Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2019,
12.21

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Miha Ivanič Lia Šalehar Badminton Evropske igre Minsk 2019

Ponedeljek, 24. 6. 2019, 12.21

4 leta, 10 mesecev

Poraza slovenskih badmintonskih igralcev na EP

Šaleharjeva in Ivanič za začetek praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Miha Ivanič | Miha Ivanič verjame, da lahko preskoči finsko in italijansko oviro. | Foto Grega Valančič/Sportida

Miha Ivanič verjame, da lahko preskoči finsko in italijansko oviro.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na evropskih igrah v Minsku se je začel badmintonski turnir, ki šteje tudi za evropsko prvenstvo. Slovenijo zastopata Lia Štalehar in Miha Ivanič, oba sta prva dvoboja v predtekmovalni skupini izgubila brez dobljenega niza. Šaleharjevo je z 21:5 in 21:13 premagala Portugalka Sonia Goncalves, Ivaniča pa po ogorčenem boju s 24:22 in 21:18 Izraelec Mischa Zilberman.

Maja Mihalinec EP Amsterdam 2016
Sportal Maja Mihalinec zlata v teku na 100 metrov evropskih iger

Oba v torek in sredo čakata še dva predtekmovalna obračuna, v katerih ima več možnosti Miha Ivanič, ki se še vedno nadeja, da bo v skupini zasedel drugo mesto in se prebil med najboljših 16.

"Mischa je nosilec skupine, v najinem dvoboju je bil izrazit favorit. Na prejšnjem evropskem prvenstvu me je gladko premagal, toda iz tistega dvoboja sem se veliko naučil, danes sem mu bil povsem enakovreden. V prvem nizu sem imel dve zaključni žogi, a v odločilnih trenutkih se nisem držal načrtovane taktike, storil nekaj napak in priložnost je splavala po vodi. Tudi v drugem nizu je bilo podobno, ves čas sem mu bil za petami, toda ko je bilo najbolj potrebno, nisem odigral dobro. A moram priznati, da zmage nisem pričakoval, zato nisem pretirano razočaran. Pravzaprav sem zelo zadovoljen z igro in presenečen, da sem se mu tako dobro upiral," ni bil razočaran slovenski igralec.

V glavnem mestu Belorusije potekajo evropske igre. | Foto: Reuters V glavnem mestu Belorusije potekajo evropske igre. Foto: Reuters

Po Izraelcu - po zaslugi svoje mame in trenerke, nekdanje ruske reprezentantke, ki pri 61 letih z njim še vedno igra v mešanih parih, je atrakcija turnirjev po Evropi - se bo Ivanič v skupini pomeril še s Fincem Eetujem Heinom in Italijanom Rosariom Maddalonijem.

"To sta tekmeca po meri, slabša kot Izraelec. Oba poznam, zdaj ju moram še malo bolj natančno analizirati. Verjamem, da lahko oba premagam," je optimističen Ivanič.

Šaleharjeva plačala davek zdravstvenim težavam

Lia Šalehar se bo pomerila še proti Angležinji in Švicarki. | Foto: Grega Valančič/Sportida Lia Šalehar se bo pomerila še proti Angležinji in Švicarki. Foto: Grega Valančič/Sportida Slabši odpor kot njen moški kolega je Goncalvesovi nudila 20-letna Kočevka Lia Šalehar, ki živi in trenira na Danskem. Portugalka je dosegla prvih sedem točk v dvoboju, gladko dobila prvi niz, drugi pa je bilo vseeno bolj enakovreden, toda Slovenka možnosti za zmago ni imela.

"Zaradi poškodbe vezi v gležnju pol leta nisem trenirala, kar se mi pozna. Vseeno pa sem pričakovala, da se bom boljše upirala. Žal tu ne morem računati na kakšno zmago, saj bosta naslednji tekmeci, Angležinja in Švicarka, še boljši," je dejala Šaleharjeva.

Maruša Štangar
Sportal Štangarjeva potrdila talent
Anka Pogačnik
Sportal Judoisti v Minsku nastope končali že dopoldan
Bojan Tokić
Sportal Tokić v osmini finala
Maruša Štangar
Sportal Prekrasen dan za slovenski judo in Marušo Štangar
Ne spreglejte