Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2020,
12.20

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

14

Natisni članek

MMA teroristični napad Dunaj

Torek, 3. 11. 2020, 12.20

3 leta, 5 mesecev

Dunajska junaka: turška borca gotove smrti rešila starko in policista #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

14

Turška MMA borca Mikail Özen in Recep Gültekin, ki živita na Dunaju, sta postala junaka včerajšnjega strelskega pohoda 20-letnega Fejzulaija Kujtima, v katerem je bilo ubitih več ljudi, govori se o številki štiri, številka pa bi bila bržkone še višja, če ne bi nesebično posredovala tudi neustrašna turška borca mešanih borilnih veščin. 

Dejan Petrović 1
Sportal Slovenski reprezentant po grozljivki na Dunaju: Kot v filmu #video

Na spletu je še vedno možno videti streljanje na dunajskem metroju, kjer se dva človeka skrivata za betonskim zidom. Zdaj je znano, da sta to ravno Turka z avstrijskim državljanstvom Özen in Gültekin, ki sta na grozljiv ponedeljkov večer rešila življenje starejši gospe in ranjenemu policistu.

Video: Na Dunaju tudi danes ševedno čutiti napetost. Planet.


Od strelca oddaljena le nekaj metrov

"Starejša gospa je hodila ravno proti osebi s puško. Ko sva jo videla, sva jo ustavila in jo odpeljala na varno na stopnišče vhoda na metro," sta svojo strašljivo izkušnjo zaupala turškemu časopisu. "Terorist je medtem ranil tudi enega policista, tudi njemu sva pomagala priti do zdravniške pomoči, nato pa vse skupaj zaupala policiji. Strelec je bil od naju oddajen le nekaj metrov. Imel je trak in avtomatsko puško," sta še dejala junaka. Eden se je tudi lažje poškodoval. Ena izmed šiber, ki so jima švigale mimo glave, ga je zadela v nogo, a poškodba je zgolj površinska.

Strelec z Balkana

Sprva je policija mislila, da je strelec Turek, saj se je na posnetkih slišalo vpitje v turščini, pozneje pa se je izkazalo, da sta bila to le  Özen in Gültekin. Policija je pozneje ugotovila, da je bil strelec, ki ga so ga policisti ustavili s streli, 20-letni Fejzulai Kujtim z avstrijskim in severnomakedonskim potnim listom.

Šlo je za simpatizerja skrajne skupine Islamska država, ki je bil 25. aprila leta 2019 obsojen na 22 mesecev zapora, ker je poskusil odpotovati v Sirijo, da bi se tam pridružil borcem IS. Decembra lani so ga predčasno pogojno izpustili na prostost, a očitno prekmalu.

Preberite še:

00
Novice Na Dunaju je ubijal 20-letnik z Balkana. Pozor, nazorni posnetki. #video
Novice Albanski islamist preslepil strokovnjake, da ni več radikaliziran
Ne spreglejte