Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2018,
22.36

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

2

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice Anže Pogačar

Sreda, 31. 10. 2018, 22.36

5 let, 5 mesecev

Odprto pismo privržencem železarjev ob krizi Jeseničanov in vrnitev erica panceta

Znana je okrepitev Jesenic, predsednik ob krizi napovedal spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

2

HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseniški hokejisti so se znašli v krizi. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseniški hokejisti so se znašli v krizi.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Potem ko se je krivulja HDD Sij Acroni Jesenice s celinskim pokalom začela obračati navzdol in so železarji izgubili pet od šestih tekem, se je na privržence jeseniškega hokeja obrnil predsednik društva Anže Pogačar. Med drugim je napovedal, da nima nihče več zagotovljenega mesta v članski ekipi, da se nekateri fantje selijo v ekipo U-20 in da se bo ekipa okrepila z novim-starim članom, za katerega so prepričani, da bo izredno pomemben in uspešen člen ekipe. Čeprav priznavajo, da imajo težave v obrambi, so pripeljali napadalca, otroka Olimpije, Erica Panceta. Pogačarjeve misli si lahko preberete v spodnjem pismu.

HDD Jesenice Asiago
Sportal Nov poraz Jesenic, Olimpija izgubila prvič po 40 dneh
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Brez jeseniškega čudeža in z deveto zaporedno zmago zmajev

 

Gorenjsko moštvo je pred nadaljevanjem sezone okrepil napadalec Eric Pance, ki je jeseniškim navijačem že dobro poznan. V sezoni 2016/2017, ko so se Železarji prvič priključili Alpski hokejski ligi, je že nosil dres Jesenic, bil pa je tudi strelec prvega zadetka v Alpski ligi. Hokejist z nosom za zadetke je bil po koncu sezone 2016/2017 izbran za najkoristnejšega igralca Alpske lige. V takratni sezoni je na 45 tekmah dosegel 52 točk (32 zadetkov, 20 asistenc). 

Eric Pance se je vrnil na Jesenice.  | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Eric Pance se je vrnil na Jesenice. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Leta 2017 se je preselil v Italijo, k ekipi HC Pustertal Wolfe, letošnjo pa je začel v ekipi Milana in za to ekipo na devetih tekmah dosegel štiri točke. V klubu verjamejo, da bo 27-letni napadalec odlična okrepitev za ekipo in da bo s svojimi izkušnjami in predvsem zadetki pripomogel k boljšim rezultatom naših železarjev. Ljubljančan na današnji tekmi še ne bo zaigral. 

Anže Pogačar se je na privržence jeseniškega hokeja spet obrnil z odprtim pismom. | Foto: Vid Ponikvar Anže Pogačar se je na privržence jeseniškega hokeja spet obrnil z odprtim pismom. Foto: Vid Ponikvar

Spoštovani privrženci jeseniškega hokeja,

 

dovolite, da se vam v imenu vseh akterjev, ki delujemo v HDD SIJ Acroni Jesenice, sprva opravičim za slabe predstave in rezultate, ki so jih naši fantje pokazali in dosegli na nekaj zadnjih tekmah. Šport vedno sestoji iz vzponov in padcev, pa čeprav so ti včasih zelo boleči in pridejo ob nepravih trenutkih. Nič drugače ni na Jesenicah. Po mnogih nepozabnih uspehih, ki jih je nizal naš predhodnik HK Jesenice, je sledil padec, ki še danes pušča sledi v slovenskem in jeseniškem hokeju. Kljub temu smo pokazali, da nam v HDD Jesenice še zdaleč ni vseeno. S trdim delom in žrtvovanjem številnih ljudi, ki jim je mar za jeseniški hokej, smo v zadnje pol desetletja velikokrat razveseljevali gorenjsko množico, ki predvsem na derbijih z večnimi tekmeci iz Ljubljane pokaže, da ji je še kako mar za naš gorenjski športni ponos. V štirih sezonah smo trikrat postali državni prvaki Slovenije, pokalni prvaki in uveljavili veliko mladih igralcev ter igrali moderen hokej. Letos je v primerjavi s preteklimi sezonami zgodba nekoliko drugačna. Dejstvi, da naša ekipa še ni konkurenčna za napad na vrh lestvice AHL in da smo izgubili tri tekme proti večnim tekmecem iz Ljubljane, vsekakor nista razveseljivi. Žal nam je, da se je krivulja rezultatov obrnila navzdol in da naša ekipa ne pokaže prave igre. A žalost in jezo, ki se je nabrala na zadnjih nekaj tekmah, želimo, moramo in verjamem, da zmoremo obrniti v našo korist!

