Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2020,
14.41

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Koronavirus kanu kajak

Sreda, 8. 4. 2020, 14.41

4 leta

SP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Ljubljani prestavljeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tacen 2019 kajak/kanu svetovni pokal - nedelja | Foto Saša Pahić Szabo/Sportida

Foto: Saša Pahić Szabo/Sportida

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je sporočila, da bodo vsa tekmovanja pod njenim okriljem do konca avgusta odpovedana ali prestavljena. Svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Ljubljani, ki bi moralo biti v prvi polovici julija, naj bi izvedli v začetku septembra.

Pandemija koronavirusa je ohromila svet, ob tem pa na glavo postavila tudi letošnjo kajakaško sezono. Evropska in svetovna kajakaška zveza sta bili zaradi situacije primorani odpovedati ali prestaviti večji del tekmovanj v letu 2020.

Eva Terčelj, Luka Božič
Sportal Iz Ljubljane pobegnil pred koronavirusom

Ljubljana bi morala med 6. in 12. julijem gostiti svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, a so se organizatorji in ICF uspeli dogovoriti o prestavitvi tekmovanja na poznejši datum. Po trenutnih napovedih naj bi se najboljši mladi slalomisti v Ljubljani mudili med 1. in 6. septembrom.

Sloveniji je bila v letošnjem letu dodeljena tudi organizacija evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu, in sicer med 19. in 22. avgustom. Več informacij o usodi vseh tekmovanj pod okriljem Evropske kajakaške zveze (ECA) naj bi bilo znanih maja.

Prvi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki bi morali biti junija v Ivrei in Pauju, ter avgustovski svetovni pokal v Liptovskem Mikulašu so prestavljeni, odpovedani pa so treningi na olimpijski progi v Tokiu, ki so bili načrtovani za maj, junij in julij.

Peter Kauzer
Sportal Koronavirus vse bolj hromi življenje športnikov #video

ICF je uradno odpovedal tudi svetovno prvenstvo v parakajakaštvu, dodatne olimpijske kvalifikacije in svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah, ki bi morali biti maja v Duisburgu, kakor tudi prvo tekmo svetovnega pokala v Račicah. Prav tako ne bo svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Brandenburgu (julij) ter svetovnega prvenstva v kajakaškem maratonu na Norveškem (avgust).

Szeged bi moral v prvi polovici julija gostiti svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v neolimpijskih disciplinah, a naj bi bilo to po trenutnih informacijah prestavljeno na september. To bi utegnila biti edina mednarodna tekma v sprintu na mirnih vodah v letošnjem letu.

Preberite še:

Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman
Sportal Za las so ujeli zadnji polet iz Avstralije v Slovenijo #video
Ne spreglejte