Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2019,
7.50

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

plavanje Tjaša Oder

Petek, 26. 7. 2019, 7.50

4 leta, 8 mesecev

SP v plavanju (2019)

Odrovi se je finale izmuznil le za sekundo: Malo je grenkega preizkusa, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tjaša Oder | Tjaša Oder je na 800 m prosto osvojila deveto mesto. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Tjaša Oder je na 800 m prosto osvojila deveto mesto.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji davi osvojila deveto mesto na 800 m prosto. Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo.

Ryan Lochte
Sportal Ameriški zvezdnik se vrača po 14-mesečnem suspenzu

Kljub novi zgrešeni priložnosti za finale je bila visokorasla Korošica tokrat prešerne volje. "Seveda mi je malo žal za tisto sekundo in finale. A na 800 m prosto res nisem vedela, da bom tako blizu najboljšim in deveta na svetu. Imela sem 13. prijavljeni čas in pričakovala, da bom približno tekmo tudi končala," je v prvem odzivu po tekmi nasmejana povedala Tjaša Oder.

Domov ne bo šla razočarana

Ni manjkalo veliko, pa bi Slovenija dobila prvo finalistko v 50-m bazenih na svetovnem prvenstvu po Sari Isaković. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Ni manjkalo veliko, pa bi Slovenija dobila prvo finalistko v 50-m bazenih na svetovnem prvenstvu po Sari Isaković. Foto: Peter Podobnik/Sportida Za boljši dosežek in finale pa bi morala nekaj hitreje odplavati drugo četrtino proge. "Nisem verjela, da lahko iztisnem iz sebe toliko, kot sem lani plavala popoldne. Lahko bi sicer začela malo hitreje na prvi polovici, čeprav sem na 200 metrih plavala blizu osebnemu rekordu, zato je nastop kar v redu. Deveto mesto je le deveto mesto. Malo je grenkega priokusa, a žal nimam še ene priložnosti ... A res, zaradi devetega mesta ne bom šla domov razočarana. Ena sekunda na 800 metrov ni nič. Če bi imela tekmice malo bližje, bi lahko iztisnila iz sebe več," je dejala nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki je lani končala šolanje na univerzi v Arizoni in se vrnila v domače okolje pod Peco.

Kot pravi, je na teh razdaljah na velikih tekmah vedno težko. "Najboljše na srednjih progah gredo malo naprej, potem pa se ostale med seboj levo in desno do njih ne vidimo. Vem pa, da sem zelo dobra v dvoboju 1:1 in to mi je malo manjkalo. Če bi Rusinja ob meni še nekaj časa držala moj tempo, bi se danes verjetno izšlo za finale," je še povedala plavalka, ki je pred tremi leti na EP v Londonu osvojila bron na tej razdalji, danes pa ni imela sreče, da bi postala druga slovenska finalistka plavalnih svetovnih prvenstev v 50-metrskih bazenih po Sari Isaković. A kot pravi, kariere še ni konec, prav z visokima z uvrstitvama v Gwangjuju je dobila novo motivacijo za delo.

Pred tremi leti je na EP na tej razdalji osvojila bronasto medaljo. | Foto: Vid Ponikvar Pred tremi leti je na EP na tej razdalji osvojila bronasto medaljo. Foto: Vid Ponikvar

Na današnji tekmi je Odrova začela zadržano, nato pa po 100 metrih začela stopnjevati ritem. Kmalu se je prebila na šesto mesto, nato pa prehitela še mlado madžarsko zvezdnico Ajno Kesely. Na drugi strani bazena je bila malo prehitra spet Španka Mireia Belmonte, ki bi "morala" za neposredni dvoboj in vrhunski dosežek plavati ob Odrovi. V ospredju so kmalu ušle Američanki Katie Ledecki in Leah Smith ter Avstralka Ariarne Titmus, ki niso bile najboljše le v skupini, ampak tudi v vseh kvalifikacijah.

V Gwangjuju slovenski tabor čakata še dva nastopa. V soboto bo Neža Klančar plavala na 50 m prosto, v nedeljo pa Katja Fain na 400 m mešano.

Calaeb Dressel
Sportal Američanu prestižni šprint, Avstralec izenačil svetovni rekord Japonca
Rikako Ikee
Sportal Na podelitvi poslale sporočilo Japonki, ki bije boj z rakom
Neža Klančar
Sportal Klančarjevi po solidnem nastopu 25. mesto na 100 m prosto
Ne spreglejte