Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 11. 2021,
14.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Badminton Lia Šalehar Nika Arih

Nedelja, 28. 11. 2021, 14.00

2 leti, 4 mesece

badmintonski turnir serije futures, brežice

Slovenki v finalu priznali premoč prvima nosilkama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Lia Šalehar | Lia Šalehar je z Niko Arih v finalu izgubila s prvima nosilkama iz Rusije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Lia Šalehar je z Niko Arih v finalu izgubila s prvima nosilkama iz Rusije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V Brežicah se je končal badmintonski turnir serije futures, eden dveh letošnjih tekmovanj v Sloveniji, ki je štel za svetovno lestvico. V nedeljskih finalih je Slovenijo zastopala ženska dvojica Nika Arih/Lia Šalehar, ki se je prvima nosilkama Rusinjama Viktoriji Kozirevi in Mariji Suhovi dobro upirala, a jima na koncu morala priznati premoč. Tretji nosilki sta izgubili z 10:21, 21:17, 17:21.

V posamični konkurenci sta zmagovalca postala 22-letni Indonezijec Andi Fadel Muhammad, ki se je na glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in je v finalu gladko z 21:13 in 21:12 premagal Italijana Giovannija Totija, ter Danka Simona Pilgaard. Slednja je imela v finalu težje delo, Indijko Rhucho Sawant, ki je na poti do finala v četrtfinalu ugnala tudi Slovenko, drugo nosilko, Petro Polanc, je ugnala v treh nizih.

Med posamezniki je v četrtfinalu izpadel tudi Miha Ivanič, prav tako kot Polančeva drugi nosilec, Slovenca je v dveh nizih ugnal Šved Albin Carl Hjelm. Od desetih Slovencev je v posamični konkurenci na glavnem turnirju 32 igralcev igral le še Miha Ivančič, ki pa je že v prvem krogu naletel na zmagovalca turnirja.

Uspešnejši so bili Slovenci v dvojicah. Šaleharjeva je poleg ženskih dvojic skupaj z Jako Ivančičem dobro igrala tudi v konkurenci mešanih parov, prišla sta do polfinala, kjer sta ju zaustavila poznejša zmagovalca Danca Maads Muurholm ter Clara Loeber. Danca, sicer poraženca v finalu, Jakob Hougaard in Frederikke Oestergaard, sta bila usodna tudi za dvojico Ivanič/Polanc, premagala sta ju v četrtfinalu.

V moških dvojicah sta nastopila Jaka Ivančič in Andraž Krapež, boljša od njiju sta bila po ogorčenem četrtfinalnem boju prva nosilca in končna zmagovalca, Danca William Kryger Boe ter Christian Faust Kjaer. Miha Ivančič in Domen Lonzarič nista premagala že prve ovire, tako kot tudi ne med ženskimi dvojicami Zoja Novak in Urška Polc.

Petra Polanc Miha Ivančič Badminton
Sportal Ivančič in Polančeva izpadla v četrtfinalu, ženska dvojica v finalu
Kevin Cordon
Sportal Gvatemalska senzacija OI povzroča pravo evforijo
Ne spreglejte