Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
11. 6. 2014,
17.22

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Zemljak Danijel Pokeršnik Jelena Pešić Ana Skarlovnik Jure Peter Bedrač Jernej Potočnik Tomi Šmuc odbojka na mivki Portorož

Sreda, 11. 6. 2014, 17.22

4 leta, 11 mesecev

Spektakel v Portorožu: odbojkarji v lov na Brazilijo 2016

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto bo Portorožu potekal eden izmed osmih turnirjev Celinskega pokala, ki ga lahko poimenujemo tudi kvalifikacije za olimpijske igre 2016. Slovenci imajo visoka pričakovanja.

Nastopali bosta tako moška kot ženska ekipa, ki se bodo s favoritinjo Norveško, Belgijo, Škotsko in Severno Irsko pomerili z prvi dve mesti, ki peljeta neposredno v tretji krog kvalifikacij. Sistem tekmovanja je letos nekoliko spremenjen, saj v prvem krogu kvalifikacij s tekmovanjem ne bo končala nobena ekipa, tretje-, četrto- in petouvrščene ekipe se bodo namreč za nastop v tretjem krogu med sabo pomerile že septembra. Obe slovenski ekipi se hočeta izogniti drugemu krogu, saj bodo takrat po večini že potekala dvoranska tekmovanja, kar bi lahko povzročilo veliko težav pri sestavi reprezentance.

Odbojkarji imajo nova selektorja

Zveza oziroma disciplina na mivki je v letošnji sezoni deležna tudi nekaterih sprememb, glavna novost sta selektorja moške in ženske ekipe. Žensko ekipo bo vodil Andrej Tot, ki je še dejavni igralec dvoranske odbojke, moško pa Tomi Šmuc, po novem trener ACH Volleyja, ki meni, da se s Totom ne bosta mešala v taktiko igralcev, saj imata za zdaj zgolj vlogi vodij reprezentanc. "Midva bova reprezentantom predvsem v pomoč pri pripravi taktike, vodenju statistike, koncepta treninga pa nimava namena spreminjati. Zdi se mi, da to nima smisla, saj se pari precej bolje poznajo med sabo in trener ne more le vsiliti nekih svojih idej," je dejal Šmuc, ki meni, da je Celinski pokal tekmovanje, ki tudi mlajšim ekipam omogoča, da se potegujejo za sanjsko olimpijsko vozovnico.

V moški konkurenci bodo slovenske barve zastopali državna prvaka Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač ter Nejc Zemljak in Jernej Potočnik, ki je zamenjava za lanskega Zemljakovega partnerja Jana Pokeršnika. V ženski konkurenci bodo za Slovenijo nastopale Ana Skarlovnik in Jelena Pešić ter Sara Sakovič in Kaja Turk.

Želijo se izogniti drugemu krogu

"Norvežani so bolj kot ne prvi favorit. Z Belgijci smo nekako na isti ravni, Škotov in Ircev pa niti ne poznamo, da bi lahko o njih povedali kaj več. Želimo si najmanj drugega mesta in uvrstitev v tretji krog, saj si septembra nihče ne želi igrati drugega kroga," je svoje cilje in želje razkril, Danijel Pokeršnik. Podobne cilje pa imajo tudi v ženskem taboru. "Dejstvo je, da imajo vse druge reprezentance po mojem mnenju boljše pogoje za treniranje. Zato je težko karkoli primerjati in nekaj pričakovati. Z videoanalizami se bomo skušali čim bolje pripraviti na svoje nasprotnike. Verjamem v najboljše. Že lani smo s Saro in Tamaro v Vaduzu premagali eno izmed teh norveških ekip, kar je bilo za nas res lepo presenečenje, zato lahko z optimizmom pričakujem tudi ta turnir," je povedal ženski selektor Tot.

Prvi nasprotnik Belgija

Spektakel v Portorožu se bo začel ob 8.30, ko bomo najprej priča tekmi med Škotsko in Severno Irsko, Slovenci bodo na delu predvidoma ob 10.15, njihov prvi nasprotnik pa bo Belgija. Če Slovenci premagajo Belgijo, se bodo že uvrstili v nedeljski del tekmovanja, če izgubijo, pa jih čaka obračun s poražencem med Škotsko in Severno Irsko.

Ne spreglejte