Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 9. 2014,
13.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Simona Fabjan odbojka na mivki študij

Ponedeljek, 15. 9. 2014, 13.27

8 let

Mična odbojkarica se zaveda: treba se bo dokončno odločiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Zdaj sem ravno v tistih letih, ko je skrajni čas, da se odločim, ali se bom še "šalila" z odbojko na mivki ali pa bom potegnila konkretne poteze v smeri svoje prihodnosti," priznava Simona Fabjan.

Atraktivna Dolenjka, ki je svojo nekoliko nepričakovano odločitev o prekinitvi športne poti – odločitev je dodatno pospešilo pomanjkanje sredstev in posluha s strani Odbojkarske zveze Slovenije ter slabi pogoji za delo – marca letos zaupala prav našemu novinarju, kot kaže, misli na odbojkarsko kariero vendarle še ni povsem opustila.

Ima sestra Erika dovolj velike sposobnosti prepričevanja?

"Odbojka na mivki me še vedno privlači. Sestra Erika me prepričuje, da bi v prihodnji sezoni zaigrali vsaj na nekaterih turnirjih doma, morda tudi v tujini, a v zvezi s tem še nisem sprejela nobene odločitve. Tako dobro se poznam, da vem, da se v primeru, če bi se odločila za to pot, tega znova lotila zelo resno. To pa je povezano s precejšnjimi stroški, najverjetneje bi se odločila za trenerja iz tujine. Sezona v odbojki na mivki stane med 50 in 60 tisoč evri, pa še to le v primeru, če si res varčen, to pomeni, da na turnirjih stanuješ v najcenejših hotelih in podobno. Višina nagradnih skladov na turnirjih za open se giblje okrog 20 tisoč evrov, na grand slamih 40 tisoč, kar je v primerjavi s tenisom res malenkostna številka. Če se redno uvrščaš med prvo deseterico in imaš povrhu vsega še podporo sponzorja, potem je to še izvedljivo, sicer pa ne," se je Simona Fabjan razgovorila v Biogradu na Moru, kjer je z ekipo No limits iz Ljubljane v mednarodnem finalu Jadranskih iger zastopala slovenske barve.

Odlična študentka, ki si želi teorijo preveriti v praksi

Zgovorna Simona ima od prekinitve športne kariere več časa za študij, kjer na biotehniški fakulteti na smeri Živilstvo in prehrana dosega zavidljivo študijsko povprečje, 9.75, ki ga bo vsekakor tudi v prihodnje poskušala obdržati, če ne celo nadgraditi.

"Trenutno je moj glavni cilj študij. Čaka me še diplomsko delo in magistrski študij, morda bom morala opraviti še kak diferencialni izpit. Dogovarjam se tudi za Erasmusovo šestmesečno izmenjavo, kjer bi želela teorijo preveriti v praksi. Najboljši scenarij bi bil severna Evropa, kjer bi si želela v katerem od podjetij nabrati nekaj izkušenj. Bomo videli. Poskušala se bom usmeriti v športno prehrano," je še razkrila Fabjanova, ki sama sicer ni preveč striktna pri preračunavanju kaloričnih vnosov v telo, se pa vsekakor poskuša čim bolj zdravo in pravilno prehranjevati.

"Ne jem hitre hrane, namesto belega kruha uživam ržen kruh in kruh s semeni, prehranjujem se petkrat na dan," je povedala Fabjanova, še vedno pod vtisom razburljivega mednarodnega finala Jadranskih iger.

"Želeli smo se dokazati"

"Vse skupaj je bila krasna izkušnja, je pa res, da smo bili v ekipi zdaj precej bolj napeti kot v kvalifikacijah ali slovenskem finalu. Želeli smo se dokazati. Prej je bilo vse skupaj bolj kot ne zabava, zdaj smo vse skupaj vzeli precej bolj resno. Iskali smo možnosti, kako bi čim bolje sestavili posadke za posamezne igre. Tretje mesto je sicer super rezultat, a tudi drugo je bilo povsem dosegljivo. Žal nam je pri vsaki igri zmanjkalo nekaj malega, več pa je tako ali tako odvisno od sreče," je sklenila ena od sester Fabjan, ki je bila v Biogradu na Moru deležna močne navijaške podpore s tribun. V Dalmacijo so ta konec tedna prav zaradi nje pripotovali njeni starši, stari starši ter sestri Helena in Katarina.

Ne spreglejte