Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
20. 1. 2015,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Jerala ACH Volley odbojka

Torek, 20. 1. 2015, 17.13

8 let

"Imeli smo več sreče kot znanja"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
ACH Volley je v dozdajšnjem poteku sezone izpolnil vse, kar so si zadali pred sezono. Osvojili so pokalno lovoriko, v državnem prvenstvu so neporaženi, morda so le v Evropi pričakovali nekoliko več.

Po zmagoslavju v Šempetru smo za rokav pocukali tudi podpredsednika upravnega odbora ACH Volleyja Aleša Jeralo, ki je lovoriko v Šempetru pričakoval na glas. "Pokalno lovoriko smo seveda vsi pričakovali, čeprav je treba tudi povedati, da je bila pot do te zelo trnova in težka. Že v četrtfinalu proti Calcitu smo imeli več sreče kot znanja, da smo ga premagali. Tudi na zaključnem turnirju vsaj jaz osebno nisem bil najbolj zadovoljen z igro. A v pokalu je vedno težko, saj odloča ena sama tekma. Popravnega izpita pa ni. Na srečo se je dobro izteklo."

Jerala kljub izgubljenemu uvodnemu nizu v finalu ni zajela panika: "Salonit je na začetku tekme tvegal vse, boril se je do konca, a vedel sem, da bo tako igro težko držati celotno tekmo. Na koncu je bilo res tako."

Na dobri poti, da finančno povsem sanirajo klub

Na rezultatski in točkovni izkupiček ACH Volleyja od začetka sezone pa do zdaj uprava kluba nima pripomb. "Lahko smo zadovoljni, saj v tej sezoni niso v ospredju le rezultati, skušali bomo finančno povsem sanirati klub. Moram reči, da smo na dobri poti, da v najkrajšem mogočem času zadevo tudi uredimo. Tudi plače so v tej sezoni redne, s tem res nimamo težav. Skratka, pričakujemo, da bomo naslednjo sezono začeli zgolj z minimalnimi dolgovi, kar pomeni, da bo klub lahko nemoteno deloval tudi v prihodnje."

Se potemtakem v prihodnosti obeta spet malce bolj okrepljen ACH, ki je pred leti že navduševal v Evropi in prekrižal načrte marsikateremu velikanu? "Tega nimamo v načrtu. Poskušali bomo v Sloveniji poloviti vse najboljše mlade perspektivne odbojkarje, to pa je tudi to."

ACH Volley čakata v ligi prvakov še dve tekmi. Že v sredo bodo gostovali pri vodilni ekipi poljskega prvenstva, v zadnjem krogu rednega dela pa se bodo doma pomerili z Berlinom. Oranžni zmaji bodo skušali ujeti čim več točk in morda še upati, da se jim uspe uvrstiti v izločilne boje v pokalu CEV. Do konca sezone jih čakata še zaključni turnir lige MEVZA in pa seveda končnica državnega prvenstva.

Ne spreglejte