Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 6. 2023,
12.12

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Urša Kragelj kanu kajak Tacen Eva Terčelj

Sobota, 17. 6. 2023, 12.12

10 mesecev, 2 tedna

svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, tacen

Terčeljevi dotik odnesel stopničke, uradno slovo Kragljeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Tacen Eva Terčelj | Eva Terčelj je končala na petem mestu. | Foto Nina Jelenc

Eva Terčelj je končala na petem mestu.

Foto: Nina Jelenc

Edina sobotna slovenska finalistka tretje tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu, kajakašica Eva Terčelj, je v finalu po dotiku končala brez zmagovalnega odra. Terčelj, druga v polfinalu, se je v finalu dotaknila 19. vratc in domačo tekmo končala na petem mestu. Zmagala je Avstralka Jessica Fox.

Luka Božič Eva Alina Hočevar Benjamin Savšek
Sportal Božič prvi, Savšek tretji, Hočevarjeva pa prvič na stopničkah!

"Zadovoljna sem, ker sem sploh dobila priložnost, da lahko tekmujem v finalu. V njem sem dala vse od sebe, nimam si česa očitati, napadla sem na vso moč. Pristop je bil pravi, žal vožnja ni bila 'čista'. Bilo je kar nekaj napak, en dotik pa me je stal drugega mesta. Rezultat je takšen, kot je, moj najboljši letos, še bolj pa me veseli, da sem na vodi dobila prave občutke, s tem pa lahko bolj optimistično gledam na nadaljevanje sezone," je bila zadovoljna s svojo predstavo nekdanja svetovna prvakinja Eva Terčelj.

Terčelj je bila v kvalifikacijah druga, za malenkost je zaostala le za poznejšo zmagovalko, avstralsko zvezdnico Jessico Fox, v finalu je bila še hitrejša, a dve kazenski sekundi sta ji odnesli stopničke.

"Mogoče bi morala biti bolj potrpežljiva, bolj zaključiti obrat. Želela sem biti čim hitrejša, vendar sem malenkost prehitevala. Ne morem pa kriviti samo tega dotika, napake so bile že v zgornjem delu. A vseeno sem vesela, da je bila hitrost zelo dobra in na njej bom gradila naprej," je Terčelj priznala, da je po nekoliko slabšem začetku sezone na progi pred glasnimi navijači najbrž želela nekoliko preveč.

V nedeljo jo čaka še kros

Novo priložnost bo imela na Savi imela že v nedeljo, ko se bo borila v kajakaškem krosu: "S krosom se v glavnem srečujem le na tekmah. To pa ne pomeni, da si ne želim dobrega rezultata."

V polfinalu sta izpadli Eva Alina Hočevar, ki je svoj cilj izpolnila že dan prej, ko je bila tretja v kanuju, zato po 12. mestu pretiranega razočaranja ni kazala, in Ajda Novak.

Kajakaši brez finala

Peter Kauzer | Foto: Nina Jelenc Peter Kauzer Foto: Nina Jelenc Bolj kot reprezentantki, ki sta izpadli v polfinalu, je bil razočaran Peter Kauzer. Po dolgem, dolgem času na domači progi ni imel možnosti, da bi se boril za najvišja mesta.

V polfinalu je zabeležil 11. čas, za želenim desetim je zaostal vsega devet stotink sekunde. Na progi je bil sicer hiter, a sta ga pokopala dva dotika oziroma štiri kazenske sekunde. Brez njih bi v polfinalu zaostal le za Čehom Vitom Prindišem, svetovnim prvakom.

Ta je na koncu zasedel drugo mesto, dopolnil je češko zmagoslavje, saj je bil v finalu hitrejši od njega le olimpijski prvak Jiri Prskavec. Tretje mesto je zasedel Avstrijec Felix Oschmautz. Lan Tominc je zasedel 22., Žiga Lin Hočevar pa 32. mesto, tudi onadva sta si na progi, ki ima letos nekoliko višji vodostaj kot prejšnja leta, pridelala štiri kazenske sekunde.

Urša Kragelj
Sportal Ob iskanju službe se je prijavljala na vse mogoče

Zadnji spust Urše Kragelj

Urša Kragelj | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Po končanem tekmovanje je v središče pozornosti prišla nekdanja slovenska odlična tekmovalka Urška Kragelj, ki se je s spustom po progi tudi uradno poslovila od tekmovalnega kajakaškega športa. Tudi njo je občinstvo glasno pozdravilo.

kajak, kanu spust, Anže Urankar
Sportal Izjemen uspeh slovenskih kajakašev in kajakašic na svetovnem prvenstvu
Ne spreglejte