Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
10.18

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Plestenjak Simona Fabjan konec kariere

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 10.18

2 leti, 1 mesec

Andreja Vodeb, odbojkarica, ki jo je očaral Jan Plestenjak, razmišlja o koncu kariere

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Andreja Vodeb, alfa in omega slovenske ženske odbojke na mivki v zadnjih letih, je še četrtič zapored postala državna prvakinja. Kljub temu ne vidi svetle prihodnosti, razmišlja celo o koncu kariere.

Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta v soboto pričakovano ubranili naslov državnih prvakinj. V finalu sta premagali Moniko Potokar in Ano Skarlovnik. Morda še bolj kot sama osvojitev državnega naslova pa je zadevo popestrilo njuno sodelovanje s slovenskim estradnikom in latino loverjem pod Alpami, Janom Plestenjakom. "Jan je čudovita oseba, ki me je zelo pozitivno presenetila. Kaj takega od VIP-človeka res nisem pričakovala. Fantastičen je," je navdušeno pripovedovala Andreja, ki dodaja: "V petek je prišel tudi pogledat najino tekmo za uvrstitev v polfinale in tudi navijal. Jan nama je res pomagal, uspelo mu je pridobiti tudi sponzorja Nike. Poskrbel je, da smo lepo oblečene, da smo dobro videti, saj je njemu imidž zelo pomemben. V glavnem, samo pozitivno o Janu."

Kje so se Andreji in Simoni ter Janu prekrižale poti? "Po naključju prek portoroškega kluba. Jan si je želel imeti po svojim okriljem dve ekipi in odločil se je za naju s Simono ter Saro Sakovič in Tamaro Borko. Od tod tudi imena naših ekip JP (Jan Plestenjak). Moram reči, da se z Janom veliko slišimo. Čuden občutek je imeti osebno številko od Jana Plestenjaka, ampak dobre dene."

"Preprosto nimava denarja za trenerja in letalske karte"

Bo to sodelovanje muha enodnevnica ali je upanje za navezo Vodeb/Fabjan/Plestenjak tudi v prihodnosti? "Upajmo. Jan ima veliko zvez, zato bi lahko kakšen kontakt vzpostavili tudi prek njega. Nama manjka finančna podpora, da bi lahko kaj več naredili tudi v svetovni seriji. Preprosto nimava za trenerja in letalsko karto. Iz tega razloga tudi ne tekmujeva v tujini oziroma greva samo tja, kamor naju povabijo in imava vse plačano. No, tukaj so bile še sredozemske igre. Tako je, človek se vsak dan vpraša, zakaj vlagati energijo, če igraš na sezono samo šest turnirjev. A midve še vedno radi igrava, še vedno sva s srcem in dušo povsem 'noter', to je tudi največji problem, ko se človek odloči odnehati," je z zadnjo besedo možnost črnega scenarija potrdila Vodebova.

Andrejo in Simono pred zaključkom letošnje sezone čakata še dve ekshibiciji v Koreji, kjer je konkurenca odlična, tudi nagrade so zelo lepe, nato pa se njuna dokaj klavrna sezona počasi zaključuje, morda tudi kariera? Punci se bosta po končanih turnirjih usedli in se pogovorili, kako naprej. Možnosti sta le dve, ali naredita načrte za naprej ali pa se odločita, da končata boje z mlini na veter. Tudi sestanek, ki je predviden s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom, na katerem bi se pogovarjali o izboljšanju pogojev za igranje odbojke na mivki v Sloveniji, za zdaj ostaja v zraku.

Ne spreglejte