Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2019,
5.49

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

plavanje Neža Klančar

Četrtek, 25. 7. 2019, 5.49

4 leta, 9 mesecev

SP plavanje

Klančarjevi po solidnem nastopu 25. mesto na 100 m prosto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Neža Klančar

Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji osvojila 25. mesto na 100 m prosto. Z najboljšim jutranjim nastopom v karieri, 54,88 sekunde, je bila od osebnega rekorda, s katerim je osvojila kolajno na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu, oddaljena tri desetinke sekunde.

Plavalka je polfinale zgrešila za šest desetink in bila nezadovoljna tudi zato, ker je bil dosežek teoretično dosegljiv in enak želji po novem osebnem in državnem rekordu. A mlada Ljubljančanka je naredila slab obrat, prišla preblizu koncu bazena in tam zapravila vsaj državni rekord.

Pričakovala je več

"Solidno, a ne morem reči, da je v redu, če upoštevam treninge skozi vso sezono. Pričakovala sem več," je po tekmi dejala 19-letna reprezentantka in pozneje dodala, da je "obračala z ritjo", kjer je zaradi slabšega odriva izgubila tistih nekaj pomembnih desetink, ki bi jo na koncu zadovoljile s pokazanim v bazenu.

Klančarjeva je šla pogumno v boj s svetovno elito, imela pa zase izredno slabo progo, saj diha na levo stran, zato je v prvi polovici tekmice lahko spremljala, v drugi pa ne in morda tudi tam zapravila nekdaj desetink. Kot pravi, na treningih brez težav drugo polovico odplava v 27 sekundah, tokrat pa je šlo na drugih 50 metrih kanček počasneje.

"Želja je bila osebni rekord, a ni se izšlo, zato seveda nisem povsem zadovoljna. Izid pa ni slab, kar je v redu," je še dejala plavalka, ki je iskala besede o tem, kaj je manjkalo, da ni izpolnila visoko zastavljenih ciljev.

Sara Isaković | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Hitrejša le Sara Isaković

A o kakovosti njenega današnjega dosežka nesporno priča tudi statistika slovenskega plavanja. V zgodovini je bila enkrat hitrejša le Sara Isaković, ki je leta 2008 v Eindhovnu v polfinalu evropskega prvenstva s 54,86 dosegla dve stotinki boljši dosežek od današnjega izida Klančarjeve.

V petek bo slovenske barve v Gwangjuju na 800 m prosto branila Ravenčanka Tjaša Oder, v soboto pa nato vnovič čaka nastop Klančarjevo na 50 m prosto.

Mack Horton
Sportal Fina opozorila Avstralca, ki je stopil z odra ob kitajski himni
Ne spreglejte