SiolNET. Sportal Drugi športi
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gorazd Hren po prvi kolajni na EP

Selektor: Janja je dobila, po kar je prišla. A želel sem še več.

0,96

termometer

Janja Garnbret zlata kolajna EP |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Janja Garnbret je pokazala svoje, dobila to, po kar je prišla. Seveda sem hotel še več, Mii Krampl je malo zmanjkalo," je po zlatu in četrtem mestu slovenskih plezalk na evropskem prvenstvu v težavnosti povedal selektor Gorazd Hren.

Janja Garnbret EP 2022 Sportal Zdaj ima tudi naslov, ki ga še ni imela: Janja Garnbret je evropska prvakinja!

Za športnimi plezalkami in plezalci sta prvi dve končni odločitvi. Po zaslugi kraljice vertikale Janje Garnbret se je Slovenija v Münchnu pozlatila. "Prvi del je za nami. Prvi zaključek je bil odličen. Janja je pokazala svoje, dobila to, po kar je prišla. Seveda sem želel še več, Mii Krampl je malo zmanjkalo, da bi bila na stopničkah. Želel sem, da bi imeli še kakšno tekmovalko več v finalu," je slovenske nastope v težavnosti pospremil selektor članske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

Janja Garnbret kolajna EP | Foto: Reuters Foto: Reuters "Verjel sem, da imamo lahko dvojne stopničke. Do samega finala je zelo dobro kazalo, da se bo tako zgodilo, a je bila Mia na koncu četrta. Je tako, kot je. Naslov evropske prvakinje imamo in tega se veselimo," je dodal.

"Pri balvanih sem zelo vesel, da je Jernej Kruder prišel v finale. S tem je, vsaj zame, kar izpolnil cilj, glede na to, kako se je odvijala njegova sezona. Vsekakor bi si tudi tu želel še kakšnega fanta v finalu balvanov, a se žal ni izšlo," pa je selektor ocenil nastope slovenskih plezalcev v balvanskem plezanju, ko je Kruder osvojil končno šesto mesto.

Kar nekaj razprav v zaodrju je bilo o zahtevnosti smer. Zlasti moške so bile v finalu balvanskega plezanja zelo zahtevne in so predstavljale zelo težko uganko. Po mnenju selektorja so bile ženske smeri glede težavnost "kar v redu". "Polfinalna smer za dekleta je bila od začetka in naprej zelo intenzivna, finalna smer pa je bila dobra, ni pa bila odlična, zato ker se je mogoče smer malo vlekla. Kljub temu, da je bila smer zelo dolga, so dekleta, razen Janje, v velikem številu popadale na istem mestu. S tega stališča mogoče ne najbolj posrečeno. Ampak dekleta so se razdelila, Janja pa je lahko pokazala, da je najboljša. To je bilo dobro."

Jernej Kruder EP 2022 Sportal Zamejski Slovenec je novi evropski prvak, Kruder šesti v Evropi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin