Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2018,
19.32

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice Eric Pance

Četrtek, 1. 11. 2018, 19.32

5 let, 5 mesecev

Alpska liga, od 1. do 3. novembra

Nov poraz Jesenic, Olimpija izgubila prvič po 40 dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
HDD Jesenice Asiago | Hokejisti Jesenic so vknjižili še četrti zaporedni poraz v Alpski ligi. S 3:1 jih je premagala Gardena.  | Foto Urban Meglič/Sportida

Hokejisti Jesenic so vknjižili še četrti zaporedni poraz v Alpski ligi. S 3:1 jih je premagala Gardena.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki jih je v napadu okrepil Ljubljančan Eric Pance, a tokrat še ni zaigral, so izgubili še četrto zaporedno tekmo Alpske lige. V Podmežakli jih je po napeti končnici, ko so v zadnjih treh minutah padli trije goli, s 3:1 premagala Gardena. Na Solnograškem se je končal zmagoviti niz članov HK SŽ Olimpija, ki so neuspešno lovili deseto zaporedno zmago v tem tekmovanju. Mlada ekipa Salzburga je zmajem zadala prvi poraz po 22. septembru. Rdeči biki so slavili s 3:2.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Znana je okrepitev Jesenic, predsednik ob krizi napovedal spremembe

Po zadnjih skromnih predstavah železarjev je med privrženci HDD Sij Acroni Jesenice vse več napetosti. Moštvo je po treh porazih v Alpski ligi, najbolj boleč je bil visok proti večnemu tekmecu Olimpiji (0:4), padlo na lestvici. Navijači so tako pred dnevi obiskali slačilnico slovenskih državnih prvakov in zahtevali spremembe.

Povratnik Eric Pance bo na prvo tekmo v dresu železarjev še počakal. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Povratnik Eric Pance bo na prvo tekmo v dresu železarjev še počakal. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Te je v sredo napovedal tudi predsednik društva Anže Pogačar, ki je med drugim v odprtem pismu zapisal, da nima nihče več zagotovljenega mesta v članski ekipi, da se nekateri fantje selijo v ekipo do 20 let in da mora biti komunikacija boljša. Ob tem je napovedal prihod novega-starega člana. V četrtek je postalo jasno, da se na Gorenjsko vrača Ljubljančan Eric Pance. Otrok Olimpije je v dresu železarjev drsal že v sezoni 2016/17, ko je postal najbolj koristen igralec tekmovanja tiste sezone.

A 27-letni napadalec na četrtkovi tekmi, ki se za Gorenjce ni izšla po željah, še ni igral.

Jeseničani so po treh zaporednih porazih (z drugo ekipo Salzburga, Olimpijo in Val Pusterio) izgubili še četrtič zapored. Gardena​​, ki je v Podmežaklo pripotovala kot 12. moštvo, s šestimi točk manj od Jesenic, je slavila s 3:1.

Gledalci so prvi zadetek videli šele v 39. minuti, ko je Italijane ob številčni prednosti v vodstvo popeljal Andreas Vinatzer. Železarje, pri katerih je bil tokrat med vratnicama mladi Žiga Kogovšek (ubranil je 26 strelov od 28, Gardena je sprožila strel več), je spet mučila neučinkovitost. Kapetan Andrej Tavželj je tri minute pred koncem le premagal finskega čuvaja mreže Miso Pietilä in svojo ekipo vrnil v igro.

A veselje ni bilo dolgo, manj kot pol minute za tem je še drugič udaril strelec prvega gola in priskrbel novo vodstvo Italijanov. Gostitelji so poskušali podaljšek izsiliti brez vratarja, a jim je načrte z zadetkom v prazen gol preprečil Gabriel Vinatzer in postavil končnih 1:3.

Železarji bodo tekmovalni teden končali v soboto na gostovanju pri Zell am Seeju.

Olimpiji spodrsnilo pri rdečih bikih 

Izgubil je tudi drugi slovenski predstavnik v Alpski ligi HK SŽ Olimpija. To je bil prvi poraz Ljubljančanov po 22. septembru. Zmagoviti niz hokejistov Olimpije se je končal pri drugi ekipi Salzburga. Izgubili so z 2:3. | Foto: Vid Ponikvar Zmagoviti niz hokejistov Olimpije se je končal pri drugi ekipi Salzburga. Izgubili so z 2:3. Foto: Vid Ponikvar

Med deveto in 13. minuto so v Avstriji padli štirje zadetki. Rdeči biki so dvakrat povedli, a sta Olimpijo kaj hitro do izenačenja pripeljala Janez Orehek in kapetan Aleš Mušič​​​​​​. Sredi obračuna je ljubljanski vratar Žan Us klonil še tretjič, zmajem pa v nadaljevanju ni več uspelo ukaniti 20-letnega finskega vratarja Leevija Laaksa​​​​​​, ki je Salzburžanom izdatno pomagal do pete zaporedne zmage (razmerje strelov 27:36 za Olimpijo). 

Olimpija bo zadnjo tekmo pred premorom za reprezentanco odigrala v soboto, ko bo ob 17.30 gostila Feldkirch slovenskega trenerja Nika Zupančiča.

HK Olimpija
Sportal Selektor po porazu zaploskal Olimpiji: Zasluženo tam, kjer so

Tekma med Sterzingom slovenskega selektorja Iva Jana in Fasso je zaradi nevšečnosti, ki jih je pri slednjih pustilo zadnje neurje, prestavljena. Prav tako je prestavljena tekma med Cortino in Milanom. 

Alpska liga, 14. krog 

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Brez jeseniškega čudeža in z deveto zaporedno zmago zmajev
Jesenice : Olimpija
Sportal Glavič: Olimpija je vzela naše lanske stvari. Treba bo čim prej odgovoriti.
Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani in Celjani so se znesli nad Srbi, Slavija še drugič izgubila
Ne spreglejte