17  -  1,471 (25)
 9. Orli Znojmo          19  - 1,316 (25)
10. Graz99ers            20 -  1,150 (23)
.............................................................
11. Dornbirn             18  -  1,111 (20)
12. Pustertal            19 - 8  1,053 (20) 
13. Black Wings Linz     20  - 0,950 (19)


*Kriterij za razvrstitev je povprečno število osvojenih točk na tekmo, zaokroženo na tri decimalke.

Ne spreglejte