Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
3. 12. 2014,
16.26

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ACH Volley odbojka Tomi Šmuc Aleš Jerala liga prvakov liga prvakov

Sreda, 3. 12. 2014, 16.26

5 let, 8 mesecev

Odločno po prvo točko, a ne bo lahko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
ACH Volley bo po dveh porazih v ligi prvakov v Črni gori lovil prve točke v tej sezoni. Naloga ne bo lahka, saj je Budvanska Rivijera doma še posebej močna.

Ljubljanski odbojkarji pred sezono niso imeli posebnih cilje v ligi prvakov, saj so zelo spremenili in pomladili ekipo, vseeno pa so menili, da bi bila lahko ravno Budvanska Rivijera nasprotnik, proti kateremu bi se dalo igrati in osvajati točke.

Budva ni tukaj, da bi le sodelovala

Prva priložnost za prve točke v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu bo že v četrtek, a oranžne zmaje ne čaka lahka naloga. "Budvanska Rivijera je odlična ekipa, kar je pokazala tudi na prvih dveh tekmah v tej sezoni. Še posebej nevarni so doma, kar so na lastni koži občutili tudi Nemci. Čeprav nekateri mislijo tako, Črnogorci tukaj niso le zato, da bo sodelovali, želijo si točk ravno tako kot mi. V nasprotju z nami so jih tudi že osvojili," je pred gostovanjem veliko lepih besed četrtkovim nasprotnikom v Budvi namenil trener ACH Volleyja Tomi Šmuc.

Črnogorci nad ACH z okrepitvijo

Črnogorci so se v zadnjem tednu okrepili z nekdanjim srbskim reprezentantom Novico Bjelico, ki je nazadnje igral za brazilski Minas iz Belo Horizonteja, še prej pa za številne italijanske velikane, kar bo najverjetneje še otežilo delo slovenskim državnim prvakom. "Čaka nas izjemno težka naloga, saj ima Budva v svojih vrstah res odlične tujce. Izstopa Kubanec Yosleyder Cala, ki je proti ACH Volleyju že igral. Edina njihova slabost je črnogorska slaba liga, kjer nimajo prav nobene konkurence, a prepričan sem, da skušajo vse skupaj nadomestiti s prijateljskimi tekmami," je dodal Šmuc.

Strateg Ljubljančanov je prepričan, da gre za dve zelo izenačeni ekipi, malce prednosti pa pripisuje Črnogorcem, saj bodo igrali pred domačimi gledalci. "Gre za dve realno izenačeni ekipi. Malce prednosti pripisujem Budvi, saj na njihovem terenu nikomur ni lahko igrati. V Črno goro ne gremo z belo zastavo, ne nameravamo se predati, ampak osvojiti prvo točko v ligi prvakov."

Tekma med Budvansko Rivijervo in ACH Volleyjem se bo v četrtek v Mediteranskem športnem centru začela ob 18. uri.

Ne spreglejte