Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2018,
20.04

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 27. 10. 2018, 20.04

5 let, 5 mesecev

Alpska liga, 27. oktober

Olimpija Jeseničane pustila na ničli in podaljšala zmagoviti niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
HDD Jesenice HDD Olimpija Alpska liga | Ljubljančani so Jeseničane odpravili s 4:0. Žan Us je zaustavil vseh 26 strelov. | Foto Urban Meglič/Sportida

Ljubljančani so Jeseničane odpravili s 4:0. Žan Us je zaustavil vseh 26 strelov.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Tudi tretji derbi večnih slovenskih tekmecev sezone je pripadel HK SŽ Olimpija. Zmaji so v Podmežakli HDD Sij Acroni Jesenice odpravili s 4:0, vknjižili osmo zaporedno zmago v Alpski ligi in vsaj začasno skočili na drugo mesto tekmovanja. Eden od junakov zmage je bil vratar zmajev Žan Us, ki je zaustavil vseh 26 strelov Jesenic.

Jesenice : Olimpija
Sportal Glavič: Olimpija je vzela naše lanske stvari. Treba bo čim prej odgovoriti.

Podmežakla, 27. oktober:

HDD Sij Acroni Jesenice : HK Olimpija 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Chvatal 4., Kranjc 7. (PP1), Koren 23. (PP1), Zajc 50.

PP1-zadetek z igralcem več

V primerjavi z lansko sezono, ko so Jeseničani dobili kar 13 od 15 derbijev z Olimpijo, letošnje tekmovalno obdobje za zdaj govori v prid Ljubljančanov. Moštvi sta se v sezoni pomerili trikrat in vse tri tekme je dobila Olimpija, ki je vnovič dokazala, da je v tem trenutku boljši tekmec.

Na tretjem večnem derbiju te sezone, ki si ga je s tribun Podmežakle ogledalo okoli tri tisoč gledalcev (navijači so v čast 70-letnici organiziranega hokeja na Jesenicah razvili ogromen transparent), so se gladke zmage s 4:0 veselili gostujoči hokejisti. Olimpijo je v vodstvo že v 4. minuti popeljal Aljaž Chvatal, že tri minute pozneje je vodstvo na 2:0 z igralcem več na ledu z dobro odmerjenim strelom z razdalje povišal nekdanji železar Aleš Kranjc.

Z igralcem več je Olimpija Clarka Saundersa premagala še na začetku druge tretjine, ko je mrežo Jesenic - zanje je prvič zaigral novinec Philippe Paradis - zatresel Gal Koren. Za končnih 4:0 so v 50. minuti zadetek pripisali Mihi Zajcu, ta je po prodoru prišel pred gol domačih, kjer pa se je po slabem posredovanju jeseniške obrambe plošček od enega od železarjev odbil v gol.

Med vratnicama zmajev se je spet izkazal Žan Us in zaustavil vseh 26 strelov gostiteljev (Olimpija je zbrala dva strela več).

Olimpija je slavila še na tretjem medsebojnem obračunu te sezone. | Foto: Urban Meglič/Sportida Olimpija je slavila še na tretjem medsebojnem obračunu te sezone. Foto: Urban Meglič/Sportida

Olimpija na zmagovitem valu, Jeseničanom ne gre

Hokejisti Olimpije so zadnjič izgubili 22. septembra in od takrat nanizali 11 zmag v vseh tekmovanjih, osem v Alpski ligi, v kateri zasedajo drugo mesto.

Drugačna je zgodba v gorenjskem taboru, ki je v zadnjem tednu odigral pet tekem in štirikrat izgubil. Presenetljivo ga je med drugim na kolena spravila srbska Crvena zvezda, v četrtek pa so izgubili še z drugo ekipo Salzburga. Kljub sobotnemu porazu ostajajo šesti.

Železarji bodo po derbiju spet v alpskem pogonu v torek, ko bodo gostovali pri edini neporaženi ekipi Val Pusterii, Ljubljančani pa bodo v Tivoliju pričakali Sterzing slovenskega selektorja Iva Jana. Naslednji derbi bo 25. novembra v Ljubljani.

Jesenice : Olimpija 0:4, Foto: Urban Meglič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 25

Alpska liga, 27. oktober

 

Lestvica Alpske lige

 

Preberite še:

HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani na derbi s popotnico poraza, Zupančiču zveneča pomoč
HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija pred večnim derbijem odpihnila branilce naslova
Ne spreglejte