Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2023,
14.10

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

VN Kanade Mercedes-AMG F1 Formula 1 Lewis Hamilton Toto Wolff

Torek, 13. 6. 2023, 14.10

10 mesecev, 3 tedne

Toto Wolff

Vodja ekipe: Hamilton z novo pogodbo še ta teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Lewis Hamilton | Lewis Hamilton, ki ni zmagal na nobeni dirki od svojega poraza v SP proti Maxu Verstappnu na finalu sezone 2021 v Abu Dabiju, letos za naslovom zaostaja že za 83 točk. | Foto Reuters

Lewis Hamilton, ki ni zmagal na nobeni dirki od svojega poraza v SP proti Maxu Verstappnu na finalu sezone 2021 v Abu Dabiju, letos za naslovom zaostaja že za 83 točk.

Foto: Reuters

Vprašanje o prihodnosti Lewisa Hamiltona v svetovnem prvenstvu formule 1 bi bilo lahko rešeno že pred dirko za veliko nagrado Kanade ta konec tedna. Hamilton ima še šest mesecev 40 milijonov funtov vredne pogodbe z Mercedesom, toda vodja ekipe Toto Wolff je dejal, da je njegov dirkač na robu pristanka na nove pogoje.

 

Barcelona Hamilton Verstappen Russell
Sportal Mercedes se zdaj že ozira proti zmagi

"Zgodilo se bo kmalu in govorimo o nekaj dneh in ne nekaj tednih," je Toto Wolff povedal za program mreže CBNC Squawk on the Street v New Yorku, ko so ga vprašali o Hamiltonovih pogajanjih. "Močno se trudimo, da bi to naredili pred veliko nagrado Kanade. Imava tako dober odnos, da se bojiva trenutka, ko bova morala govoriti o denarju," je dodal Wolff.

Osemintridesetletni Lewis Hamilton se je z Wolffom srečal dan po zadnji dirki v Španiji v upanju, da bo podpisal novo pogodbo s srebrnimi puščicami. Pričakuje se, da bo podaljšanje pogodbe z britanskim dirkačem večletno, kar bo podaljšalo njegovo bivanje v F1 po njegovem 40. rojstnem dnevu. "Lewis je najpomembnejša osebnost v športu," je dodal Wolff.

Toto Wolff pričakuje, da bo Hamilton podpisal novo pogodbo še pred začetkom VN Kanade. | Foto: Reuters Toto Wolff pričakuje, da bo Hamilton podpisal novo pogodbo še pred začetkom VN Kanade. Foto: Reuters

Hamilton, ki ni zmagal na nobeni dirki od svojega poraza v SP proti Maxu Verstappnu na finalu sezone 2021 v Abu Dabiju, letos za naslovom zaostaja že za 83 točk.

Toda nedavni vzpon Mercedesove forme je Hamiltonu, ki je na barcelonskem dirkališču Circuit de Catalunya končal za Red Bullovim Verstappnom, vlil upanje, da njegovih sanj o rekordnem osmem naslovu svetovnega prvaka ni konec.

Barcelona Charles Leclerc Ferrari
Sportal Leclerc obupuje: Ne razumem, kaj delamo narobe
Barcelona Max Verstappen Red Bull Carlos Sainz Ferrari
Sportal Prebujenje Mercedesa, o zmagovalcu pa nobenega dvoma
Monako Lewis Hamilton
Sportal Hamilton o selitvi k Ferrariju: Vam je bilo dolgčas?

 

Ne spreglejte