Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
9.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

HDD Jesenice Philippe Paradis Alpska liga HK Olimpija

Četrtek, 25. 10. 2018, 9.30

5 let, 5 mesecev

Alpska liga med 25. in 27. oktobrom

Jeseničani na derbi s popotnico poraza, Zupančiču zveneča pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
HDD Jesenice Asiago | Jeseničani so pri drugi ekipi Salzburga izgubili s 4:5. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani so pri drugi ekipi Salzburga izgubili s 4:5.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Za taborom HDD Sij Acroni Jesenice je konec tedna za pozabo. Krivuljo so po njem poskušali obrniti v zmagovito smer pri drugi ekipi Salzburga, a jim ni uspelo. Avstrijci so jih premagali s 5:4 in končali njihov zmagoviti niz štirih tekem v Alpski ligi. Jeseničani se tako na sobotni derbi s HK SŽ Olimpija, ki se bo v Podmežakli začel ob 18. uri, odpravljajo s popotnico poraza. V trenerskem štabu Feldkircha, v katerem je glavni trener Nik Zupančič, bo po novem z vratarji delal prvi avstrijski NHL-ovec Reinhard Divis.

Tadej Čimžar
Sportal Gorenjski adut, ki je oktobra dočakal novo potrditev #intervju

Gostitelji so povedli že po minuti igre in pol, po osmih pa za hrbet Clarka Saundersa pospravili že drugi plošček. Luka Bašič je v 13. minuti ob igralcu več znižal, a so Salzburžani kaj hitro spet ušli na +2 in postavili izid prve tretjine (3:1). Na začetku drugega dela so železarji še drugič izkoristili igralca več, Nik Pem je znižal na 2:3. Tudi tokrat so domači hitro odgovorili in spet ušli na dva zadetka prednosti. Najboljši strelec moštva Tadej Čimžar je še pred iztekom 40 minut spet znižal, tako da so Jeseničani na drugi odmor odšli z zadetkom zaostanka.

Prednost domačih se je nato na začetku zadnje tretjine zvišala (5:3), a je Luka Kalan v 48. minuti z zadetkom poskrbel za dramatično končnico. V tej je gorenjsko moštvo dve minuti pred koncem poskušalo brez Saundersa v vratih, a se mu načrt po izenačenju ni izšel.

Salzburžani so slavili s 5:4, Jesenicam, ki jim v napadu še ni pomagal novinec Philippe Paradis, so zadali tretji poraz sezone v tem tekmovanju in končali njihov zmagoviti niz.

V Podmežakli bo vroče

V soboto sledi derbi – na prvih dveh pred letošnjim tekmovalnim obdobjem so slavili Ljubljančani –, ki se bo v Podmežakli začel ob 18. uri.

Paradis se je pridružil

Philippe Paradis je v torek prvič treniral z Jesenicami, a zanje še ni zaigral. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Philippe Paradis je v torek prvič treniral z Jesenicami, a zanje še ni zaigral. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort
Na torkovem treningu Jesenic se je predstavil tudi novi član, kanadski napadalec Philippe Paradis, ki je za zdaj nad vzdušjem in novim okoljem navdušen.

"Občutki so dobri, fantje so neverjetni, vzdušje v slačilnici je zelo pozitivno. Do zdaj je bilo odlično, fantje so zelo prijazni, z menoj govorijo v angleščini, kar je zelo zabavno. Počutim se kot del ekipe. Prinašam veliko fizične igre in napadalno usmerjenost, sem tudi dober drsalec," je o svojih vrlinah v klubski mikrofon povedal 27-letnik. Kaj še prinaša v ekipo, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Philippe Paradis na treningu Jesenic v družbi Žige Jegliča | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Philippe Paradis na treningu Jesenic v družbi Žige Jegliča Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Novinca so soigralci že obvestili o pomenu sobotnega obračuna. "Vem, kar so mi povedali soigralci. Pomemben je tako za nas kot za navijače. Tekma bo težka, a jo pričakujem z navdušenjem. Zagotovo bo zanimivo biti del te tekme, poskušal bom navdušiti navijače," je še dejal Paradis, ki mu je družbo na ledu med drugimi delal tudi Žiga Jeglič.

Dolgoletni reprezentant, ki je zadnje mesece služil kazen zaradi pozitivnega dopinškega testa z olimpijskih iger, še ni pripravljen na pogovor. Kot so nam sporočili iz Hokejske zveze Slovenije, bo "več povedal, ko bo kaj novega".

 

Zupančičevemu moštvu bo pomagal Divis

Feldkirch slovenskega trenerja Nika Zupančiča je v trenerski štab sprejel slovito ime avstrijskega hokeja. Pridružil se mu je nekdaj odlični avstrijski čuvaj mreže, prvi Avstrijec v ligi NHL, ki je dolga leta branil za Feldkirch, Reinhard Divis. Igralsko upokojeni 43-letnik bo skrbel za delo z vratarji.

Alpska liga med 25. in 27. oktobrom

Lestvica:

Preberite še:

Gaber Glavič
Sportal Jeseničane tepla neučinkovitost, za slovo še poraz z avtsajderjem iz Srbije
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Aleš Mušič spoznava novo realnost in opozarja na potrebne spremembe
HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija pred večnim derbijem odpihnila branilce naslova
slovenska hokejska reprezentanca EIHC Cergy Matija Pintarič
Sportal Predstav Matije Pintariča niso spregledali #video
Žiga Jeglič
Sportal Žigi Jegliču se izteka kazen zaradi dopinškega prekrška z OI
Rok Tičar
Sportal Kitajci ne računajo več na Roka Tičarja
Ne spreglejte