Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
12.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dustin Brown Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Liga NBA hokej kapetan

Petek, 1. 7. 2016, 12.42

6 let, 6 mesecev

Dustin Brown: Težko je bilo sprejeti njihovo odločitev, a Kopi bo odličen kapetan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dustin Brown | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prvič, odkar so pri Los Angeles Kings javno naznanili predajo kapetanske vloge Anžetu Kopitarju, je o občutljivi temi s sedmo silo v ZDA spregovorili zdaj že nekdanji kapetan Dustin Brown. Priznal je, da so za njim težki meseci, in izrazil zaupanje v odlično vodenje slovenskega oklepnika.

Sedma sila na drugi strani Atlantika je dolgo čakala na odziv dolgoletnega kapetana Kraljev Dustina Browna, ki ga je klub kapetanske vloge uradno razrešil pred dvema tednoma in kot 14 kapetana v zgodovini franšize imenoval Anžeta Kopitarja.

Brownu so črko C zaupali v sezoni 2008/09, ko v Los Angelesu niso bili najbolj rožnati časi in ko je ekipa v mozaik uspeha šele začela vstavljati najpomembnejše kamenčke. V obdobju Američanovega kapetanovanja so Kralji dvakrat postali prvaki lige NHL (2012, 2014), v zadnjih dveh sezonah pa niso več našli iskrice in igre, s katero bi prišli dlje od prvega kroga končnice. Tudi igre 31-letnika so v zadnjem času izgubile sijaj. Prav to je bil po besedah vodstva kluba eden od razlogov za odvzem kapetanske vloge. Kot pravijo, so ga želeli razbremeniti in mu olajšati pot pri iskanju svojih nekdanjih predstav.

Spoštuje odločitev vodstva

"Lahko rečem, da sem izjemno ponosen na to, kar je naši skupini uspelo v času, ko sem bil kapetan in ko smo dvakrat osvojili Stanleyjev pokal. Težko je bilo pogoltniti to, da nisem več kapetan, a spoštujem odločitev. Veliko čustev je prisotnih, a na koncu dneva sem le igralec, ki nima vpliva na to, kako se bo odločil naš menedžment, kaj bo reklo vodstvo. Mi je pa veliko lažje, da so se za to odločili vodilni, kot če bi za to glasovali igralci," je Brown v čustvenem govoru v četrtek prvič spregovoril o tegobah.

Dodal je, da se na dan, ko so odgovorno vlogo dodelili Kopitarju, ni želel oglasiti, saj je bil to Kopijev dan: "To je velika čast, zanj je bil to velik dan. Želel sem, da je v središču pozornosti on. Nisem hotel odgovarjati na takšna vprašanja na dan, ko bi morala biti vsa pozornost usmerjena v novega kapetana."

"Verjamem, da se bo v tem položaju znašel odlično, ima moje popolno zaupanje, da je pravi mož za kapetansko vlogo," o dodelitvi črke C Kopitarju pravi 31-letni napadalec. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Verjamem, da se bo v tem položaju znašel odlično, ima moje popolno zaupanje, da je pravi mož za kapetansko vlogo," o dodelitvi črke C Kopitarju pravi 31-letni napadalec. Foto: Guliverimage/Getty Images

Lahko bi naredili drugače

Izkušeni član Kraljev je priznal, da je že tako težek položaj še otežilo dejstvo, da se vodstvo kluba ni hitro odzvalo na to, da je nekdo informacijo o odvzemu kapetanske črke predčasno prenesel naprej.

Brown se je namreč večkrat sestal tako z vodilnimi možmi kot s trenerjem in se na sestankih, dolgih od 20 minut do dve uri, pogovarjal o svoji vlogi, svoji igri … Skupaj so poskušali ugotoviti, kaj bi bilo najbolje zanj. Še vedno so se pogovarjali, ko je 27. maja športni novinar TSN Frank Seravalli tvitnil, da bodo v Los Angelesu dobili novega kapetana. V klubu so se odzvali šele 16. junija.

"Bolj kot to, da so mi vzeli C, me moti način, kako so stvari prišle v javnost," je nezadovoljen Američan. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Bolj kot to, da so mi vzeli C, me moti način, kako so stvari prišle v javnost," je nezadovoljen Američan. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Iskreno mislim, da bi se morali odzvati takoj. Zame sta bila to dva oziroma trije čudni in stresni tedni (do uradne objave, op. a.). Bolj kot to, da so mi vzeli C, me moti način, kako so stvari prišle v javnost," je bil nezadovoljen Američan in dodal, da njegov odnos z vodstvom, za katerega celo verjame, da ga je hotelo poslati v drugo ekipo, a mu to ni uspelo, ni najboljši.

"Ne morem reči, da je prav rožnato, a moja naloga je, da dam kot hokejist vse od sebe, da pomagam moštvu. To bi naredil v vsakem primeru, kot kapetan ali brez te vloge. Ne bo šlo za oko za oko. Kot sem rekel, spoštujem njihovo odločitev, sam pa bom poskušal postati boljši igralec in pomagati klubu do novih zmag."

Brown o novem kapetanu:

"Kopi bo odličen kapetan. Deliva si slačilnico vse, od kar je v tej ligi. Verjamem, da se bo v tem položaju znašel odlično, imam moje popolno zaupanje, da je pravi mož za kapetansko vlogo. Opravil bo dobro delo."

Ne spreglejte