Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2020,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Koronavirus Gorazd Podržavnik

Torek, 10. 3. 2020, 15.00

4 leta, 1 mesec

Plavalna zveza Slovenije do nadaljnjega odpovedala vsa tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Gorazd Podržavnik | Selektor slovenskih plavalcev Gorazd Podržavnik je potrdil, da Plavalna zveza Slovenije do nadaljnega odpoveduje vsa tekmovanja v Sloveniji. | Foto Vid Ponikvar

Selektor slovenskih plavalcev Gorazd Podržavnik je potrdil, da Plavalna zveza Slovenije do nadaljnega odpoveduje vsa tekmovanja v Sloveniji.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalna zveza Slovenije do nadaljnjega odpoveduje vsa tekmovanja v Sloveniji. Novico je danes potrdil selektor Gorazd Podržavnik, ki mu bo še kako manjkala tudi pregledna tekma veliko nagrado Slovenije, ki je bila konec tedna načrtovana na Ravnah na Koroškem. Že prejšnji teden je tekmovanje v gorenjski prestolnici odpovedal plavalni klub Kranj.

"Odločitev je logična, saj v državi velja prepoved prireditve v notranjih prostorih za več kot 100 oseb. Na vsakem mitingu je samo plavalcev več kot 100 in kazni so visoke," je še dejal selektor Gorazd Podržavnik.

Ravenska tekma pa bo njemu in ostalim slovenskim plavalcem še kako manjkala, saj je večina, izjema je Neža Klančar, ki je konec tedna nastopila v Bratislavi, že mesec in pol brez tekmovanj.

Mali kraški maraton tekač
Sportal Koronavirus meša štrene tekačem: nov datum za Mali kraški maraton, kaj pa ostale rekreativne prireditve v marcu?

"Na Ravnah smo načrtovali pregledno tekmo, da vidimo kje smo in imamo primerjavo za naprej. V ponedeljek namreč odhajamo na priprave v Turčijo, zato bi bil nastop več kot dobrodošel. Na srečo pa gre v smislu priprav na olimpijske igre še za obdobje, ki ni življenjskega pomena," še dodaja Podržavnik.

Ta bo na priprave v Turčijo peljal Tjašo Oder, edino v slovenski vrsti, ki že ima olimpijsko normo ter potnice za evropsko prvenstvo v Budimpešti Katjo Fain, Nežo Klančar, Dašo Tušek, Martina Baua in Gašperja Šenico.

Blizu nastopu na EP so tudi Sara Račnik, Janja Šegel ter obe ameriški študentki Nastja Govejšek in Tjaša Pintar. Po svoje se pripravljata Vozlova, ki je na pripravah v Južnoafriški republiki ter Peter John Stevens, ki živi in trenira v Nemčiji. Tudi ta dva sta potnika za EP.

Koronavirus
Novice Novi podatki: okuženih je 34 ljudi

V luči priprav za nastop v Tokiu velikih sprememb ni. Po pripravah reprezentanco med 9. in 12. aprilom čaka nastop na močnem mitingu v Eindhovnu, po nekaj manjših mitingih v Sloveniji in bližnji okolici pa maja EP v Budimpešti. Govejškova in Pintarjeva končujeta študentsko sezono v ZDA in v prihodnjih tednih ju čakajo tudi nastopi v 50-metrskem bazenu.

V madžarski prestolnici Podržavnik še vedno računa na slovenske ženske štafete na 4 x 100 in 4 x 200 m prosto. "Tokrat se najbolj realno lahko borimo za olimpijski nastop s štafeto 4 x 100 m prosto. Neža Klančar, Katja Fain, Janja Šegel in Tjaša Pintar bi se že lani kot štafeta na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji uvrstile med najboljših 12, če bi tam nastopili in bi ponovile le osebne rekorde. Zdaj s časom bomo lovili preostala štiri mesta za Tokio. Ob tem ne gre spregledati, da se kot kandidatka za to štafeto ponuja tudi Govejškova, pa tudi katera od mlajših plavalk."

Prav Budimpešta naj bi bila tista tekma, kjer bo večina napadal tudi posamično olimpijsko normo.

Ne spreglejte