Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
26. 9. 2019,
18.03

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

svetovno prvenstvo kanu kajak Nejc Žnidarčič Luka Božič Benjamin Savšek

Četrtek, 26. 9. 2019, 18.03

4 leta, 6 mesecev

Svetovno prvenstvo, La Seu d'Urgell

Svetovni prvaki zlahka skozi kvalifikacije, uspešni tudi trije slalomisti #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Benjamin Savšek | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Na svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v La Seu d'Urgellu so danes kvalifikacije, v dopoldanskem delu so nastopili slalomisti. V polfinale so se uvrstili kanuista Benjamin Savšek, Luka Božič in kajakašica Eva Terčelj. Med šprinterji so se v finale uvrstili Anže Urankar, Nejc Žnidarčič in Simon Oven in Tim Novak.

Slovenija Rusija četrtfinale EP odbojka
Sportal Kaj svetovni prvaki sporočajo našim odbojkarjem? #video

Že v dopoldanskem delu sta svojo prvo nalogo opravila Benjamin Savšek in Luka Božič, ki sta se že s prvo kvalifikacijsko vožnjo uvrstila v sobotni polfinale. Oba sta tudi med favoriti za medaljo na tem tekmovanju. Zelo dobro je s progo opravil Benjamin Savšek, ki je kvalifikacije končal na drugem mestu in se brez težav uvrstil v sobotni polfinale. Kaj je Savšek povedal po kvalifikacijah?

Luka Božič je bil presenečen nad višino vrat. | Foto: Nina Jelenc Luka Božič je bil presenečen nad višino vrat. Foto: Nina Jelenc Luka Božič verjame vase

Luka Božič je v prvi kvalifikacijski vožnji za las ujel polfinale, potem ko se je uvrstil na 18. mesto. Primorski kanuist, ki je pred desetimi leti tukaj že osvojil bronasto medaljo, je bil v cilju zelo presenečen nad višino vrat. "Z brega zelo težko oceniš višino vrat. Šele takrat, ko si na vodi, lahko oceniš njihovo višino. Upam, da se bom za sobotni polfinale dobro pripravil. Zavedam se, da sem dobro pripravljen, in tudi občutki pred štartom so dobri," je povedal Božič, ki je v letošnji sezoni drugi kanuist svetovnega pokala.

Anže Berčič, tretji slovenski kanuist, je obstal v kvalifikacijah, kar je zanj veliko razočaranje. Berčič je bil namreč leto že drugi na tekmi svetovnega pokala. Naš kanuist je v drugi vožnji zasedel 20. mesto. 

Sašo Taljat, Luka Božič
Sportal Leta 2009 sta se po 46 letih za Slovenijo znova povzpela na stopničke

Eva Terčelj je edina slovenska kajakašica, ki se je uvrstila polfinale. | Foto: Nina Jelenc Eva Terčelj je edina slovenska kajakašica, ki se je uvrstila polfinale. Foto: Nina Jelenc

Eva Terčelj pričakovano v polfinale

Eva Terčelj, trenutno naša najboljša kajakašica, se je brez težav uvrstila v polfinale. V prvi kvalifikacijski vožnji je končala na petem mestu in še enkrat več pokazala, da letos spada med najboljše kajakašice. Terčeljeva je letos v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila drugo mesto.

Medtem ko sta bila Savšek in Božič nekoliko presenečena nad višino vrat, Terčeljeva ni bila. "Na vsakem svetovnem prvenstvu so vrata nizka. Vsekakor je treba biti zaradi tega še toliko bolj pazljiv."

Evi Alini Hočevar in Ajdi Novak se tudi v drugi kvalifikacijski vožnji ni uspelo uvrstiti v polfinale, tako da bo Terčeljeva edina predstavnica v polfinalu.

Anže Urankar najhitrejši v kvalifikacijah, tik za njim Žnidarčič

S kvalifikacijami so že začeli tudi šprinterji. Med kajakaši so v prvi vožnji nastopili Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Tim Novak. V sobotni finale se je že uspelo uvrstiti prvim trem, potem ko so v kvalifikacijah zasedli prvo, drugo in peto mesto. V drugo se je moral po progi zapeljati Tim Novak. Ta je upravičil pričakovanja slovenskega tabora. Novak je v drugi vožnji zasedel drugo mesto in si prav tako priboril finalno vstopnico.

Med kanuisti je slovenske barve branil Blaž Cof. Tudi on je na koncu priveslal do finala, potem ko je bil po drugi vožnji drugi. V finale se med kajakaši uvrsti 15 najboljših tekmovalcev iz kvalifikacij, med kanuisti pa 12.

Anže Urankar je bil najhitrejši v kvalifikacijah. | Foto: Nina Jelenc Anže Urankar je bil najhitrejši v kvalifikacijah. Foto: Nina Jelenc

 

Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven SP2019
Sportal Spustaši svetovni prvaki, velika smola Petra Kauzerja #video
Ne spreglejte