Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2018,
21.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Sobota, 27. 10. 2018, 21.00

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme HDD SIJ ACRONI JESENICE : HK SŽ OLimpija

Glavič: Olimpija je vzela naše lanske stvari. Treba bo čim prej odgovoriti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Jesenice : Olimpija | Olimpija je s 4:0 odpravila Jesenice. | Foto Sportida

Olimpija je s 4:0 odpravila Jesenice.

Foto: Sportida

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Sij Acroni Jesenice s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Za zmago v prvem letošnjem derbiju v regionalnem tekmovanju so za Ljubljančane zadeli Aljaž Chvatal (4.), Aleš Kranjc (7.), Gal Koren (23.) in Miha Zajc (50.).

HDD Jesenice HDD Olimpija Alpska liga
Sportal Olimpija Jeseničane pustila na ničli in podaljšala zmagoviti niz

Prvi letošnji derbi v alpski ligi pred 3200 gledalci so prepričljivo dobili gostje iz Ljubljane, ki so prvič zadeli že v četrti minuti, ko je zadel Chvatal. Tri minute pozneje pa so gostje izkoristili še številčno premoč na ledu, ko je bil izključen Nejc Stojan, in vodstvo povišali na 2:0, strelec je bil Kranjc. Zadnje štiri minute so Jeseničani imeli igralca več, najprej je bil izključen Aleš Mušič, potem pa še Žiga Svete, a tega niso znali izkoristiti.

Ljubljančani so na začetku druge tretjine po novi izključitvi Stojana znova izkoristili številčno premoč. Za povišanje vodstva je v 23. minuti zadel Koren. Kmalu je sledila izključitev na ljubljanski strani, ko je moral za dve minuti na klop za kaznovane Svete, a gostitelji tega niso izkoristili. Na sredini drugega dela igre se je poškodoval Žan Jezovšek, ki potem do konca tekme ni več stopil na led. Jeseničani so imeli najlepšo priložnost v 35. minuti, a je plošček po strelu Urbana Sodje, ko je bil vratar Olimpije Žan Us že premagan, z golove črte izbil Kristjan Čepon.

Jesenice in Olimpija sta se pomerila tretjič v tej sezoni. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jesenice in Olimpija sta se pomerila tretjič v tej sezoni. Foto: Urban Meglič/Sportida

Zadnjo tretjino so ljubljanski hokejisti začeli z igralcem več, saj je bil v 40. minuti izključen Blaž Tomaževič. Potem sta sledili še dve izključitvi, ena na strani Ljubljančanov, druga na strani Jeseničanov. V 50. minuti pa so gol po veliki napaki jeseniške obrambe in avtogolu njihovih igralcev pripisali Olimpijinemu Mihi Zajcu.

"Vidi se, da dobro delamo" 

"Trdo smo delali in se je obrestovalo. Imamo že kar nekaj zaporednih zmag, doma še nismo izgubili. Vidi se, da dobro delamo, smo zelo povezani kot ekipa, imamo dobro kemijo. Nimamo se ničesar bati in mislim, da gremo lahko z optimizmom v naslednji del sezone," je bil po koncu tekme vesel vratar Olimpije Us. Olimpija je niz zmag povišala na osem.

"Lepo je, ne zgodi se to vsak dan, je nekaj posebnega, a sem vedno poudarjal, da je za to zaslužna cela ekipa. Kot vratar moraš vsako tekmo stremeti k temu, da boš ohranil mrežo nedotaknjeno oziroma da prejmeš čim manj golov oziroma da zmagaš," pa je Us komentiral dejstvo, da danes ni prejel zadetka, kar mu je uspelo prvič v letošnji sezoni.

Vratar Olimpije prvič v tej sezoni ni prejel zadetka. | Foto: Urban Meglič/Sportida Vratar Olimpije prvič v tej sezoni ni prejel zadetka. Foto: Urban Meglič/Sportida

Na drugi strani pa Jesenice prvič letos niso zadele. "Dejstvo je, da je bila Olimpija boljša, hitrejša in močnejša, zato je tudi zmagala. Olimpija je praktično vzela vse stvari, ki smo jih imeli lansko leto, vključno z nekaterimi igralci in mi bomo morali poiskati odgovor na to, v zelo kratkem času," pa je po tekmi dejal trener Jesenic Gaber Glavič, ki je dodal tudi, da meni, da javnost preveč podcenjuje alpsko ligo.

To ni bila prva medsebojna tekma Jeseničanov in Ljubljančanov v sezoni, so pa oba dozdajšnja obračuna na poletni ligi na Bledu in v finalu slovenskega pokala prav tako dobili Ljubljančani.

Olimpija bo v torek gostila Wipptal Broncos, Jesenice pa v četrtek Val Gardeno.

Naslednji derbi bo 25. novembra v Ljubljani.

Jesenice : Olimpija 0:4, Foto: Urban Meglič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 25

Preberite še:

Tadej Čimžar
Sportal Gorenjski adut, ki je oktobra dočakal novo potrditev #intervju
HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani na derbi s popotnico poraza, Zupančiču zveneča pomoč
Ne spreglejte