Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2023,
12.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
plezanje Katja Debevec Janja Garnbret Janja Garnbret Sara Čopar Mia Krampl

Natisni članek

Sobota, 29. 4. 2023, 12.00

1 leto, 3 mesece

Svetovni pokal v plezanju

Slovenke praznih rok na balvanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
Mia Krampl Koper 2022 kvalifikacije | Mia Krampl je bila na uvodni tekmi šesta, tokrat je obstala že v kvalifikacijah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Mia Krampl je bila na uvodni tekmi šesta, tokrat je obstala že v kvalifikacijah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenske športne plezalke se v sobotnih kvalifikacijah druge balvanske tekme sezone svetovnega pokala v Seulu niso uvrstile med 20 tekmovalk, ki se bodo jutri borile za najvišja mesta. Najboljša je bila Sara Čopar na 33. mestu, Katja Debevec je bila 35., Mia Krampl pa 41.

Mia Krampl EP 2022
Sportal Mia Krampl za uvod sezone šesta

Kot najboljša iz kvalifikacij se je v nedeljski polfinale uvrstila Nemka Lucia Dörffel, ki je osvojila štiri vrhove. Druga je bila sicer s petimi vrhovi, a več poskusi Kerem Ayala iz Izraela, tretja pa Srbkinja Staša Gejo (štirje osvojeni vrhovi).

Sara Čopar in Katja Debevec sta osvojili po dva vrhova, enega manj pa Mia Krampl. Ta je konec prejšnjega tedna v Hačiodžiju na uvodni tekme sezone v tej disciplini osvojila končno šesto mesto. Tokrat pa dobitnica srebrne kolajne v kombinaciji na lanskem evropskem prvenstvu v Münchnu ni bila blizu najboljših.

Na uvodnih tekmah sezone v Aziji sicer ne nastopa najboljša plezalka zadnjih let, Slovenka Janja Garnbret. Olimpijska prvakinja iz Tokia se bo zaradi zloma palca na levi nogi karavani pridružila predvidoma junija v Pragi.

V soboto so bile na sporedu tudi moške kvalifikacije v balvanih, a so bile te zaradi dežja v prestolnici Južne Koreje prekinjene. Mednarodna zveza IFSC je sporočila, da se bodo plezalci na balvane znova podali v nedeljo. Kasneje so organizatorji sporočili, da finalnih bojev najboljše šesterice v nedeljo ne bo. Namesto tega bosta po moških kvalifikacijah (3.00) v popoldanskem sporedu (11.00) na vrsti tako moški kot ženski polfinale, ki bosta dala končne odločitve druge postaje svetovnega pokala.

V moški konkurenci se bodo od Slovencev predstavili Zan Lovenjak Sudar, Jernej Kruder, Luka Potočar in Anže Peharc.

Janja Garnbret
Sportal "Kakršnokoli travmiranje ne bi bilo niti najmanj primerno, dobro, kaj šele dobrodošlo"
Planet 18
Planet TV Zlata olimpijka po poškodbi spet pleza #video
Anže Peharc Koper 2022
Sportal Peharc v Hachiojiju obstal v polfinalu in osvojil 19. mesto
Ne spreglejte