Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2021,
5.42

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

Badminton Tokio 2020 Kevin Cordon

Sobota, 31. 7. 2021, 5.42

2 leti, 8 mesecev

bo kevin cordon gvatemali priigral drugo olimpijsko odličje?

Gvatemalska senzacija OI povzroča pravo evforijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30
Kevin Cordon | Kevin Cordon se je presenetljivo uvrstil v polfinale olimpijskega turnirja v badmintonu. | Foto Guliverimage

Kevin Cordon se je presenetljivo uvrstil v polfinale olimpijskega turnirja v badmintonu.

Foto: Guliverimage

 Igralec badmintona Kevin Cordon iz Gvatamale hitro postaja ena večjih senzacij olimpijskega turnirja v badmintona v Tokiu. Štiriintridesetletni 59. igralec sveta se je po zmagi proti Kwang-heeju Heu iz Južne Koreje s 21:13 in 21:18 uvrstil v polfinale.

Tam bi Cordon lahko osvojil šele drugo olimpijsko odličje za Gvatemalo v njeni zgodovini. Doslej je ta srednjeameriška država z okoli 17 milijonov prebivalcev osvojila le srebro v hitri hoji na 20 km v Londonu pred devetimi leti.

Cordon nastopa na svojih četrtih olimpijskih igrah, tokrat pa je prišel najdlje doslej. Zase kljub svojim letom pravi, da je otrok. "Še vedno igram kot otrok, pri tem uživam in se trudim po najboljših močeh," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"Ko treniraš s srcem, se ti dogajajo lepe stvari v življenju"

V četrtfinalu je proti nepostavljenemu Južnokorejcu, ki je pred tem presenetil številko eno moškega badmintona Kentoja Momoto, hitro povedel, prednosti pa ni izpustil iz rok. Po zmagi se je zgrudil na tla in zjokal.

 "Ko treniraš s srcem, ko treniraš s potrpežljivostjo, se ti dogajajo lepe stvari v življenju." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ko treniraš s srcem, ko treniraš s potrpežljivostjo, se ti dogajajo lepe stvari v življenju." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Če primerjaš Gvatemalo s katerokoli državo v Evropi ali Aziji, ne boš mogel delati primerjave - to je naša realnost," je dejal. "Imamo pa eno skupno stvar - smo na istem, ko igramo s srcem," je dejal po zmagi. "Ko treniraš s srcem, ko treniraš s potrpežljivostjo, se ti dogajajo lepe stvari v življenju."

Starši ga ne spremljajo

Cordonovi nastopi so v Gvatemali povzročili pravo evforijo. Njegovi starši pa niso med tistimi, ki spremljajo njegove igre. "Sem 100-odstotno prepričan, da ne gledajo. Stara sta in nikoli v karieri me nista gledala. Pa ne zato, ker me ne bi imela rada, ampak ker postaneta živčna. Zato me spremlja le brat, ki jima nato pove, ali sem zmagal ali izgubil," je dejal.

Cordon, ki je svoje ime dobil po angleški nogometni legendi Kevinu Keeganu, se bo v polfinalu pomeril z boljšim v dvoboju med Dancem Viktorjem Axelsenom in Kitajcem Shi Yuqijem.

Caeleb Dressel
Sportal Dressel z novim rekordom do tretjega olimpijskega naslova v Tokiu
Katie Ledecky
Sportal Izjemen podvig Katie Ledecky
Adam Peaty Velika Britanija mešane štafete OI Tokio
Sportal Rekordni Britanci do zlata v mešani štafeti
Simone Biles
Sportal Nova odpoved Bilesove: Nisem se predala
Pia Babnik
Sportal Ljubljančanka, ki bo na OI orala slovensko ledino v golfu
Ne spreglejte