Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
8. 1. 2021,
12.06

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Natisni članek

Roberto Soldić Šamil Musajev KSW 58 KSW MMA Uroš Jurišič

Petek, 8. 1. 2021, 12.06

3 leta, 3 mesece

Odziv po oznanitvi dvoboja v KSW

Hrvat udaril po Slovencu, Urke ni ostal tiho: Poglej, nekomu je že ušlo v hlače

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Uroš Jurišič | Uroš Jurišič se bo 30. januarja v Lodžu udaril z ruskim borcem Šamilom Musajevim. | Foto Vid Ponikvar

Uroš Jurišič se bo 30. januarja v Lodžu udaril z ruskim borcem Šamilom Musajevim.

Foto: Vid Ponikvar

"Presrečen sem, da lahko novico o svoji novi borbi končno delim tudi z ostalimi. Dolgo smo čakali, a dočakali," nam je po oznanitvi KSW povedal slovenski MMA-borec Uroš Jurišič, ki ga 30. januarja v Lodžu čaka debitantski nastop v tej poljski organizaciji. Njegov nasprotnik bo neugodni in neporaženi Rus Šamil Musajev, a Slovenec ne razmišlja o ničemer kot o novi zmagi. Na svoji 12. profesionalni borbi bo lovil še 12. zaporedno zmago.

Uroš Jurišič
Sportal Končno, Poljaki razkrili: Uroš Jurišič pred največjo zapreko do zdaj #video

"Vse poteka po načrtu. Brez poškodb. Čutim, da sem trenutno v eni najboljši formi življenja, verjamem, da bo tako tudi na dan borbe," nam je iz Novega Sada sporočil 28-letni Ljubljančan, ki je navdušen nad pogoji v Srbiji. V Family Fight Team ima vse, kar potrebuje za dobro pripravo.

Urke in njegov sparing partner Stefan Sekulić:

"Fantje od prvega do zadnjega dihajo z mano. Razvili smo res tako izjemen ekipni duh, ki ga ne znam niti opisati. Ko grem zjutraj teč, gredo z mano tudi drugi, pa jim ne bi bilo treba. Res lahko rečem, da le kapo dol fantom, ki mi pomagajo. Moj sparing partner je tudi Stefan Sekulić, ki ima tudi UFC-izkušnje. Že prej sem vedel, da je izjemen borec, zdaj me je še bolj prepričal. Tukaj je tudi moj prijatelj Stefan Zvijer, ki je nekaj časa živel tudi v Sloveniji. Ne smem pozabiti niti ostalih fantov. Skratka, res se dela dobro in komaj čakam borbo," je še dodal.

Na treningih ne manjka dobre volje:

Kaj meni o nasprotniku?

KSW mu je namenil odličnega ruskega borca dagestanskih korenin Šamila Musajeva, ki je blestel v lahki kategoriji, zdaj pa ga čaka debi v velterju. "Gre za odličnega borca. Vem, da je blestel v Sandi, to je nekakšen kitajski kikboks, kjer so dovoljena tudi rušenja. Gre za raznovrstnega borca, ki zelo rad uporablja udarce iz obrata, ima nekaj dobrih tehnik rušenja. Skratka, to, kar počne, počne zelo dobro in zmaguje borbe, vseeno pa nisem videl ničesar strašnega. Vesel sem, da mi bo nasproti stal odličen borec. Kot sem rekel, odlično sem pripravljen, še bolje bom, upam, da bo tako tudi pri Rusu. Komaj čakam. V poštev pride le zmaga," je nekaj besed Jurišič namenil tudi nasprotniku, ki ravno danes praznuje 27. rojstni dan.

Ena od potez, ki jih rad uporablja ruski borec:

Prve puščice izstreljene

Takoj po oznanitvi borbe med Jurišičem in Musajevim ni mogel ostati tiho niti hrvaški šampion Roberto Soldić, KSW-prvak v velterski kategoriji, in slovenskemu borcu na obraz prilepil emotikon kupčka dreka. Glede na to, da je Hrvat v preteklosti vedno poudarjal, da ga Slovenec niti malo ne zanima, je s to potezo pokazal, da je še kako dobro obveščen o vsem dogajanju. Jurišić se je na neokusno provokacijo odzval z nasmehom na obrazu.

soldić | Foto:

"Poglej, nekomu je že ušlo v hlače. Oprosti, Roberto, nisem te želel prestrašiti. Lahko bežiš, a skriti se ne moreš. Se vidiva kmalu," je zapisal Ljubljančan. V primeru novega slavja bi se ljubitelji MMA še za korak približali dvoboju med Soldićem in Jurišičem, dvoboja, ki ga balkanska regija čaka že leta. Se ji bo želja kmalu izpolnila?

Preberite še:

Uroš Jurišič
Sportal Grozljivo ozadje zgodovinske zmage: številni bi morali pod nož, on pa: "Majhna poškodba je"
Uroš Jurišič
Sportal Veličastna vrnitev v kletko: Uroš Jurišič "zadavil" Angleža! #video
Ne spreglejte