Uprava HDD Jesenice se zaveda krize in resnosti trenutne situacije. Prav tako vemo, da se hokej igra zaradi vas, cenjeni podporniki in navijači, saj ste vi tisti, ki klubu dajete čar, našim Železarjem pa pričarate čarobno kuliso na tekmah v dvorani Podmežakla. Zato vam sporočam, da se na vse pretege trudimo, da bodo vezi v naši ekipi, v naši upravi in v društvu nasploh, trdnejše iz dneva v dan, iz tekme v tekmo. Da ne bo važna zgolj kolektivnost, temveč tudi moč in enotnost naše ekipe. Zato smo se odločili, da se z jutrišnjim dnem okrepimo z novim-starim igralcem, za katerega smo prepričani, da bo izredno pomemben in uspešen člen naše ekipe.

Vemo tudi, da dobra ekipa brez notranje konkurence ne obstaja. Ob tem poudarjam, da nima prav nihče več zagotovljenega mesta v članski ekipi. Zaradi slabih predstav smo se odločili, da nekatere igralce začasno premestimo v ekipo U-20, saj se tudi naši najmlajši člani ekipe morajo zavedati, da igranje za klub kot so Jesenice, ne pomeni zgolj »enostavna pot do slave«, temveč pomeni čast, odgovornost, spoštovanje in trdo delo.

Cenjeni navijači, hvala za prečudovito kuliso, ki ste jo pričarali na sobotnem derbiju z Olimpijo. Hvala za vaš glas na vseh domačih tekmah. Hvala, ker nas mnogokrat podpirate, tudi ko naši hokejisti igrajo v gosteh. Kljub temu da ne podpiram nedavnega obiska slačilnice posameznih navijačev, imate moj prav, saj si nedvomno zaslužite, da izrazite svoje stališče in svoje mnenje.

Spoštovani podporniki, zdaj je resnično zadnji čas, da se poenotimo in s skupnimi močmi pokažemo, kaj hokej na Jesenicah resnično pomeni. Že na naslednjih dveh tekmah pričakujem boljšo predstavo in dve zmagi naših ljubljencev. Verjamem, da si zmag želite tudi vi, zato vas pozivam, da se v čim večjem številu udeležite domačih tekem, saj brez vas ni nas. Verjemite mi, da mi je po več letih predsedovanja postalo jasno, da ste prav Vi ključ do uspeha, obstoja in nadgradnje jeseniškega hokeja. Z nakupom vstopnic pokažete, da vam je mar za naše fante, in hkrati ohranjate naše društvo pri življenju. Ko bo v bodoče naša ekipa ponovno zadihala kot eno, ko bo med nami, navijači in simpatizerji spet zavladala evforija, ko bodo tribune dvorane Podmežakla spet pokale po šivih, takrat nam nihče ne bo prišel do živega.

Verjamem v naše društvo, v naše fante in v naš uspeh. Želim in upam, da verjamete tudi vi.

Ena ekipa, eno srce!

Preberite še:

HK Olimpija
Sportal Selektor po porazu zaploskal Olimpiji: Zasluženo tam, kjer so
HDD Jesenice HDD Olimpija Alpska liga
Sportal Olimpija Jeseničane pustila na ničli in podaljšala zmagoviti niz
Ne spreglejte