Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2019,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Redžo Ljutić Maria Lindberg Jakob Nedoh Andrej Bakovič Tajda Ratajc Lemmy Krušič Stožice Seven Days In May Siddharta Tomi Meglič boks Bojan Kosednar Ema Kozin

Ponedeljek, 9. 9. 2019, 20.30

4 leta, 7 mesecev

Cage Fight Championship 5, Stožice, 6. oktober

Ema ob podpori glasbenih legend. "Rokenrol in šport, sploh borilni šport, gresta skupaj." #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Ema Kozin in preostali borci CFC 5 | Na oktobrskem spektaklu v Stožicah bo 14 borb, poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo v živo. | Foto Simon Kavčič

Na oktobrskem spektaklu v Stožicah bo 14 borb, poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo v živo.

Foto: Simon Kavčič

"Ves večer bo zgodovinski spektakel. Seznam borb je fenomenalen in predstavile se bomo tudi tri slovenske borke," slab mesec dni pred borilno-glasbenim dogodkom v ljubljanskih Stožicah pravi slovenska boksarska šampionka Ema Kozin. Šestega oktobra bo pred domačimi navijači branila naslov svetovne prvakinje proti švedski izzivalki Marii Lindberg, na sporedu bo skupno 14 borb, poseben ton pa bodo dogodku dale tudi znane slovenske rock skupine.

Stožice bodo v nedeljo, 6. oktobra, prizorišče borilno-glasbenega spektakla CFC 5, ki bo združil odlične slovenske borke in borce iz različnih borilnih veščin ter znane slovenske glasbene skupine. Na sporedu je 14 borb, sedem v MMA, šest boksarskih in ena po pravilih K1.

Ema Kozin in Bojan Kosednar
Sportal Ema Kozin v pripravah na Mario Lindberg do nove zmage

"Še nikoli nisem bila tako pripravljena kot zdaj, zato pričakujem zmago"

Vrhunec večera bo seveda dvoboj, v katerem bo Ema Kozin branila naslov svetovne boksarske prvakinje srednje kategorije po različici WBF proti izkušeni Švedinji Marii Lindberg. Boksarki se bosta potegovali še za naslove WBC Diamond, IBA in IBO.

"Je izjemno izkušena in pričakujem težko borbo. A tudi zase vem, da še nikoli nisem bila tako pripravljena kot zdaj, zato pričakujem zmago," o 42-letni nasprotnici, ki je v profesionalni karieri dosegla 18 zmag (10 z nokavtom), pet porazov in dva neodločena izida, pravi še neporažena 20-letna Ljubljančanka, vesela, da bodo na dogodku v Stožicah nastopila še štiri dekleta.

Švedinjo naštudirali

Najboljša slovenska boksarka v družbi glasbene legende Tomija Megliča.  | Foto: Simon Kavčič Najboljša slovenska boksarka v družbi glasbene legende Tomija Megliča. Foto: Simon Kavčič "Ema ima vse močnejši udarec, veliko pa se ukvarjamo tudi s hitrostjo. To je nujno, saj je tekmica najmočnejša doslej, a če se bomo držali načrtov, pričakujem zmago," o Emini pripravljenosti pravi Redžo Ljutić, ki skupaj z Rudijem Pavlinom skrbi za pripravo najboljše slovenske boksarke.

"Zdaj smo v fazi sparinga, treniramo tehniko in taktiko. Sparingov je kar nekaj, vsaj dva ali trije na teden. Tisto, kar smo delali pred tem, trening moči in fizične pripravljenosti, moram zdaj pokazati na sparingih, pozneje pa seveda na tekmi. Če mi bo uspelo pokazati tisto, kar mi je zdaj na zadnjih nekaj treningih, se mi zdi, da lahko gladko zmagam," pa je odločena Kozinova.

Tekmico je dodobra naštudirala, pravi: "Zelo smo se osredotočili na Lindbergovo, pogledali smo, kaj dela, in zdaj iščemo odgovore na njena orožja. Pri teh smo pozorni na to, da mi ti odgovori tudi ležijo, da se ne učim novih stvari. Delati moram stvari, ki jih poznam, jih obvladam in sem zato lahko samozavestna. Tako bom zamisli lažje udejanjila tudi na tekmi."

Lindbergova ni skrivnost, v statistiki ima 18 zmag in pet porazov, dvakrat jo je premagala tudi nekdanja kraljica srednje kategorije Christina Hammer. Obakrat po soglasni sodniški odločitvi. "Posnetkov je kar nekaj, saj je Lindbergova izkušena, imela je že kar nekaj borb in tudi njen slog se ne spreminja, je precej konstanten, zato je mogoče videti marsikaj koristnega," se skrivnostno nasmehne Kozinova.

Je torej že našla kakšne vrzeli v njeni obrambi? "Nekaj smo s trenerjema že opazili, pogovarjamo se o tem, razmišljamo, kaj bi lahko izkoristili, in tako naprej," pred svojo 18. poklicno borbo odgovarja še neporažena Ljubljančanka.

