Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
16.46

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

Peter Bohinec HDD Jesenice Alpska liga

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 16.46

2 leti, 11 mesecev

borut pahor vročil državno odlikovanje red za zasluge

Državno odlikovanje za HDD Sij Acroni Jesenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

HDD Sij Acroni Jesenice Borut Pahor odlikovanje | Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v Športni dvorani Podmežakla vročil državno odlikovanje red za zasluge Hokejskemu drsalnemu društvu Sij Acroni Jesenice. | Foto Daniel Novakovič/STA

Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v Športni dvorani Podmežakla vročil državno odlikovanje red za zasluge Hokejskemu drsalnemu društvu Sij Acroni Jesenice.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik države Borut Pahor je danes na posebni slovesnosti v Športni dvorani Podmežakla vročil državno odlikovanje red za zasluge Hokejskemu drsalnemu društvu Sij Acroni Jesenice za neprecenljiv prispevek k slovenskemu skupinskemu športu in dolgoletno uspešno delo na področju spodbujanja športa med mladimi.

HK Olimpija HDD Jesenice Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic z Jesenic v Olimpijo

V imenu hokejskega drsalnega društva Sij Acroni Jesenice je red za zasluge sprejel predsednik društva Peter Bohinec.

"Za neprecenljiv prispevek k slovenskemu skupinskemu športu in dolgoletno uspešno delo na področju spodbujanja športa med mladimi prejme Hokejsko drsalno društvo Sij Acroni Jesenice red za zasluge," je predsednik Pahor utemeljil državno odlikovanje jeseniškemu hokejskemu klubu.

Sportal "Rekli so mi, da bo težko, na trenutke je bilo, a zdaj smo nagrajeni"

Zasedba, od katere se po sezoni poslavlja kar nekaj obrazov, ne le igralcev, tudi trener Mitja Šivic, ki se seli k Olimpiji, in športni direktor Marcel Rodman. | Foto: Daniel Novakovič/STA Zasedba, od katere se po sezoni poslavlja kar nekaj obrazov, ne le igralcev, tudi trener Mitja Šivic, ki se seli k Olimpiji, in športni direktor Marcel Rodman. Foto: Daniel Novakovič/STA

Hokejsko drsalno društvo Sij Acroni Jesenice že več kot sedemdeset let skrbi za razvoj športa, predvsem hokeja, med mladimi na Jesenicah in drugod na Gorenjskem. S številnimi dosežki se je uveljavilo tako v slovenski kot mednarodni športni javnosti. Jesenice s svojo hokejsko tradicijo že od nekdaj veljajo za zibelko slovenskega profesionalnega hokeja.

Hokejsko drsalno društvo Sij Acroni Jesenice je ena najbolj priznanih in prepoznavnih slovenskih športnih organizacij. Svoje poslanstvo po sedemdesetih letih delovanja dopolnjuje: še vedno si s strokovno izobraženimi trenerji prizadeva ohranjati odlične razmere za razvoj mladih hokejistov, ob tem pa želi z uspehi športnega kolektiva in sijajnih posameznikov v njem navdihovati ljudi ter skupnost k smelim načrtom in velikim podvigom, še izhaja iz utemeljitve predsednika Republike Slovenije.

Preberite še:

HDD Jesenice Asiago Alpska liga polfinale
Sportal Alpski ligi se pridružuje trojica
Ne spreglejte