Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 3. 2020,
17.52

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

kanu kajak

Sreda, 18. 3. 2020, 17.52

4 leta, 1 mesec

Nove odločitve ICF

Nove odpovedi v kajakaškem koledarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Tacen 2019 kajak/kanu svetovni pokal - nedelja | ICF je sporočila, da so vsa mednarodna kajakaška tekmovanja do konca maja odpovedana ali prestavljena na kasnejši termin. | Foto Saša Pahić Szabo/Sportida

ICF je sporočila, da so vsa mednarodna kajakaška tekmovanja do konca maja odpovedana ali prestavljena na kasnejši termin.

Foto: Saša Pahić Szabo/Sportida

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je že prejšnji teden odpovedala člansko svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v Združenih državah Amerike, danes pa je kajakaško javnost obvestila o novih odpovedih. Med drugim tudi o odpovedi dodatnih evropskih kvalifikacij v sprintu na mirnih vodah za nastop na olimpijskih igrah.

Peter Kauzer_thumb
Sportal Odpovedali EP za slalomiste, naši pred veliko dilemo

ICF je sporočila, da so vsa mednarodna kajakaška tekmovanja do konca maja odpovedana ali prestavljena na kasnejši termin zaradi pandemije novega koronavirusa. Pri tem so pri krovni zvezi dodali, da nenehno spremljajo situacijo in pripravljajo načrte v zvezi z odpovedjo in preložitvijo kvalifikacijskih tekmovanj v sprintu, slalomu in parakajakaštvu za nastop na OI v Tokiu.

ICF in organizacijski odbori so v tem trenutku odpovedali vse celinske olimpijske kvalifikacije v sprintu in slalomu. Dodatne svetovne kvalifikacije za sprint in parakajakaštvo so bile načrtovane med 21. in 24. majem v nemškem Duisburgu. Jasno je, da v predvidenem datumu tega tekmovanja ne bo mogoče izpeljati, so pa pustili odprta vrata za organizacijo tega tekmovanja ob koncu junija.

Odločitev bo ICF skupaj z organizatorji sprejela do konca aprila, temeljila pa bo predvsem na možnosti in omejitvah potovanj tekmovalcev, ki bi se kvalifikacij udeležili. Ob trenutnih omejitvah potovanj večina tekmovalcev ne more prečkati meja.

Pri slalomu na divjih vodah (kjer Slovenija že ima vse mogoče kvote in kjer so že pred tem odpovedali letošnje EP) bo ICF za razdelitev preostalih kvot uporabila svetovno jakostno lestvico.

ICF je trenutno v pogovorih z Mednarodnim olimpijskim komitejem, da bi za podelitev preostalih kvot v sprintu na mirnih vodah uporabili rezultate mednarodnih tekmovanj. A natančnejših informacij, katera tekmovanja naj bi to bila, še niso navedli. Več naj bi bilo znanega aprila.

Če tekmovanja v Duisburgu ne bodo mogli izvesti niti ob koncu junija, bodo preostale kvote za nastop na paralimpijskih igrah razdelili na podlagi rezultatov z lanskega svetovnega prvenstva v parakajakaštvu.

Preberite še:

Eva Terčelj, Luka Božič
Sportal Čas koronavirusa preživlja v slogu filmskega junaka
Peter Kauzer
Sportal Peter Kauzer ima v tem času nekaj več časa za ležanje na kavču
Ne spreglejte