Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2022,
11.45

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Gorazd Hren Mia Krampl plezanje Janja Garnbret Janja Garnbret

Nedelja, 14. 8. 2022, 11.45

1 leto, 8 mesecev

Gorazd Hren po prvi kolajni na EP

Selektor: Janja je dobila, po kar je prišla. A želel sem še več.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Janja Garnbret zlata kolajna EP | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Janja Garnbret je pokazala svoje, dobila to, po kar je prišla. Seveda sem hotel še več, Mii Krampl je malo zmanjkalo," je po zlatu in četrtem mestu slovenskih plezalk na evropskem prvenstvu v težavnosti povedal selektor Gorazd Hren.

Janja Garnbret EP 2022
Sportal Zdaj ima tudi naslov, ki ga še ni imela: Janja Garnbret je evropska prvakinja!

Za športnimi plezalkami in plezalci sta prvi dve končni odločitvi. Po zaslugi kraljice vertikale Janje Garnbret se je Slovenija v Münchnu pozlatila. "Prvi del je za nami. Prvi zaključek je bil odličen. Janja je pokazala svoje, dobila to, po kar je prišla. Seveda sem želel še več, Mii Krampl je malo zmanjkalo, da bi bila na stopničkah. Želel sem, da bi imeli še kakšno tekmovalko več v finalu," je slovenske nastope v težavnosti pospremil selektor članske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

Janja Garnbret kolajna EP | Foto: Reuters Foto: Reuters "Verjel sem, da imamo lahko dvojne stopničke. Do samega finala je zelo dobro kazalo, da se bo tako zgodilo, a je bila Mia na koncu četrta. Je tako, kot je. Naslov evropske prvakinje imamo in tega se veselimo," je dodal.

"Pri balvanih sem zelo vesel, da je Jernej Kruder prišel v finale. S tem je, vsaj zame, kar izpolnil cilj, glede na to, kako se je odvijala njegova sezona. Vsekakor bi si tudi tu želel še kakšnega fanta v finalu balvanov, a se žal ni izšlo," pa je selektor ocenil nastope slovenskih plezalcev v balvanskem plezanju, ko je Kruder osvojil končno šesto mesto.

Kar nekaj razprav v zaodrju je bilo o zahtevnosti smer. Zlasti moške so bile v finalu balvanskega plezanja zelo zahtevne in so predstavljale zelo težko uganko. Po mnenju selektorja so bile ženske smeri glede težavnost "kar v redu". "Polfinalna smer za dekleta je bila od začetka in naprej zelo intenzivna, finalna smer pa je bila dobra, ni pa bila odlična, zato ker se je mogoče smer malo vlekla. Kljub temu, da je bila smer zelo dolga, so dekleta, razen Janje, v velikem številu popadale na istem mestu. S tega stališča mogoče ne najbolj posrečeno. Ampak dekleta so se razdelila, Janja pa je lahko pokazala, da je najboljša. To je bilo dobro."

Jernej Kruder EP 2022
Sportal Zamejski Slovenec je novi evropski prvak, Kruder šesti v Evropi
Ne spreglejte