Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 6. 2021,
15.05

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Živa Dvoršak

Četrtek, 24. 6. 2021, 15.05

2 leti, 9 mesecev

Živa Dvoršak

Uspeh slovenske strelke na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Živa Dvoršak | Živa Dvoršak je v Slavoniji zaostala za Madžarko. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Živa Dvoršak je v Slavoniji zaostala za Madžarko.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na tekmi svetovnega pokala v Osijeku osvojila drugo mesto v disciplini zračna puška na 10 metrov. Od Ljubljančanke, ki je v finalu osmih najboljših strelk iz kvalifikacij zadela 249,8 kroga, je bila boljša le Madžarka Eszter Meszaros z 250,6 kroga. Tretje mesto je osvojila Italijanka Sofia Ceccarello (226,6).

Živa Dvoršak
Sportal Dvoršakova najboljša v kvalifikacijah in finalu

Za Žigo Dvoršak so to letošnje druge stopničke na tekmah za svetovni pokal. Na marčevski tekmi v New Delhiju je v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov zmagala in si izborila nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo zanjo že tretje po Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016.

Ljubljančanka je v izjemno zahtevnih razmerah in zatohli dvorani v Osijeku v današnjem finalu pokazala mojstrsko predstavo. Po uvodnih desetih strelih je bila na samem vrhu, potem ko je zadela 104,1 kroga in imela 0,7 prednosti pred Iranko Fatemeh Karamzadeh, sicer daleč najboljšo po kvalifikacijskem delu tekmovanja.

Madžarki pripadla živčna vojna

V nadaljevanju finala so odločale malenkosti. Dvoršakova je po 16 strelih še vedno vodila in imela 0,1 kroga prednosti pred komaj 18-letno Madžarko Eszter Meszaros, ki pa je v končnici dobila živčno vojno in neusmiljeno igro desetink ter najboljšo slovensko strelko v zadnjih letih premagala za 0,8 kroga.

Dvoršakova je bila po 16 strelih v finalu še v vodstvu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dvoršakova je bila po 16 strelih v finalu še v vodstvu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Devetindvajsetletna Ljubljančanka se je izkazala že v dopoldanskih kvalifikacijah. Po dveh uvodnih serijah, ko je zadela 104,0 in 104,4 kroga, se je najprej sukala v prvi tretjini nastopajočih, v naslednjih dveh serijah pa je "eksplodirala" in se s 106,1 in 105,2 zavihtela med "top 3".

V peti seriji je 29-letna Ljubljančanka malenkostno popustila in po 103,5 kroga padla na deseto mesto, v zadnji seriji pa se je ponovno zbrala in s 105,2 kroga napredovala v veliki finale osmih najboljših strelk.

V slavonski prestolnici so nastopile še štiri Slovenke. Urška Kuharič (623,9) je tekmo končala na 27., Sonja Benčina (621,3) na 55., Klavdija Jerovšek (618,0) na 78., Teja Medved (616,3) pa na 83. mestu.

Na ženski tekmi z zračno pištolo je Mojca Kolman s 562 krogi zasedla 46. mesto. Toliko krogov je v moški konkurenci zadel tudi Sašo Stojak in osvojil 61. mesto, medtem ko je Mario Hološ s petimi krogi manj današnjo preizkušnjo končal na 67. mestu.

Ne spreglejte