Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
22.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Jure Sotlar Ivo Jan Sterzing Vipiteno Nik Zupančič Feldkirch Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Torek, 30. 10. 2018, 22.40

5 let, 5 mesecev

Alpska liga, med 30. oktobrom in 4. novembrom

Brez jeseniškega čudeža in z deveto zaporedno zmago zmajev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseničani pri neporaženi Val Pusterii niso pripravili čudeža. | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani pri neporaženi Val Pusterii niso pripravili čudeža.

Foto: Urban Meglič/Sportida

V Alpski ligi so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice izgubili na gostovanju pri vodilni ekipi lige v Pustertalu. Val Pusteria tako tudi po 12 tekmah še ne pozna poraza. HK SŽ Olimpija pa je na domačem ledu gostila Sterzing selektorja Iva Jana in ga premagala s 6:2. To je bila deveta zaporedna zmaga zmajev.
 

Jesenice : Olimpija
Sportal Glavič: Olimpija je vzela naše lanske stvari. Treba bo čim prej odgovoriti.

Nič kaj optimistični dnevi niso za aktualnimi slovenskimi državnimi prvaki z Jesenic, katerih rezultatska krivulja je že vse od Celinskega pokala obrnjena navzdol, v dobrem zadnjem tednu so odigrali šest tekem in jih pet izgubili. Med drugim jih je premagala Crvena zveza, pa druga ekipa Salzburga, največ soli na rane pa se je vsulo po sobotnem derbiju, ko Jeseničani niso bili kos navdahnjeni Olimpiji.

Nov poraz je prišel v torek, ko je Val Pusteria na domačem ledu upravičila vlogo favorita in slavila s 6:2. Potem ko so Italijani vodili že s 5:0, sta poraz z zadetkoma ublažila Luka Bašič in Gašper Glavič. Varovanci Gabra Glaviča so sprožili pet strelov več (30:25), a so vratarja gostiteljev ugnali le dvakrat, Clarke Saunders pa je klonil petkrat. 

Železarji bodo ta teden igrali še dve tekmi, v četrtek (17.00) bodo gostili Gardeno, v soboto pa gostovali pri Zell am Seeju.

"Če se stvari ne uredijo, sledi bojkot"

Železarji ob 70. obletnici organiziranega hokeja na Jesenicah niso razveselili navijačev | Foto: Urban Meglič/Sportida Železarji ob 70. obletnici organiziranega hokeja na Jesenicah niso razveselili navijačev Foto: Urban Meglič/Sportida Ljubljančani so pred okoli tri tisoč gledalci s 4:0 odpravili železarje, ki so daleč od lanske ravni in ki po mnenju navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice niso dalu vsega od sebe. Ti so v nedeljo na družbenem omrežju zapisali: "Nekaj, kar ni za spregledati pod nikakršnimi pogoji, je igra in odnos naših železarjev na ledu. Brez energij in volje se ne igra derbijev in pa tudi drugih tekem ne! To, kar se dogaja letos, je sramota napram lanske sezone! Zahtevamo spremembe! V nasprotnem primeru, če se stvari v ekipi ne uredijo, bomo ukrepali z bojkoti tekem. Upam, da je včerajšnji pogovor zalegel in da se stvari obrnejo v pravo smer".

HDD Jesenice HDD Olimpija Alpska liga
Sportal Olimpija Jeseničane pustila na ničli in podaljšala zmagoviti niz

Olimpija nad selektorjeve

Popolnoma drugačno je razpoloženje v taboru HK SŽ Olimpije, ki poraza ne pozna od 22. septembra. Ljubljančani so v soboto na Jesenicah vknjižili osmo zaporedno zmago Alpske lige, v kateri so drugi, v torek pa v Tivoliju vknjižili še deveto.

Hokejisti Olimpije so s 6:2 odpravili Vipiteno trenerja Iva Jana in vknjižili deveto zaporedno "alpsko" zmago.  | Foto: Vid Ponikvar Hokejisti Olimpije so s 6:2 odpravili Vipiteno trenerja Iva Jana in vknjižili deveto zaporedno "alpsko" zmago. Foto: Vid Ponikvar

Premagali so Sterzing Vipiteno, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije, danes pa selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan. Za italijansko moštvo igra tudi otrok Olimpije Jure Sotlar, ki se ubada s poškodbo roke. 

Ljubljančani so bili boljši tekmec, k zmagi so zadetke prispevali po dva Kristjan Čepon, po enega pa Anej Kujavec, Žan Jezovšek, Sašo Rajsar, ki je po strelu Jezovška pred golom preusmeril plošček v gol, in Janez Orehek. 

Zmaji bodo v četrtek gostovali pri drugi ekipi Salzburga, v soboto pa spet zaigrali doma. Ob 17.30 bodo gostili moštvo še enega slovenskega trenerja, v goste prihaja Feldkirch Nika Zupančiča.

Alpska liga, 30. oktober

 

Lestvica

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani in Celjani so se znesli nad Srbi, Slavija še drugič izgubila
Ne spreglejte