Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2016,
8.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovni hokejski pokal Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Sobota, 28. 5. 2016, 8.03

6 let, 6 mesecev

Ekipe za svetovni pokal znane. Bo Kopitar novi kapetan Kraljev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Znani so končni seznami osmih reprezentanc, ki bodo septembra sodelovale na svetovnem pokalu v Torontu. Anže Kopitar se bo v skupinskem delu z Evropo zoperstavil Kanadi, ZDA in Češki. Čez lužo govorijo tudi o tem, da bodo Kralji zamenjali kapetana.

Toliko NHL-ovcev, kot jih bo med 17. septembrom in 1. oktobrom drsalo v Air Canada Centru v Torontu, ne vidimo pogosto na kupu. Na tekmovanju bo v dveh skupinah nastopilo osem kolektivov.

V skupini A bodo Evropa, v dresu katere bo drsal tudi Anže Kopitar, Kanada, ZDA in Češka, v skupini B pa Finska, Švedska, Rusija in najperspektivnejši severnoameriški hokejisti do 23 let.

V petek so morali selektorji 16 hokejistom iz začetnega seznama dodati še zadnjih sedem ter tako zaokrožiti svojo ekipo. V Evropi so se ob že znanih imenih znašli še Kopitarjev soigralec Marian Gaborik, od napadalcev pa še Švicar Nino Niederreiter, Nemec Tobias Rieder in Francoz Pierre-Edouard Bellemare. Med branilci nova obraza prihajata iz Nemčije oziroma Švice: Christian Ehfhoff in Luca Sbisa, v vratih pa si je zadnjo vstopnico priigral Nemec Thomas Greiss.

 

Ekipa Evrope:

Vratarji: Frederik Andersen (Danska, Anaheim Ducks), Jaroslav Halak (Slovaška, New York Islanders), Thomas Greiss (Nemčija, New York Islanders)

Branilci: Zdeno Chara (Slovaška, Boston Bruins), Andrej Sekera (Slovaška, Edmonton Oilers), Roman Josi (Švica, Nashville Predators), Mark Streit (Švica, Philadelphia Flyers), Dennis Seidenberg (Nemčija, Boston Bruins), Christian Ehfhoff (Nemčija, Chicago Blackhawks), Luca Sbisa (Švica, Vancouver Canucks).

Napadalci: Anže Kopitar (Slovenija, Los Angeles Kings), Marian Gaborik (Slovaška, Los Angeles Kings), Marian Hossa (Slovaška, Chicago Blackhawks), Tomas Tatar (Slovaška, Detroit Red Wings), Mats Zuccarello (Norveška, New York Rangers), Leon Draisaitl (Nemčija, Edmonton Oilers), Frans Nielsen (Danska, New York Islanders), Mikkel Boedker (Danska, Arizona Coyotes), Thomas Vanek (Avstrija, Minnesota Wild), Nino Niederreiter (Švica, Minnesota Wild), Tobias Rieder (Nemčija, Arizona Coyotes), Pierre-Edouard Bellemare (Francija, Philadelphia Flyers), Jannik Hansen (Danska, Vancouver Canucks).

Dodani in pozabljeni

Zadnji izbor je postregel z nekaj presenečenji in dal priložnost nekaterim mladim. Tako sta se na primer v finsko reprezentanco uvrstila mladeniča, ki sta blestela na zadnjem svetovnem prvenstvu Patrik Laine in Sebastian Aho, za tretjega mladeniča Jesseja Puljujarvija ni bilo prostora.

18-letni Patrik Laine bo zastopal barve Finske. | Foto: 18-letni Patrik Laine bo zastopal barve Finske.

Kanadčani so med stebre obrambe vpisali Jaka Muzzina, pozabili pa na P. K. Subbana in Krisa Letanga, v napadu ne bodo računali na kapetana svetovnih prvakov Coreyja Perryja. Mlade severnoameriške upe do 23 let bo zastopala najverjetnejša številka ena na letošnjem NHL-naboru Auston Matthews, v "članski" ekipi ZDA pa ne bo Phila Kessla ali Tylerja Johnsona.

Za kar nekaj razburjenja so poskrbeli v ruskem taboru, ki v Torontu ne bo računal na Aleksandra Radulova in Iljo Kovalčuka, bodo pa tam najučinkovitejši mož SP Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov, Ivan Telegin, pa tudi Slava Vojnov. Ta bi moral v zadnji sezoni nositi dres Los Angeles Kings, a je zaradi obtožb o družinskem nasilju pred izgonom iz ZDA sam pobegnil v domovino in igral za SKA.

Bo Browna nasledil Kopitar?

V ameriških medijih so se pojavile govorice, da je vodstvo Los Angeles Kings dozdajšnjemu kapetanu kalifornijske franšize Dustinu Brownu že sporočilo, da v prihodnje ne bo nosil črke C na prsih. Kot enega od mogočih novih kapetanov omenjajo slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je Brownu do zdaj pomagal kot pomočnik.

Klub za zdaj o tem še ni podal uradne izjave, je pa novinar TSN Frank Seravalli na družbenem omrežju dejal, da v klubu v želji po drugačnih časih želijo kapetansko vlogo predati drugi osebi. Navijači Kraljev so si enotni - kot kapetana vidijo po novem najdražjega igralca moštva Kopitarja, ki bi moral po njihovem mnenju to vlogo opravljati že dlje časa.

Bo Anže Kopitar namesto črke A v prihodnje na prsih nosil C? | Foto: Bo Anže Kopitar namesto črke A v prihodnje na prsih nosil C?

 

 

 

Ne spreglejte