Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2019,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

4

Natisni članek

Abu Dabi Habib Nurmagomedov Dustin Poirier UFC 242 UFC

Sobota, 7. 9. 2019, 22.50

4 leta, 7 mesecev

UFC 242, Abu Dabi

Ruski orel ponižal tudi Američana, ki je zajokal. Dončić je le skomignil. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

4

Habib Nurmagomedov | Habib Nurmagomedov je pokazal, da mu v lahki kategoriji ni para. | Foto Getty Images

Habib Nurmagomedov je pokazal, da mu v lahki kategoriji ni para.

Foto: Getty Images

Ruski MMA-borec Habib Nurmagomedov je v glavni borbi spektakla UFC 242 v Abu Dabiju v tretji rundi z davljenjem premagal Američana Dustina Poiriera in ostal svetovni UFC-prvak lahke kategorije. To je bila že njegova 12. zaporedna zmaga v UFC in že 28. v njegovi profesionalni karieri. Poraza še vedno ne pozna.

Tako kot smo že vajeni, je tudi proti Američanu borec iz Dagestana pokazal, da mu v lahki kategoriji nihče ne more prav nič. Že v prvi rundi je začel piti energijo iz nasprotnika, nato pa se je vse le še stopnjevalo. Ne glede na to, da je Američan Nurmagomedova v drugi rundi močno zadel v brado in da je imel v tretji tudi lep oprijem za giljotino, se je Dagestanec lepo rešil in nato v svojem slogu borbo rešil z davljenjem.

Nurmagomedov je dvoboj končal z davljenjem:

Nurmagomedov se je zahvalil bogu

"Ne vem, kaj sem storil, da sem zdaj tukaj, kjer sem. Hvala, bog," je takoj po novi lahki zmagi dejal 30-letni borec iz Dagestana, ki ga je v nasprotju s prejšnjo borbo s Conorjem McGregorjem zdaj spremljal oče. Po dvoboju je oblekel tudi majico z napisom Poirier. "Zakaj jo nosim? Ker jo bom prodal in ves denar poslal njegovi fundaciji. Med nama vlada veliko spoštovanje, povsem drugače, kot je bilo ob mojem zadnjem dvoboju proti tistemu nakladaču (McGregorju, op. p.). MMA mora temeljiti na spoštovanju, to je prva in najpomembnejša stvar."

Ruski orel si je po dveh burnih letih zaželel malo počitka. | Foto: Reuters Ruski orel si je po dveh burnih letih zaželel malo počitka. Foto: Reuters

Na vprašanje, ali bo njegov naslednji nasprotnik Tony Ferguson, ni odgovoril. "Zadnji dve leti sta bili zame zelo naporni. Bil sem pod velikim pritiskom. Dajte mi nekaj dni, da se spočijem," je dejal serijski zmagovalec, ki že v preteklosti ni skrival želje, da se končno pomeri tudi s Fergusonom. Z njim bi se moral pomeriti že trikrat, a dvoboja nikoli ni bilo. Dvakrat je odpovedal Rus (poškodba in bolezen), enkrat Tony (poškodba).

Poraženca oblile solze

Veliko manj razlogov za zadovoljstvo je imel Poirier. Kot zmagovalec na petih zaporednih tekmah je prišel samozavestno tudi na dvoboj z Rusom, a izkazalo se je, da ni imel niti najmanjših možnosti. V solzah je povedal: "Mislil sem, da sem pripravljen za ta korak, zdaj pa se bom moral vsak dan pogledati v ogledalo ob zavedanju tega izida. Oprostite mi, da sem vas pustil na cedilu, verjemite mi, da sem si tega želel bolj kot kdorkoli."

Američan se je opravičil navijačem. | Foto: Reuters Američan se je opravičil navijačem. Foto: Reuters

Glavno borbo v Abu Dabiju je pred malimi zasloni spremljal tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić. Po novi zmagi Rusa in že videnem scenariju je le skomignil z rameni in zapisal: "Habib je pač predober."

Preberite še:

Kaja Kajzer
Sportal Slovenska judoistka v Medulinu pokazala svoje čare #video
Stipe Miočić
Sportal Po norem boju spet na vrhu: Miočić nokavtiral Cormierja #video
BJ Penn
Sportal Legenda UFC nokavtirana v gostilniškem pretepu #video
Vasilj Lomačenko
Sportal Ukrajinec Lomačenko se je poigral s Campbellom #video
Ne spreglejte