Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 1. 2021,
9.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

Arsene Wenger Tomaž Ambrožič SPORTO konferenca Luka Dončić Luka Dončić Mark Cuban

Petek, 15. 1. 2021, 9.00

3 leta, 3 mesece

SPORTO konferenca tik pred vrati, Sloveniji se bosta javila tudi Cuban in Wenger

Spregovoril bo šef Luke Dončića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
Mark Cuban in Luka Dončić | Mark Cuban bo najpomembnejši gost letošnje SPORTO konference, govorili pa bodo seveda o Luki Dončiću in Sloveniji. | Foto Getty Images

Mark Cuban bo najpomembnejši gost letošnje SPORTO konference, govorili pa bodo seveda o Luki Dončiću in Sloveniji.

Foto: Getty Images

Pandemija covid-19 se je zažrla v vse pore našega življenja. Na svoji koži so to občutili tudi organizatorji SPORTO konference, a jim je osrednji svetovni sovražnik pomagal, da se bo Sloveniji prek videokonferenčnega klica javil lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban.

SPORTO konferenca je vodilni dogodek s področja marketinga in sponzorstev v športu v širši regiji. Glavni nameni konference, ki v Sloveniji poteka od leta 2004, so sodelovanje pri razvoju športno-poslovne industrije, pridobivanje novih strokovnih znanj in izmenjava izkušenj, hkrati pa dogodek ponuja priložnost za poslovno mreženje. Letos bo prvič potekal digitalno, saj je organizatorje k temu prisilil novi koronavirus.

Luka Dončić
Sportal Čudežni Luka Dončić z novim rekordom #video

Kljub vsemu ima digitalna konferenca tudi pozitiven vidik, saj jim je uspelo privabili priznane sogovorce, kot sta lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban in nekdanji dolgoletni trener Arsenala Arsene Wegner.

Govorci na SPORTO konferenci, ki bo potekala 21. in 22. januarja

Dončićev šef že pred dvema letoma izrazil željo, zdaj se je prižgala zelena luča

"V bistvu so plusi in minusu. Na neki način je lažje, predvsem se je to poznalo pri predavateljih, saj ni potrebna fizična prisotnost. Posledično jih je tudi lažje prepričati, zlasti najmočnejše sogovorce. Z Markom Cubanom smo bili v navezi že pred dvema letoma, ampak je takrat dejal, da v času lige NBA ne potuje iz ZDA. Vedeli smo, da je nemogoče, da bi prišel, čeprav je bil pripravljen. Letos smo to poskušali obrniti sebi v plus. Tudi pri preostalih govorcih, ki imajo sicer svoje zaposlitve, je časovni dejavnik zelo pomemben. Odpotovati za dva dni ni kar tako. Za njih je pomembno, da jih povabijo iz večjih držav, z večjih trgov. Mi smo vendarle Slovenija. Da smo za letošnjo konferenco dobili takšno zasedbo – Mark Cuban, Arsene Wenger, Michael Payne (lastnik in direktor Payne Sports Media Strategies, op. a.) in Kim Skildum-Reid (ustanoviteljica in direktorica Power Sponsorship, op. a.) –, je velika stvar," je poudaril direktor Sport Media Focus Tomaž Ambrožič, ki skupaj s sodelavci organizira SPORTO konferenco.

Arsene Wenger bo prav tako spregovoril za širše občinstvo. | Foto: Reuters Arsene Wenger bo prav tako spregovoril za širše občinstvo. Foto: Reuters

Skupaj z Draganom Perendijo sta urejala vse potrebno, da bodo tako prestižni govorci v središču pozornosti. Pri Cubanu je prav tako pomagalo to, da ima Dallas dogovor s Slovensko turistično organizacijo in partnerji.

"Videli so interes v Sloveniji. S Cubanom smo v navezi prek elektronske pošte. Zelo je odziven. Ko smo mu pisali pred dvema letoma, je odgovoril v dveh minutah. Sicer nismo kaj veliko v komunikaciji. Pomembno je, da je sprejel vabilo. Upam, da bo sam pogovor toliko bolj zanimiv za nas," je poudaril Ambrožič, ki se je dotaknil tudi Wengerja: "Zanimiv pogled na posel ima. Ekonomist je. Ko je bil trener, ni samo prodajal, ampak poskušal graditi, kar mu je tudi uspelo. Vedno poskušamo pritegniti različne poglede. Kot trener zapravlja denar in ga mora hkrati tudi ustvarjati."

Luka Dončić
Sportal Lastnik Dončićevega Dallasa razkril, od kod toliko okužb v klubu

Organizator znamenite dirke Tour de France se je obrnil na Slovenijo

Pričakujemo lahko tudi zanimiv odziv francoskega podjetja Amaury Sport Organization (A. S. O.), ki je organizator vrhunskih mednarodnih športnih prireditev, med drugim znamenite dirke Tour de France.

Tomaž Ambrožič se s sodelavci pri Sport Media Focus trudi vsako leto v Slovenijo pripeljati zanimive sogovorce. Letos bodo morali SPORTO konferenco zaradi pandemije covid-19 premierno izvesti na digitalni platformi. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Ambrožič se s sodelavci pri Sport Media Focus trudi vsako leto v Slovenijo pripeljati zanimive sogovorce. Letos bodo morali SPORTO konferenco zaradi pandemije covid-19 premierno izvesti na digitalni platformi. Foto: Vid Ponikvar

"Lansko leto je Tour zaznamoval Slovenijo (Tadej Pogačar je postal veliki zmagovalec, Primož Roglič je po velikem boju z mlajšim kolegom zasedel drugo mesto, op. a.). Kot sama znamka je prepoznaven po vsem svetu. Sami so se obrnili na nas v času lanske Dirke po Franciji. Iskali so agencijo, prek katere bi svoje produkte ponudili Sloveniji. Ne govorim o pravi dirki, kar je kratkoročno nerealno, temveč o rekreativni enodnevni dirki, ki jo organizirajo že po vsem svetu. Tudi v Sloveniji iščejo nekoga. Pogovarjamo se, a se še nismo dogovorili. V prihodnje se lahko zgodi, da bomo organizirali takšen dogodek, ker ocenjujejo, da Slovenija ni le kolesarska velesila. Zavedajo se, da v naši državi veliko ljudi kolesari. Na primer na Maratonu Franja," se je razgovoril Ambrožič.

Zanimanje za letošnjo SPORTO konferenco je po njegovem občutku večje kot lani. Na koncu bo udeležba verjetno največja, saj je cena zaradi spletne izvedbe nižja: "Prav tako bodo imeli gostje še 30 dni po konferenci možnost ogleda vseh predavanj na naši platformi. V živo se namreč večkrat zgodi, da zaradi pogovorov in tkanja vezi kakšnega izpustijo. S tega vidika bo to velik plus. V preteklosti je to manjkalo. Predavatelji namreč niso bili navdušeni nad tem, da bi se njihove vsebine delile. Zdaj so navajeni tega zaradi vseh konferenc in smo se tako dogovorili."

Luka Dončić
Sportal Po sanjskem tednu nova nagrada za Dončića
Ne spreglejte