Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
4. 10. 2020,
12.55

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74

Natisni članek

Milano Bellator 247 MMA Uroš Jurišič

Nedelja, 4. 10. 2020, 12.55

3 leta, 6 mesecev

Dva tedna pred borbo si je zlomil ličnico

Grozljivo ozadje zgodovinske zmage: številni bi morali pod nož, on pa: "Majhna poškodba je"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74
Uroš Jurišič | Uroš Jurišič je imel veliko sreče, da je lahko nastopil na četrtkovem dogodku, a svoj posel je opravil tako, kot zna le on. | Foto Instagram

Uroš Jurišič je imel veliko sreče, da je lahko nastopil na četrtkovem dogodku, a svoj posel je opravil tako, kot zna le on.

Foto: Instagram

Pred četrtkovo borbo je Uroš Jurišič v intervjuju za 24 ur omenil tudi ''majhno'' poškodbo, o kateri ni želel govoriti, po velikem zmagoslavju na debitantskem nastopu v Bellatorju v Milanu, ko je iz kletke malodane odnesel Londončana Walterja Gahadzo, na koncu pa boj končal z davljenjem in ga prisilil v predajo, pa je sporočil, da si je dobra dva tedna pred borbo na sparingu zlomil ličnico. 

VIDEO: Jurišič je kot plaz zasul angleškega tekmeca:

Neporaženi slovenski MMA-borec je v četrtek zvečer po dveh letih pavze v Milanu na veličasten način prišel še do 11. profesionalne zmage v karieri, a še dva tedna pred tem je kazalo, da od težko pričakovane borbe ne bo nič, Jurišičeva smola s poškodbami pa se bo nadaljevala.

Na enem izmed sparingov v 4 Corners Boxing Gym v Liverpoolu, kjer se je pripravljal, si je zlomil ličnico. "Grdo je bilo videti. Ponavadi po takih poškodbah ne moreš jesti, tudi vid se ti poslabša, a pri meni se je k sreči tako zelo dobro celilo, tudi jedel sem lahko, da operacija ni bila potrebna. Po prespani noči je kost skočila nazaj," nam je zaupal najboljši slovenski borec, ki se je v kletko kljub težavam v svojem slogu podal kot stekel pes in z nasprotnikom opravil že po treh minutah.

VIDEO: rentgenska slika pokaže, da res ni šlo za nedolžno poškodbo

"Na pregledu čez deset dni so mi dejali, da se zadeva vrhunsko celi, zato vsega skupaj nismo obešali na veliki zvon, smo pa vseeno malce prilagodili slog borbe. Kot ste videli, je bilo vsega hitro konec. Upam, da ste uživali," je še dodal slovenski borec, ki je še enkrat več dokazal, da je pravi gladiator in da ga na poti do cilja lahko ustavi le malo kaj.

VIDEO: kako se je poškodoval

Kmalu dvoboj Jurišič – Soldić?

Jurišič si bo zdaj vzel krajši premor, nato pa se bo ozrl proti naslednjim borbam. Odločen je, da se vrne v oktagon že v tem letu. Omenja se borbo pod okriljem organizacije KSW, s to je pred časom podpisal pogodbo za štiri borbe, proti Poljaku Michalu Pietrzaku, ki je pred enim letom v Londonu na dogodku KSW 50 na distanco izgubil proti KSW-prvaku v velterski kategoriji Hrvatu Robertu Soldiću.

urke 1 | Foto:

Govori se tudi, da bi se zmagovalec lahko prihodnje leto pomeril za pas. Če sklenemo, kmalu se torej obeta obeta dvoboj Jurišič –  Soldić, ki ga težko pričakujejo po vsem Balkanu. A počasi, najprej bo treba, če se bo borba res zgodila, premagati poljskega borca.

Preberite še:

Uroš Jurišič
Sportal Veličastna vrnitev v kletko: Uroš Jurišič "zadavil" Angleža! #video
Ne spreglejte