Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2020,
16.53

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

Koronavirus šport

Ponedeljek, 12. 10. 2020, 16.53

3 leta, 6 mesecev

covid-19 in slovenski šport

Športna tekmovanja in treningi še naprej po znanih omejitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

HK SŽ Olimpija trening | Športna tekmovanja in treningi še naprej po znanih omejitvah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Športna tekmovanja in treningi še naprej po znanih omejitvah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Športna tekmovanja in treningi bodo tudi v prihodnje potekali po zdaj že dobro znanih omejitvah v povezavi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, je razvidno iz pojasnil ministrstva za izobraževanje, znanost in šport o zadnjih ukrepih vlade.

Jurica Golemac
Sportal Cedevita Olimpija v torek na parket

Vlada je konec prejšnjega tedna sprejela odlok o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi, ki začasno prepoveduje zbiranje več kot deset ljudi. Zbiranje do deset ljudi odlok dovoljuje samo, če je mogoče zagotoviti minimalne varnostne razdalje v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pod posebnimi pogoji pa je še vedno dovoljeno tudi zbiranje na organiziranih javnih shodih, prireditvah in drugih oblikah zbiranja, do števila 500 udeležencev, če organizator pridobi pozitivno mnenje NIJZ. V drugo skupino zbiranja do 500 oseb sodijo tudi športna tekmovanja in treningi, če niso organizirani kot javne prireditve. Prireditelji tekmovanj pa še vedno potrebujejo pozitivno mnenje NIJZ, če želijo omogočiti ogled gledalcem.

Tudi mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja v kolektivnih športih mora organizator prijaviti skladno z Zakonom o javnih zbiranjih.

Mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja v kolektivnih športih mora organizator prijaviti skladno z Zakonom o javnih zbiranjih. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja v kolektivnih športih mora organizator prijaviti skladno z Zakonom o javnih zbiranjih. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na ministrstvu opozarjajo, da pravila za tekmovanja in treninge ostajajo praktično nespremenjena. Za izvajalce pa velja, da morajo upoštevati navodila NIJZ.

Za športne kolektive tako ostaja le še pereče vprašanje enačenja mednarodnih pravil in omejitev za preprečevanje širjenja novega koronavirusa z nacionalnimi.

V preteklem tednu je tako najbolj izstopala tekma evropskega pokala košarkarjev Cedevite Olimpije, ki bi po pravilih krovne mednarodne športne organizacije lahko nastopili, zaradi ostrejših pravil v Sloveniji pa so ostali brez tekme, ki so jo izgubili za zeleno mizo.

Preberite še:

Cedevita Olimpija Krka
Sportal Pozitiven test na koronavirus pri Olimpiji: v izolacijo tudi košarkarji Krke in sodniki
Aljoša Matko
Sportal NK Maribor ima prvega okuženega igralca, a moštvu ni treba v karanteno

 

Ne spreglejte