"Seznam borb je fenomenalen"

"Ves večer bo zgodovinski spektakel. Seznam borb je fenomenalen in predstavile se bomo tudi tri slovenske borke. Upam, da bo to vzpodbudilo še druga dekleta, da se odločijo za borilne veščine," pravi Ema Kozina. Drugi dve slovenski borki sta nekdanja judoistka Tajda Ratajc, ki se bo v MMA pomerila z Venezuelko Elizabeth Rodriguez, in Monika Kučinič, ki bo v K1 zoperstavila Italijanki Irene Roggio.

Tajda Ratajc:

"Upam, da bomo s težkimi nasprotniki napolnili Stožice in pripravili super spektakel. Moja nasprotnica je zelo, zelo dobra borka iz Venezuele, 'parterašica'. V top borbo bom vpeljala svoj slog juda in jo, kot vedno, poskušala končati na tleh," pravi 31-letna Celjanka, nekdanja judoistka, ki ima v MMA šest borb in še ne pozna poraza. V Stožicah se bo Ratajčeva borila za naslov organizacije CFC.

Monika Kučinič:

23-letna kickboxerka Monika Kučinič se bo z Italijanko Irene Roggio pomerila v edini borbi K1 večera. "Organizatorjem bi se zahvalila za veliko priložnost pred domačim občinstvom. Upam, da ga bo čim več. Tekmico že analiziram in dala bom vse od sebe, da pokažem dobro borbo, drzno in že od prve runde 'na polno', kar je tudi moj slog," pravi borka iz Senovega.

Sportal Boksarska pionirka v svojem času slavnejša od moških, iz zgodovine pa skoraj izbrisana

Pionir upa na vrnitev

Uspešnega nastopa si po nizu porazov v zadnjih letih želi tudi eden od pionirjev slovenske MMA scene, 36-letni Ljubljančan Bojan Kosednar. Za naslov CFC se bo pomeril s Srbom Slavoljubom Mitićem. "Hvala za priložnost po štirih letih slabših dosežkov. Obljubljam, da je črni čas v mojem življenju za mano, in želim si, da se bo to videlo tudi v ringu. Zame bi bil 6. oktober lahko začetek nove poti v Evropi in v svetu," je prepričan borec z vzdevkom Želva.

Bojan Kosednar:

V MMA bodo nastopili še Matej Plavec, Jakob Nedoh, Marko Vardjan, Marko Drmonjić ter še en dobro poznan in uveljavljen slovenski borec Lemmy Kruišič, ki ga čaka obračun z Ukrajincem Oleksijem Poliščukom. Zanimivo je, da borci MMA svoje tekmece poznajo, boksarji pa z izjemo Eme Kozin svojih nasprotnikov še ne. In boksarskih dvobojev bo v Stožicah šest.

Habib Nurmagomedov
Sportal Ruski orel ponižal tudi Američana, ki je zajokal. Dončić je le skomignil. #video

Lemmy Krušič:

Boksarji na imena tekmecev še čakajo

Poleg glavnega dogodka večera še pet moških, med temi pa je za zdaj edini slovenski borec Andrej Bakovič, 29-letni Ljubljančan, ki je pred kratkim prišel do svoje devete zmage med profesionalci in bo v Stožicah lovil jubilejno deseto. "Zame bo prav ta tekma nekaj posebnega. Čaka me prvi profesionalni nastop pred domačin občinstvom v Ljubljani, in to za jubilejno 10. zmago. Upam, da me bo občinstvo poneslo do nje," pravi.

Hrvata Abel Pešut in Hrvoje Sep ter Nemec Senad Gashi in Damir Beljo iz Bosne in Hercegovine so preostali boksarji na seznamu, ki na svoje nasprotnike še čakajo. Gashi se bo boril za naslov svetovnega prvaka težke kategorije po različici WBF, Beljo za svetovni naslov organizacije IBA.

Ali Botonjić
Sportal Slovenski kickboxing bogatejši za sedem zlatih medalj, vzplamtela tudi olimpijska iskrica

"Pokalo" ne bo le v ringu

A kot že rečeno, dogodek ne bo zgolj športni, začinili ga bodo slovenski rockerji. Za glasbeni uvod v borilno-rockerski večer bo poskrbela skupina John F. Doe, med borbami bodo vzdušje povzdigovali Seven Days in May, ki so z Emo že posneli videospot, njihova skladba Ready to Fight (Pripravljeni na boj) pa je nekakšna neuradna himna svetovne prvakinje. Zaključek večera pa bodo začinile legende slovenske glasbe, ki jih je na ponedeljkovi predstavitvi zastopal Tomi Meglič, "frontman" enega od najuspešnejših slovenskih bendov Siddharta.

Tomi Meglič (Siddharta):

"Rokenrol in šport, sploh borilni šport, gresta skupaj. Sem velik športni navijač in v čast mi je, da sem del tega. Imam pa večjo tremo kot vsi preostali tukaj," je povedal Meglič.

Vojko Šintler (Seven Days In May):

Preberite še:

Vasilj Lomačenko
Sportal Ukrajinec Lomačenko se je poigral s Campbellom #video
BJ Penn
Sportal Legenda UFC nokavtirana v gostilniškem pretepu #video
Stipe Miočić
Sportal Po norem boju spet na vrhu: Miočić nokavtiral Cormierja #video
Raša Sraka Vuković
Sportal Slovenka, ki je orala ledino, s pomembnim sporočilom za mlade športnike in njihove starše #video

 

 

Ne spreglejte