Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2016,
17.59

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

veslanje Rajko Hrvat

Sobota, 28. 5. 2016, 17.59

7 let, 11 mesecev

Hrvat brez stopničk v Luzernu: Razočaranje je veliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Izolski veslač Rajko Hrvat je v finalu lahkih skifov na tekmi svetovnega pokala na Rdečem jezeru v Luzernu osvojil končno četrto mesto. Zmagal je Hrvat Luka Radonić, drugi je bil Slovak Lukaš Babač, tretje mesto je osvojil Francoz Stany Delayre.

Slovenski veslač Hrvat je dobro nastopil v polfinalu, v katerem je v svoji skupini premagal kasnejšega zmagovalca Radonića ter Švicarja Silvana Zehndnerja. V drugem polfinalu so bili uspešni evropski prvak Babač, Norvežan Ask Jarl Tjoem in Francoz Delayre.

Zmagal Hrvat Radović

Finale se je razpletel povsem drugače in v škodo slovenskega veslača. Iz nje je izšel presenetljivi zmagovalec mladi Radonić, medtem ko je slovenski adut tokrat pristal na nehvaležnem četrtem mestu.

Najhitreje je startal Francoz Delayre, ki je prevzel vodstvo tik pred Slovakom Babačem, aktualnim evropskim prvakom. Slovenski veslač je kot ponavadi s starta krenil počasneje, tako da je na 500 metrih na petem mestu zaostajal dve dolžini čolna, vendarle pa je bil blizu tretjemu Zehnderju in četrtemu Radoniću.

Na polovici proge sta bila še vedno vodilna Slovak in Francoz, v ozadju pa se je razvijal boj za tretje mesto med švicarskim, hrvaškim in slovenskim veslačem. Petsto metrov pred ciljem so se ti trije močno približali vodilnima, a s to hitrostjo je lahko nadaljeval le Radonić, ki je s fantastičnim finišem prehitel Babača in Delayra in tako osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Rajko Hrvat v zaključku tekme ni mogel slediti silovitemu tempu prvih treh, vendarle pa je prehitel Švicarja in ciljno črto prečkal kot četrti.

"Trudil sem se, kolikor se je dalo"

"Razočaranje je v tem trenutku veliko, tekmo moram malo prespati. Po prvih vtisih je verjetno manjkalo malo svežine, pozna se niz tekem zapored brez počitka. Trudil sem se, kolikor se je dalo in mislim, da bom lahko zadovoljen s četrtim mestom, ko bom to prespal. Potem pa gremo naprej proti novim tekmam in upam, da tudi novim zmagam," je dejal izolski veslač, ki je sezono 2016 začel z zmago med lahkimi skifisti. V finalu tekme v Vareseju je prepričljivo ugnal prav današnjega zmagovalca Hrvata Radonića.

Ne spreglejte