Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2024,
8.11

Osveženo pred

6 dni, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
spletni mediji judo Kaja Kajzer

Natisni članek

Nedelja, 25. 8. 2024, 8.11

6 dni, 16 ur

Slovenska judoistka Kaja Kajzer prekinila spletni molk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Kaja Kajzer | Kaja Kajzer se je po razočaranju na olimpijskih igrah in negativnih komentarjih, ki jih je bila deležna na spletu, oglasila s čustvenim zapisom. | Foto www.alesfevzer.com

Kaja Kajzer se je po razočaranju na olimpijskih igrah in negativnih komentarjih, ki jih je bila deležna na spletu, oglasila s čustvenim zapisom.

Foto: www.alesfevzer.com

Petindvajsetletna slovenska judoistka Kaja Kajzer, ki se je zaradi negativnih komentarjev na spletu po svojem hitrem slovesu z olimpijskih iger v Parizu umaknila z družbenih omrežij, je slab mesec po tem prekinila molk s čustvenim zapisom na Instagramu.

"Olimpijske igre. Sanje vsakega športnika. Na njih sem nastopila drugič. Cilj in želja je bila medalja. Po končanem nastopu pa šok, praznina, nemoč, sram, jeza, razočaranje. Neizpolnjene, podrte sanje. Ampak … ZELO SEM PONOSNA NASE‼️ Zakaj? Le sama dobro vem, čez kaj vse sem šla. Koliko preizkušenj, ovir me je čakalo na poti. Kolikokrat sem skoraj vrgla puško v koruzo. In marsikdo bi jo. Tudi jaz bi jo, če ne bi imela ob sebi tako močne podpore. Velikokrat sem se spraševala, zakaj. Zakaj ravno jaz? Tega si ne zaslužim! Usoda včasih izbira čudne poti, ki jih ne moremo razumeti. Prepričana pa sem, da bo moje trdo delo, disciplina, odrekanje, žrtvovanje … enkrat, nekje poplačano! Neizmerno sem hvaležna za vso vašo podporo, vsako lepo besedo, željo, čestitko. Ponosna sem, da zastopam barve Slovenije," je zapisala evropska podprvakinja, zraven pa objavila fotografijo, na kateri je ogrnjena v slovensko zastavo.

Kaja Kajzer, Luka Kuralt
Sportal Slovenska judoistka se zaradi negativnih komentarjev umika z družbenih omrežij

Psihologi svetujejo: Ne berite komentarjev na spletu

Športniki so večkrat deležni negativnih komentarjev na spletu, o čemer je nedavno spregovorila tudi jamajška šprinterka Junelle Bromfield, psihologi pa jim v takih primerih svetujejo, naj se izognejo prebiranju komentarjev.

"Športnikom vedno svetujemo, naj ne prebirajo komentarjev, ker jih bodo zagotovo prizadeli, in naj telefone in družbena omrežja pred tekmo umaknejo. Tudi če so deležni sporočil s pohvalami ali pričakovanji zmage, jih to pred tekmo lahko preveč obremeni in jim jemlje fokus, ki bi sicer moral biti usmerjen v tekmo, taktiko in tehniko, ne pa v zmago, saj dober nastop potencialno vodi do zmage.

Z vidika psihološke priprave športnikom in športnicam vedno svetujemo, naj se pred tekmo distancirajo od družbenih omrežij, seveda pa tudi po tekmi nikomur ne koristi prebiranje sporočil, polnih gneva, ki jih nekateri ljudje iz lastnih vzgibov in različnih vzrokov izlivajo na družbenih omrežjih," je v nedavnem pogovoru za Sportal povedala performance psihologinja Eva Kovač.

Športnikom na terapijah ali v sklopu psihične priprave svetujejo še, naj upoštevajo zgolj sporočila in mnenja kroga ljudi, ki so jim pomembni, medtem ko naj se na ostale enostavno ne ozirajo, saj ti ljudje zanje niso referenca in njihovo mnenje zanje ni pomembno. "Dejstvo je, da vsem ljudem ne moreš ustreči in ustrezati, zato si najdeš ljudi, katerih mnenje upoštevaš, poslušaš in ceniš," še poudarja Kovačeva.

Preberite še:

Sprejem koprskih olimpijcev
Sportal Toni bo spet lahko zaspal brez budilke, Andreja bo uživala na koncertu Taylor Swift
Sprejem Andreje Leški, Brnik
Sportal Andreja Leški: Ne skrivam emocij, sem taka, kot sem, in ni se mi težko pokazati v taki luči
Sprejem Andreje Leški, Brnik
Sportal Zlata Andreja Leški je doma, na Brniku je srečala Janjo Garnbret #video

 

 

Ne spreglejte